Silivri Facebook
banner88

Işıklar ziyaretçilerden başını kaldıramıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, söylemlerinin tam tersine seçildiği günden bu yana hiçbir etkinliğe katılmamasıyla dikkat çekiyor. İki haftayı aşkın bir süredir tebrik ziyaretlerini kabul etmekten hiçbir etkinlik ve programa katılmayan Işıklar’ı, Başkan Yardımcıları Yılmaz Kandemir ve Elif Uzun temsil ediyor.
Adaylık sürecinde Silivri Muhtarlar Derneği’ne yaptığı ziyarette seçimlerden sonra göreve gelirse tebrikleri kabul etmeyeceğini, acil eylem planı yaparak faaliyete geçireceğini ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kaymakamlık tarafından Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen programa da katılmadı. Işıklar’ı, birçok açılış ve programda olduğu gibi Turizm Haftası kutlamalarında da Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir temsil etti.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın seçimlerden önce Muhtarlar Derneği’ne yapmış olduğu ziyaretteki konu ile ilgili bölümü aynen yayımlıyoruz;

“Ziyaretleri bile kabul etmeden acil eylem planı uygulayacağız”
 
“Silivri yeni bir durumda Silivri büyüyor, büronun da büyümesi lazım, daha iyi hizmet vermek için fiziki şartların uygunlaşması lazım. Bundan sonra özellikle muhtarlarımızla yapılan yönetme anlayışı, özellikle yerel yönetim, belediye de daha başka bir hizmet biçimi düşünüyoruz. Muhtarlarımız şuanda yeterince kendilerini temsil edemiyor ve bizim düşündüğümüz çoğunlukta temsil edilemiyor. Bir kere o çoğunluğu o temsili biz sağlayacağız. Eski belediye binasının yangından önce ve sonraki halleri var bizim elimizde biz seçildiğimiz zaman o binanın bire bir halini tekrar yapacağız ve o binada da muhtarlara özel bir bölümümüz olacak. Şehirleri sembolik olarak temsil eden binalar vardır. Bizim belediye binamız demokrasiye geçişin özellikle 1960’dan sonra çok partili siyasileşmeye geçişin, Silivri’de bu zamana kadar Cumhuriyet değerlerine bağlı, demokrasiye bağlı, bir insan profilinin geçmişi olduğunu o binanın sembolü olsun diye halkın kendini yönettiği anda ilk seçimi yaptığımız binayı tekrar oraya koymayı düşünüyoruz. O bina bizim birçok partiyi geçtikten sonra demokrasiyle yönetilmenin simgesi olacaktır.
Burada geleceği birlikte planlamak zorundayız. Şehri bende söylüyorum 3 merkezli şehir diyorum, ama bu 3 merkezli şehri söylerken kimsenin canını yakmayı planlamıyorum. Ekonomik ve sosyal hayatı akıtalım diyorum. İnsanlar artık karşıdan karşıya geçerken akrobatları geçti bir üst geçit yaptır. Halk rahatlasın. Bir tane yol altı al bitir işi ne alt geçidi ne üstgeçidi, kaç paralık iş iki tane yapılan yer kadar. Doğruyu konuşmayınca doğruyu bulamıyoruz, yatırıma kimse karşı değil bütün yatırımları insana dönük olmalı insana öncelik vermeli yatırımlar. Planlar bir gecede çıkıyor adam diyor bizim adam bir şey olursa açarım telefon durur hemen, haramileri falan saymıyorum bile. İlk defa Silivri de şehir meclisini ben kurdum kurucu sekreteriyim ben onun ilk defa ben muhtar, müftü, jandarma komutanı, hâkim, savcı, çevre derneği başkanı, hiç kimsede bunların hepsinin arka arkaya dizilip de oy kullandığı başka bir fotoğraf yoktur, ama bende bunların fotoğrafı var. Bunlar artık yok yapılmıyor, bu işler öldü artık. Silivri de artık alt yapı anlamında yapılacak bir şey kalmadı. Artık Silivri ye üst yapılması lazım ve biz bunun için uğraşıyoruz, insanın ekonomik sosyal tarafını geliştirmeye çalışıyoruz. Burada da yapılacak artık pek fazla bir şey yok ancak düzenlemeler var sahilde sahili öne çıkaralım, orman köyünde ormanı öne çıkaralım, nerde neyin özelliği varsa onu öne çıkaralım. Şimdi merkezde değil mahallelere girmemin nedeni de
Bu eskilleri tamamlamak artık insanlara yol yap sök bıktılar, öncelikleri köylere verelim. Çevreden merkeze doğru diye ben bu yüzden söylüyorum. Bir yanlışı biz düzeltmeyince o bizim doğrumuz haline geliyor, bu yanlışları doğru hale getirmemek için yanlışı yanlış olarak göreceğiz. Bu binayı kurduğumuz zaman her şey yoluna girecek biri beni aradığımda kimse benim keyfimi beklemeyecek orada gidecek kurumda kendi derdini anlatacak ve çözüm bulacak. Kurumu kurucağız seçimlerden sonra ve tebrikleri kabul etmeyeceğiz, acil eylem planı yapıcağız, hep beraber seçimden sonra ve köylerin, mahallelerin düzelmesi için elimizden geleni yapıcağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol