Silivri Facebook
banner88

Işıklar:Hedeflenen Projeler İmar Planlarıyla Örtüşmektedir
 
Başkan Işıklar, projelerin imar planlarıyla çelişmediği gibi tam aksine örtüştüğünü ifade etti.
 
26/06/2009 Cuma tarihli yerel gazetelerde yer alan AKP Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş’ın, Silivri’nin 1/5000’lik planlarının yanlış anlatıldığı ve Silikon Vadisi projesinin sanayici ve yatırımcıyı yanıltan, 1/1000’lik planlarda olmayan bir proje olduğu iddialarına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yanıt verdi. Başkan Işıklar, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;
 
“26/06/2009 Cuma tarihli yerel gazetelerde AKP Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş tarafından verilen demeçte, ben ve ekibim tarafından SİAD Genel Kurulu’nda dile getirilen Silikon Vadisi Projesi ve buna paralel olarak Silivri’nin 1/5000 planlarına yönelik yanlış bilgilendirmelerde bulunulduğu ve halkı yanıltmaya amaçlayan bir yaklaşım sergilenmeye çalışıldığı iddia edilmektedir. Bilindiği gibi, Silikon Vadisi, Güney California'daki San Francisco vadisinin bir parçası olan San Jose vadisine verilen bir isim olup bu ismin sebebi bölgede yoğun olarak üretim ve geliştirme faaliyetinde bulunan silikon çip üreticileridir. Silikon Vadisi ismi sonradan, yüksek teknoloji ile ilgili sektörleri ifade etmek için kullanılan bir isim haline gelmiştir. Silikon Vadisi, 1950’li yıllarda Amerikalı Akademisyenlerin desteğiyle California eyaletinde bulunan Stanford Üniversitesi öncülüğünde kurulmuş, yüzlerce ileri teknoloji şirketinin bulunduğu üniversiteler, araştırma laboratuarları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içinde bilim-teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarını geliştirdikleri, birbirleri arasında teknoloji transferlerine imkân tanıyan bir teknoparktır.
 
“1/100000 İSTANBUL ÇEVRE DÜZENİ PLANI TEKNOPARKLARIN KURULMASINI DESTEKLEMEKTEDİR”
13.02.2009 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesince kabul edilen ve onay süreci devam eden 1/100000 Ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’nın amaçlarından birisi İstanbul’un ekonomik yapısının bilim ve teknolojiye dayalı ticaret ve hizmet sektörünün ağırlıklı olduğu bir ekonomik yapıya dönüştürülmesidir. Planının temel ilkeleri arasında da bilgi teknolojilerinin ve Ar-Ge faaliyetlerinin üniversite ve sanayi işbirliği içerisinde geliştirilmesi ilkesi bulunmaktadır. Bu kapsamda söz konusu planda Silivri, Küçükçekmece, Pendik ve Tuzla’da Eğitim, Bilişim ve Teknoloji Geliştirme Alanları (EBT), ileri teknoloji alanları (İTA) ve Tarımsal Üretim Teknolojilerini Geliştirme Parkı (TTP) gibi bilgi ekonomilerinin gerektirdiği yapılanmalar önerilmiştir. Eğitim, Bilişim ve Teknoloji Alanları’nda ileri teknoloji kullanan firmaların, teknoparkların, üniversitelerin, ileri teknoloji enstitülerinin, Ar-Ge birimlerinin yer alması öngörülmektedir. İleri Teknoloji Alanları, sanayi, araştırma kurumları, üniversiteler ve kamu sektörlerinin işbirliği içerisinde, yenilikçi ve katma değeri yüksek, bilişim ve iletişim teknolojilerinin geliştirildiği ve üretildiği alan olarak hizmet verecektir. Görüldüğü gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan, Silivri 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planlarını yönlendiren üst ölçekli 1/100000 İstanbul Çevre Düzeni Planı’nın amacı, ilkeleri ve plan kararları Silivri Bölgesi’nde ileri teknoloji faaliyetlerinin yürütüldüğü teknoparkların kurulmasını desteklemekte hatta yönlendirmektedir. Bu sebeple dünyada teknoparklar konusunda oldukça başarılı bir örnek olan Silikon Vadisi projesinin örnek alınarak Silivri’de teknopark ve Ar-Ge merkezleri oluşturulması hedefi imar planlarıyla çelişmediği gibi aksine örtüşen, üstelik Silivri’nin rekabetçi bir merkez olarak gelişmesi için doğru konmuş bir hedeftir.”
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol