Silivri Facebook

Kandemir : ''Söylediklerimi Topbaş Teyid Etti''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
” 16 Ocak tarihli bir yerel gazetede Sayın kadir Topbaş’ın bir demecini okudum. Silivri’de biz bunu yıllardır söylüyoruz. Kadir Topbaş’da zaten ifadesinde, bizim yaptıklarımızı ilçe belediye başkanları üstleniyor. Bazıları bizim yaptığımız işlerin çoğunu ben yaptım diye basın bültenlerinde ve basın toplantılarında ortaya koyuyorlar demiş.
 
Ben bunları yaklaşık bir yıl kadar önce bir gazeteye verdiğim röportajda söylemiştim. Silivri Belediyesi, belediye binasını yaptırdık diye gazetelere demeç vermişlerdi. Orada şunu ifade etmiştim.2,5 trilyon maliyeti olan bir belediye binasını Silivri Belediyesi yapamayıp, İBB’ye yaptırıyorsa, bunda övünülecek bir durum olmadığını, aksine utanılacak bir durum olduğunu söylemiştim.
 
Olay benim dediğime gelmiştir. Sayın Kadir Topbaş’ın vermiş olduğu demeçten de anlaşılıyor ki, Silivri belediyesi dört yıldan bu yana ortalama dört trilyon para harcadığı ve bu yüz trilyon para ile Silivri’ye herhangi bir yatırım yapmadığı görülüyor. Bu açıklamalar benim çok önceden söylediklerimin teyididir.” dedi.
 
Personel giderleri ve cari harcamalar çok yüksek
Silivri belediyesi’nin son 4 yılda kendi bütçesinde sadece 5 trilyon civarında bir yatırım yaptığını da sözlerine ekleyen Kandemir, personel fazlalığına da dikkat çekerek ”Silivri Belediyesi, yıllık ortalama 25 trilyondan, 4 yılda ortalama 100 trilyonluk bütçeden taş çatlasın 5 trilyonluk bir yatırım yapmıştır. Geri kalan 95 trilyonda, cari harcamalarla personel harcamalarına gitmiştir.
 
Burada da şunu görüyoruz, bütçelere baktığımızda, personel giderlerinin ve cari harcamaların çok yüksek olduğu karşımıza çıkıyor. Bu da, Silivri Belediyesi’ndeki personelin, gereğinden fazla olduğunu gösteriyor. Son belediye meclis toplantısında, geçici işçi çalıştırmak için belediye meclisinden yetki istediler. CHP ve GP meclis üyeleri buna karşı çıktılar. Belediye bünyesindeki personel sayısının fazlalığından dolayı karşı çıkmaları da çok normaldi. Personel giderlerinin ve cari harcamaların bu kadar yüksek olduğu ve yatırıma para ayrılamadığı bir dönemde geçici işçi çalıştırılmasının da normal olmadığı ortadadır.”dedi.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol