Silivri Facebook

Kapımız Herkese Açık

Değirmenci’nin olumlu gelişmeler üzerine Genel Merkeze müracaatta bulunduğunu bildiklerini açıklayan Tuğlu, Parti Meclisinde konunun değerlendirileceğini ve değerlendirme sonucunda kamuoyunun bilgilendirileceğini, şuan bekleme aşamasında olduklarını ifade etti. 

Yerel seçimlerden hemen sonra ilçe başkanı olarak atanmasından bu yana partiden giden  küskünlerin sürekli olarak gündemlerinde olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu “O günden beri söylediğimiz bir şey var, partimiz herkese açıktır. Herkes partiye gelsin. Bizler gelen herkesi kucaklayacağız. Tekrar o eski günlere yeniden geleceğiz. Bunları yaptığımız birkaç örgüt toplantılarında belirttik.” dedi.

GİDENLERİ TEKRAR KABUL ETTİK
Tuğlu konuşmasının devamında partiden ayrılanların  Selami Değirmenci ile beraber olanlar olduğunu ve bu kişilerden bazılarının üyelik için yerel seçimlerden sonra tekrar müracaat ettiklerini ancak üyeliklerinin Genel Merkez tarafından kabul edilmediğini söyledi.

Tuğlu, tekrar müracaatı kabul edilmeyenler için daha sonra Genel Merkez ile görüşmeler yapıp yeniden partiye kabul edilmelerini, partiyi büyütme durumunda olduklarını belirttiklerini anlattı.  Bu gelişmelerden sonra  ayrılanların tekrar kabul edildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu “O dönemde giden arkadaşlarımız yine burada görev aldılar. Kadın kollarımızda bunların içinde başarılı oldu. Kadın Kolları Başkanımız bunları yine topladı ve başarılı bir seviyeye getirdi. “ dedi.

DEĞİRMENCİ BAYKAL’LA GÖRÜŞTÜ DÖNSÜN TARTIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI
Selami Değirmenci ile ilgili söylentilerin bu güne kadar gündemden düşmediğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu “Geçtiğimiz yılbaşında aynı günde Kurban Bayramına denk gelmesi nedeni ile Genel Başkanımızla görüştüğü gazete haberlerinde yer aldı. Onun üzerine Değirmenci dönsün tartışmaları yeniden başladı. Benim kanaatim artık bu tartışmalara bir son vermek gerekiyor. Önümüzde zorlu bir genel seçim var çalışmalarımızla bu genel seçimde partimizi birinci yapma noktasına getirmek olamalıdır.” dedi.

DEĞİRMENCİ DÖNMELİ
Kendi kanaatinin Selami Değirmenci’nin CHP’ ye yeniden dönmesi yönünde olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu “Önemli olan tek şeyin partimizin genel seçimlerde 1. parti olmasıdır. Ancak AKP’den bu şekilde kurtuluruz. Bu yüzden kimseyi dışlayacak gibi bir lüksümüz yok. Konu ile ilgili olarak Genel Başkanımızla görüş alışverişinde bulunduk. Genel Başkan Baykal, “ Selami beyle görüştük. Artık gerçekleri gördüğünü ve yeniden partiye dönmek istediğini hissettim.” dedi. Deniz Bey’in görüşleri bundan ibaretti. Bende bunu üzerine gelmesi ya da gelmemesi yönünde bir talebiniz olur mu? Diye sordum  “Biz orasını ilçe olarak size verdik. Partiyi büyütme konusunda karar almışsınız ona bir şey demem. Oradaki kararı siz vereceksiniz.” dedi.

M. ALİ ÖZPOLAT DESTEK VERDİ
Bunun sonucunda Selami Değirmenci ile kırgın olan kişilerle de görüştüğünü ve onlarında olumlu görüşte olması neticesinde İlçe olarak Selami Değirmenci’nin CHP’ye dönmesinde sakınca görmediklerini ve bu konuda kendilerine destek veren M.Ali Özpolat olduğunu söyleyen Tuğlu, “M.Ali Özpolat ‘Sizleri kutluyorum Genel seçimlerden sonra yerel seçimler var. Orada aday adayı da olabilir’ dediler.

BEN DE ADAY ADAYIYIM
Tuğlu, M.Ali Özpolat’la konuşmasında ‘bende aday adayıyım.’ dediğini Özpolat’ın “O zaman senide kutlamak lazım. Ama şu anda bunun yeri ve zamanı değil. Önce genel seçimlerden partiyi 1. parti yapmak ondan sonra yerel seçimlerde zamanında bu konuyu görüşürüz.” dediklerini söyledi.

GÖRÜŞ ALIYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu “Ben genel başkandan başlayarak İl başkanı ve tüm büyüklerimizin görüşlerini aldım. Partiye kabulü ile ilgili olarak. Yukarılardan görüşler aldık. Daha adaylık ve bu tür konuları konuşmak şimdi yersiz olur. Ben bugün Algan Acaloğlu ile görüştüm. O da bana “ Selami Değirmenci’nin ilk önce üyelikle başvurusunu yapması gerektiğini çünkü bu konuda kararı Genel Başkan, İl Başkanı ve İlçe Başkanı birlikte karar verir.” dedi.

DEĞİRMENCİ BAŞVURU YAPTI
Selami Değirmenci’nin bu gelişmelerin ardından CHP’ye üyelik konusunda Genel Merkeze başvuru yaptığını bildiklerini ve Parti Meclisinde konunun değerlendirileceğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu durum değerlendirildikten sonra kamuoyunun bilgilendirileceğini şuan bekleme aşamasında olduklarını ifade etti. 

ASIL KONUMUZ AKP İKTİDARINDAN KURTULMAK
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu “Sonuç itibari ile Değirmenci’nin CHP’ye girişi ve aday adayı olacağı konusu şu anda kamuoyunda tartışılıyor. Bu konuşmalar bana da geliyor. Değirmenci’nin Partimize girmesine karşı çıkanlar olsa da genel görüş olumlu yönde. Daha önce de söyledim. Şu anda genel seçimler öncesi adaylık konularını konuşmak doğru değil. Bunlar Genel seçimlerden sonraki konular daha henüz erken. Amacımız ilk önce Partimizi birinci parti yapmaktır. Şimdi küskünlük ve kavga zamanı değil, şimdi birlik zamanıdır. AKP’den iktidarından kurtulmak için çok çalışıp, seçimleri kazanmalıyız” dedi.

KİMSE İLE PAZARLIK YAPILMADI
Şu anda daha hiç kimseyle bir pazarlığın söz konusu olmadığını da ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu “Çıkan dedikodular asılsızdır. Selami Değirmenci ile oturup konuşmuşluğumuz dahi söz konusu değildir. Ben hiç kimseyi kırmadan herkesle iyi geçinmeye çalışıyorum. İlk önce genel seçimleri atlatalım ondan sonra gereği neyse yapılır. Her şey yeri ve zamanı geldiği vakit konuşulur.” dedi.

Kaynak : Silivri Rehber

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol