Silivri Facebook

KARAKAŞ: BİRİLERİNİN UYKUSUNU KAÇIRDIK...

BİTEN HER SEÇİM ZAMANI, BAŞLAYAN BİR SEÇİM ZAMANIDIR
“12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde aldığımız oyla yerelde birilerinin uykularını kaçırdık” diyen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Aldığımız oyu küçümsemeyin, küçük görmeyin. Fiziksel alanı büyük ama zihinsel olarak atomu parçalamanın daha kolay olduğu Silivri’de AK Parti’yi köyüyle, mahallesiyle 1. parti yapmayı başardık. Şunu asla unutmayalım, biten her seçim zamanı, başlayan bir seçim zamanıdır. 2,5 yıllık zaman dilimi geride kaldı. 2,5 yıllık zaman diliminde partililerimizin çalışmalarıyla emanetimizi geri alacağız.” dedi.
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın Teşkilat İçi Danışma Meclisi toplantısı, partinin konferans salonunda gerçekleştirildi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’ndan sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi İlham Kahraman, AK Parti Silivri İlçe asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyeleri, köy ve mahalle başkanları katıldı.

TEK KANATLA UÇMAYA ÇALIŞIYORLAR
AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Filiz Güler’in yönettiği toplantıda ilk sözü AK Parti Silivri Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Saffet Sert aldı. Hükümet ve İBB’de iktidar olmalarına karşın yerel yönetimde muhalefet görevi üstlendiklerini hatırlatan Sert, Silivri Belediye Meclisi kararlarının yüzde 87’sini oybirliğiyle aldıklarını vurguladı. Silivri Belediyesi yönetimini “Tek kanatla uçmaya çalışıyorlar” sözleriyle eleştiren Sert, bu sözüne örnek olarak planlama süreçlerinde yaşanan sıkıntıları şu şekilde aktardı: “Silivri Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000’lik planları dikkate almadan 1/1000’lik planlarıyla yola çıkıyor ve sonra planlar geri dönüyor. 5000’lik plana uymadan “Ben böyle yapıp gönderdim” mantığıyla bu iş olmaz. Son olarak hazırladıkları bir 1000’lik plan, çok sayıda eksik ve eleştiri konusuyla geri döndü. Hatta ilçe başkanımız bana “Bu kadar zamandır Belediye Meclis Üyesiyim. İlk defa bu kadar eksik ve hatalı bir plan hazırlandığına şahit oldum. Silivri Belediyesi planlarının eksik ve hatalarının yazıldığı komisyon raporunu okurken Silivri’den bir temsilci olarak utandım” dedi.”

TURAN, İL GENEL MECLİSİ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Osman Turan da konuşmasında, İl Genel Meclisi’nin çalışma sistemi ve yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Okullar, sağlık hizmetleri, tarım ve hayvancılık, engelliler ile ilgili çeşitli önergeler verdiklerini, tüm önergeleri komisyon süreçlerinde de takip ettiklerini vurgulayan Turan, “Önergemizi verdikten sonra o hizmetin gerçekleştiği sürece kadar her aşamayı takip ediyoruz” dedi.

İLK KEZ BİRİNCİ PARTİ OLMAMIZ, BİR TESADÜF DEĞİL, EMEĞİN KARŞILIĞIDIR
Mahalle teşkilatları adına konuşan AK Parti Alibey Mahallesi Başkanı Ercan Çelen, mahalle ile ilçe teşkilatı arasındaki uyum ve işbirliğinden bahsetti. Çelen, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Siyasi hareketlerin tabanını, il ve ilçelerin kılcal damarlarını oluşturan mahalle teşkilatları, komşuluk ilişkileri ile şekillenen yapının sosyo-ekonomik durumu, talep ve ihtiyaçlarını en iyi bilen, gören siyasi yapılardır.
Ailenin sokağa, sokağın mahalleye yansımasını en iyi şekilde analiz eden, özel durumlarla mahallenin demografik yapısını en uygun şekilde gören mahalle teşkilatları, yeri geldiğinde bir veri tabanı, yeri geldiğinde de siyasi hareketleri şekillendiren öneme sahiptir.
Hangi siyasi görüşten olursa olsun mahalle teşkilatlarının organizasyon ve yapıları, bazen sadece o siyasi hareketin değil şehirlerin bile tarihine damga vuracak kadar güçlü ve etkin süreçlerde söz ve imza sahibi olmuştur. Bugün gerek ilçemiz, gerek İstanbulumuz, gerekse ülkemizde bazı sokakların siyasi görüş ağırlığı ile hatırlanması ve tanınması da buna örnektir. 
Sayın Başbakanımızın, oyunu sürekli arttırarak ve rekorlar kırarak 3. kez iktidara gelmesinin en önemli altyapısı da, siyasete sokaktan, mahallesinden başlamış olmasından kaynaklanmaktadır.
Sayın Başbakanımızın hâlâ daha doğduğu, büyüdüğü sokağını, mahallesini her fırsatta ziyaret etmesi, mahallesine duyduğu özlemden ziyade siyasette aranılan bir değer olan vefasını da en yüksek seviyede göstermektedir. Sayın Başbakanımız sokağını, mahallesini unutmayarak kendi dünyasında ahde vefasını uygulasa da bizlere çok önemli bir mesaj vermektedir.
Bu mesajı algılayan, yorumlayan, Türkiye’nin gerçeğini makamdan gördüğü dünya ile değil evinden, sokağından başlayan dünya ile yukarıda şekillendiren teşkilatımızı da, diğer partilerin organlarından farklı kılan da bu örnek özelliktir. Sokağını, mahallesini bile tanımadan siyasete atılanların, siyaset yapanların, farklı duygu ve düşünceleri mahalle baskısı olarak yorumlayanların, siyasetteki başarısızlığı da çok net bir şekilde ortadadır.
Bugün Silivri’mizde de siyasette mahalle teşkilatlarının önemi çok net bir şekilde görülmektedir.
Silivri siyasi tarihinde ilk kez Sayın İlçe Başkanımızın, ilçe teşkilat binasında mahalle teşkilatlarına özel toplantı salonları yaptırması bunun en güzel örneğidir. Yine geride bıraktığımız genel seçim sürecinde mahalle teşkilatlarıyla uyumlu bir çalışma sergilenmesi, propaganda sürecinde mahalle başkanlarının seçmenlere hitap etmesinin sağlanması, mahalle teşkilatlarının talep ve ihtiyaçlarına en kısa sürede makul çözümler üretilmesi, seçimlerin hemen ardından ilçe teşkilatımızda kahvaltılı toplantılarla durum değerlendirmesi yapılması, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşılmasında mahalle teşkilatlarının görevlendirilmesi, Her mahalle teşkilatından bir belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyesi ve yönetim kurulu üyelerinin sorumlu olarak görevlendirilmesi ve kontrol edilmesi, İlçe Başkanımız Sayın Metin Karakaş’ın mahalle teşkilatlarına verdiği önemi ve değeri ortaya koymuştur.
12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Silivri genelinde, köyü, mahallesiyle ve eski beldeleriyle ilk kez birinci parti olmamız, bir tesadüf değil, emeğin karşılığıdır. Mahalle teşkilatlarımızın siyasette alışılagelmiş bir angarya değil, mahalle başkanının ilçe başkanı, mahalle yönetim kurulu üyesinin ilçe yönetim kurulu üyesi gibi çalışmasının temelleri bu dönemde yapılan paylaşımcı, örnek ve katılımcı anlayışla ortaya çıkmıştır. Temennimiz, bu sürecin karşılıklı işbirliği esas alınarak aynı heyecanla devam etmesidir.  Sayın ilçe başkanımıza ve ilçe yönetim kuruluna bu konulardaki ilgisi ve desteği için teşekkür ederiz.”

YÖNET, CHP’NİN İBB GRUBU’NU ELEŞTİRDİ
İBB Meclisi’nde aynı gün yaşanan tartışmalar nedeniyle İlçe Başkanı Metin Karakaş’la birlikte toplantıya gecikmeli katılan AK Parti Silivri ve İBB Meclis Üyesi Yalçın Yönet, CHP Grubu’nun 12 Eylül’ün gerçek mağdurları üzerinden nemalanmak istediğini söyledi. Yönet, “Bugün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun anlamsız, agresif, meclis kürsüsünü işgale varan bir eylemine şahit olduk. 12 Eylül’ün gerçek mağdurları varken, CHP’nin bundan nemalanmak istemesinin ve mecliste buna çaba göstermesinin anlamsız tepkisini gördük.” dedi. 
Başbakan Erdoğan’ın Ortadoğu’da üstlendiği misyonu da vurgulayan Yalçın Yönet, “Dünya halkları da Sayın Başbakanımızın hakkını veriyor” dedi.

YERELDE BİRİLERİNİN UYKULARINI KAÇIRDIK
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş da konuşmasında seçim sonuçları üzerinden değerlendirmede bulunarak 2014 yerel seçimlerini hedef gösterdi. Karakaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz AK Parti olarak Silivri’de çok güçlü, büyük bir partiyiz. Sadece seçim zamanı ortaya çıkan, saman alevi gibi parlayan, insanların kafasını karıştırma noktasında hareket eden bir parti değiliz. Son seçimlerde bir kez daha gördük ki, bu teşkilatla çok büyük projelere imza atacağız.
Referandum ve genel seçimlerde tarih yazdık. Her 2 seçimde de aldığımız oyu küçümsemeyin, küçük görmeyin. Fiziksel alanı büyük ama zihinsel olarak atomu parçalamanın daha kolay olduğu Silivri’de AK Parti’yi köyüyle, mahallesiyle 1. parti yapmayı başardık. Kurulduğumuz günden beri bu teşkilat emek veren, inanan kadrolarımızla el ele vererek bu başarıya birlikte imza attık. Silivri’den, içimizden bir kardeşimizi milletvekili seçerek meclise gönderdik. Belediye sınırları içinde 3 bine yakın fark attık. Aldığımız bu sonuçla, bu başarıyla yerelde birilerinin uykularını kaçırdık.

BİTEN HER SEÇİM ZAMANI, BAŞLAYAN BİR SEÇİM ZAMANIDIR
Teşkilatımız, hem belediye hizmet alanında hem de ilçemizin tamamında yaptığı hizmetlerle her alanda varlığını gösterdi. Siyasi imkan ve menfaatleri, ilçemize tarihi hizmetler olarak sunmaya devam ediyoruz. Biz insanlarımızın gönlüne, Silivrili hemşehrilerimizin gönlüne hizmetle girmeye devam edeceğiz. Son 2 seçimde de aldığımız yüzde 42 oy ve tabanımızın desteğini bir kez daha değerlendirmemiz gerekiyor. Şunu asla unutmayalım, biten her seçim zamanı, başlayan bir seçim zamanıdır. 2,5 yıllık zaman dilimi geride kaldı. 2,5 yıllık zaman diliminde partililerimizin çalışmalarıyla emanetimizi geri alacağız.

HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ
Değirmenköy Atatürk İlköğretim Okulu yıkılıp yerine tüm imkanlara sahip yeni bir okul yapıldı. 19 Eylül Pazartesi günü de hem açılışı yapılacak, hem de Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni düzenlenecek. Böyle bir okulun yapılması hayal bile edilemezdi. Belediye Başkanı, geçen hafta mecliste hizmetler için Milli Eğitim Müdürü’ne teşekkür etti. Bu hizmeti sağlayan siyasi iradeye teşekkür bile edemiyor. Bugün Alipaşa’ya, yarın Fener Köyü’ne doğalgaz götürmenin çalışmalarını yapıyoruz. Yerelde hizmetlerimize devam ediyoruz.”

DÜNYA LİDERİ ERDOĞAN
“Muhtar bile olamaz denilen Sayın Başbakanımız, artık dünya lideri olarak algılanıyor” diyerek konuşmasına devam eden AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu’daki gelişmelerde tarihi bir misyon üstlendiğini vurguladı. Karakaş, “Medeniyet değerlerini, tarihsel ve kültürel birikimini, hatta fiziki şartların ehemmiyetini bilen Genel Başkanımızın, Başbakanımızın dünya çapında neler yapabildiğine şahit oluyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın İsrail’le ilişkilerde milleten aldığı güç ve teşkilatın verdiği desteği önemi vurgulayan Karakaş, “Güçlü teşkilatımızla Sayın Başbakanımızın arkasındayız” mesajını verdi.
Yaklaşan ilçe kongresine de değinen AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Silivri’de 16 bini aşan üye sayısıyla çok güçlü bir teşkilatız. İçimize nifak sokmak isteyenlere en güzel cevabı çalışmalarımızla verdik. Bizde diğer partilerdeki ayak oyunları yok. İlçe kongremizi de bu birlik ve beraberlikle, tek vücut olarak gerçekleştireceğiz.” dedi.

HERKES HAKKINI VERDİ
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’ndan sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi İlham Kahraman da konuşmasında “Herkes görevini layıkıyla yapmasaydı 1. parti çıkmazdık” vurgusunda bulundu. Kahraman, sivil anayasa hazırlık sürecinin başladığını hatırlatarak toplumun tüm kesimlerinden olduğu gibi partililerden de bu sürece katkı beklediklerini söyledi.

KUTLU VE KORYÜREK’TEN KONGRE DAVETİ
AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rıfat Kutlu, 24 Eylül 2011 Cumartesi günü Ünsal Düğün Salonu’nda yapılacak İlçe Gençlik Kolları kongresine tüm partilileri davet etti. Görevde bulunduğu 4 yılda 4 seçim yaşadıklarını ve göreve devam etmek istediğini belirten Kutlu da, diğer konuşmacılar gibi birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Kutlu, “Okyanusta bir damla misali göreve aday olduk. Biz Silivri’de birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece her seçimden 1. parti olarak çıkacağız” dedi.
AK Parti Silivri Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek de, 10 Ekim 2011 Pazartesi günü İlçe Kadın Kolları Kongresi’nin gerçekleştirileceğini, göreve talip olduğunu belirterek partilileri kongreye davet etti. Koryürek, “Bana bugüne kadar her zaman destek veren partililerimize de teşekkür ederim” dedi. 


 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol