Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ: ÇİFTÇİYE 10 TRİLYON DESTEK...

TARIM DANIŞMANLARI İLE; DAHA BİLİNÇLİ BİR TARIM

 

    

 

      AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Silivri Önder Çiftçi Derneği ile kahvaltı buluşmaları kapsamında bir araya geldi. Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Turgay Sakarya yönetim kurulunun katıldığı kahvaltıda, bilinçli tarım, tarım danışmanlığı ve çeşitli konular gündeme geldi.

    

 

         AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Önder Çiftçi Derneği ile yapılan kahvaltılı toplantıda, Silivri’ye yapılan yatırımlar ve Silivri’nin geleceği düşünülerek hazırlanan yeni planlarla ilgili bilgi verdi. Karakaş, Silivri’de en çok değer verdiği konulardan birisinin de tarım olduğunu belirterek; “ İlçe Tarım Müdürlüğümüzden aldığımız verilere göre çeşitli başlıklar altında Silivri çiftçisine eski para ile toplam 10 Trilyon destekleme verilmiş. Bu, bu zamana kadar çiftçiye verilen en büyük destektir. Devletimiz çiftçilerimizin daha bilinçli üretim yapmaları için tarım danışmanlığı uygulaması başlattı. Bu imkanı çok iyi kullanmalıyız. Bilinçli tarım Silivri’mizde çok az yapılıyor, bunu bilinçli bir hale getirmeliyiz.  İlçemizde 424 bin dönüm tarım arazisi imara kapatıldı. Tarım Bakanımızı Silivri’mize getirerek, çiftçilerimizle buluşturduk. Bu buluşma sonrasında çiftçilerimize çok güzel imkanlar sağlandı ve Silivri’nin adının tarımla da anılmasını sağladık. Tarıma ve hayvancılığa yönelik devletimizin birçok destekleme primi var Bunların yaygın olarak kullanılmasını sağlamak ve bilinçlendirmek. Sizlerin ve bizlerin görevidir. Bu konuda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Silivri, denizi, ormanı, tarım arazisi, tarihi ile gelişmeye ve üretmeye çok elverişli bir alana sahip. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.” dedi.

 

TARIM DANIŞMANLARI ARAZİLERİMİZİ İYİ TANIMALI

         Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Turgay Sakarya ise, Karakaş’a nazik davetinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “ Ben öncelikle çiftçilerimize ve derneğimize verdiğiniz önem ve değerden dolayı teşekkür ediyorum. Silivri merkezli derneğimiz de 103 üyemiz var. Bu üyelerimiz 60 bin dönüm arazi işliyor. Derneğimizin amacı, Silivri’de kullanılan tarım arazilerinin analizlerini yaparak, ürün elverişliliği, bilinçli tohum kullanımı ve çiftçi haklarının korunması, sektörel gelişim ve değişikliklerin takibi gibi faaliyetlerimiz var. Umut ediyoruz ki, Silivri’nin gelişimi için düşündüğünüz bütün projeler gerçekleşir. Silivri’nin çok iyi planlanması gerekiyor. Çok kıymetli tarım arazilerimiz var. Bunarın korunması ve desteklenmesi hepimizin menfaatinedir. Bölgemizde hizmet veren tarım danışmanlarımızın arazilerimizi çok iyi tanıması ve bilmesi gerekiyor. Sayılarının da yeterli miktarda olması çok önem arz ediyor. Biz tekrarda tarıma ve çiftçilerimize yaptığınız ve yapacağınız desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol