Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ İKİ MÜJDE DAHA VERDİ...

KARAKAŞ’DAN İKİ MÜJDE DAHA

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Silivri esnafı ve ilçede gelişen yeni hizmetlerin konuşulduğu kahvaltıda, Karakaş, Silivri esnafına yeni bir müjde vererek, “Kara Mustafa Sokak çift yönlü olacak” dedi.

 

KARA MUSTAFA SOKAK ÇİFT YÖNLÜ OLUYOR

 

SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçe başkanlığı makamında sabah kahvaltısında bir araya gelen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Tabakoğlu ve yönetimine icabetlerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Ben ilk kez burada sizler vasıtası ile de bir müjde vermek istiyorum. Kara Mustafa Sokak çift yönlü olması ile ilgili bir çalışmamız var. Bu yolla ilgili çok sıkıntı ve şikayetler vardı. İlçe Yönetim Kurulu Üyemiz Alparslan Çalış kardeşimizde bu konu ile ilgili bazı esnaflarımızla beraber bizleri ziyaret ederek Kara Mustafa Sokak ile ilgili sıkıntı ve talepleri bize iletmişlerdi. Bizlerde bu sokakla ilgili bir çalışma yaptık ve İBB Başkanımız Kadir Topbaş bey, bu sokağın çift yönlü olmasına ilişkin talimatı verdi. Bu hafta yada önümüzdeki hafta Kara Mustafa Sokağın çift yön olması ile ilgili karar çıkacak ve burada oluşan mağduriyet de giderilmiş olup orada bir rahatlama sağlanacak. Bunun haricinde Değirmen Durağı ile ilgili çalışmalarımız olacak. Değirmen durağından girip, Varyemez’in oradan çıkılacak. Yine alternatif bir alt geçit çalışmamız daha olacak. E-5’in güneyi ile Kuzeyi arasında entegrasyonu sağlayacak çalışmalarımızda olacak. E-5 kuzeyini canlandırmak amaçlı projelerimizde hazırlanıyor.”dedi.

 

TABAKOĞLU “ MEYDANIN CAMİ İLE BİRLEŞMESİ DOĞRU BİR KARAR”

 

Toplantıda, Silivri Belediyesinin Uğur Mumcu Meydanında düzenleme yaparak meydan ile Piri Mehmet Paşa Camiini buluşturma projesi de gündeme geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu burada bulunan tescilli binalar haricinde diğer dükkanların yıkılarak meydanın camii ile birleştirilmesi projesini “Çok doğru bir karar. Bu dükkanlar oradan kalktığı zaman, meydandan bakıldığında camii olduğu gibi görünecek.” şeklinde değerlendirerek; “esnafında mağdur edilmemesi de önemli” dedi.

 

YÖNET  “ KENTSEL TASARIM PROJESİ DİKKATE ALINMALI”

 

Toplantıya katılan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yalçın Yönet ise Uğur Mumcu Meydanında kendi dükkanlarının da olduğunu belirterek, “ Biliyorsunuz bu meydanda bizim de dükkanımız var ve biz 3. Kuşak işletmecileriyiz. Bu konuda ben bir araştırma yapmıştım. Benim yaptığım araştırmaya göre, burada Anıtlar Yüksek Kurulu’nun aldığı karar da tescilli dükkanlar belirtilmiş durumda. Birde bu kararda deniliyor ki; Meydanın ve o sırada bulunan diğer dükkanlarında tescilli dükkanlara uydurulacak şekilde, Belediye ve ilgili kurumlar tarafından Kentsel Tasarım Projesi yapılmak sureti ile meydana uyarlanması gerekir. diyor.Bence bu karar dikkate alınmalı ve ona göre uygulama yapılmalıdır.” Diyerek konuya açıklık getirdi. İlçe Başkanı Metin Karakaş’da, Uğur Mumcu Meydanında yapılacak olan projede  Anıtlar Kurulu Kararının esas alınması gerektiğini ve bu meydanda faaliyet gösteren dükkanların yıkılıp yok edilmesinin çok yanlış bir karar olduğunu söyleyerek, “ bu meydan da yıllardır faaliyet gösteren esnafımızın dükkanlarının yıkılmaması gerekir. Anıtlar kurulu kararında da bahsedildiği gibi tescilli dükkanlar esas alınarak yeni bir düzenleme yapılmalıdır.” dedi.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol