Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ

AK PARTİ’DEN ALEVİ DERNEĞİNE İADE-İ  ZİYARET

 

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri Silivri Alev Kültür Derneğine iade-i ziyarette bulundu. AK Partili heyeti, Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi Başkanı Coşkun Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Aksoy, AK Partili heyete, Silivri’ye yapılacak olan Cem Evi projesine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 

 

AKSOY “ HİÇ BİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ”

 

Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi ziyaretine, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katılırken, AK Partili heyeti samimiyetle karşılayan, Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi Başkanı Coşkun Aksoy, Silivri’de yapılacak olan Cem Evi’ne AK Parti Grubunun da mecliste onay vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alevi Derneğinin kapılarının her kese açık olduğunu da vurgulayan Aksoy, “ Ben öncelikle derneğimize yaptığınız bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Yıllardır verdiğimiz bir mücadele vardı ve sonunda Cem Evimize kavuşacağız. Sizlerinde bu aşamada çok büyük desteği oldu. Ben derneğimiz ve vakfımız adına da sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim herkese kapımız açıktır ve biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Bizim bünyemizde farklı siyasi partilerden de kardeşlerimiz vardır. Onlar kendi hür iradesine göre hareket eder ve istediği partiye oyunu verir. Biz Alevilerin memleketi yoktur. Bizde memleket muhabbeti yapılmaz. Bizim memleketimiz Türkiye’dir. Bayrağımız da, vatanımızda birdir. Bizim tek istediğimiz Cem Evlerinin yasal statü kazanmasıdır. Alevilik siyasi araç olarak kullanılmamalıdır.” dedi.  

 

ALEVİLİĞİN ÖZÜNDE YAŞATTIĞI KÜLTÜR; ANADOLUNUN ÖZÜNÜ TEŞKİL EDER

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Alevi Derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Silivri’de Cem Evinin eksikliğini hissediyorduk. Kısa dönemde bu konuda bizlerinde atmış olduğu adımlar vardı. Bu dönemde de mecliste bu işin olurunu vererek önünü açmış olduk.” dedi. Karakaş sözlerine şöyle devam etti; “ Türkiye Cumhuriyeti’nin özünü görmek isteyen Çanakkale’ye bakmalıdır. Orada ki mezar taşlarına baktığımızda, Alevi’si, Kürdü, Laz’ı, Türkü, Çerkez’i, doğusu batısı ile her milletten, her memleketten vatandaşımız orada koyun koyuna yatmaktadır. En güzel Cem Evi, en güzel Camii bence orasıdır.  Orada omuz omuza saf tutmanın bir tek nedeni vardır. Oda; bu vatandadır, bu topraktır. Şanlı bayrağımızdır. Bunu her yerde söylüyorum; Aleviliğin özünde yaşatmış olduğu kültür, Anadolu’nun özünü teşkil eder. Bu kültürün yaşaması ve yaşatılması için sizlere ihtiyacımız var. Partimizin içerisinde de bir çok farklı kültür ve kökene sahip arkadaşlarımız var.  Türkiye Cumhuriyetinin mozaiğini oluşturduğumuzu burada insanlara göstermeye çalışıyoruz. Partimizin içerisinde bize üye olmuş, başbakanımızı, bizleri seven, hizmetlerimizi beğenen ve destek veren bir çok alevi kökenli üyemiz var. Ben hepsini ziyaret edip evlerine gidiyorum. O kültürü bizzat görüyor ve biliyorum.  Ayrıca bu kültürü genç kardeşlerimize de iyi anlatmak lazım. Sokağa çıkıp; muharrem orucunu ne zaman tutulur? Diye sorsak bir çoğu bilmez. Belki de; ‘ramazanda tutuluyor’ diyenlere bile rastlarsınız. Kısacası, Cem evi kültürünü sokağa çıkıp sorsak bir çoğu bilmez.  Ben bu yüzden bu ziyareti ve sizlerin gelmenizi önemsiyorum. Bu çerçevede bizler her zaman taşın büyüklüğü ne olursa olsun, elimizi altına koymaya hazırız.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol