Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ: YÖNETİM ZAFİYETİ YİNE KENDİNİ GÖSTERDİ...

Karakaş, tehdit, şantaj, beceriksizlik ve yönetim zafiyetinden bahsetti:
YÖNETİM ZAFİYETİ YİNE KENDİNİ GÖSTERDİ
Yılmaz Kandemir’le ilgili süreç için Silivri Belediyesi yönetimine “Kendilerine yaraşır şekilde pisliklerini örtüyorlar.” afişi hazırlamaları önerisinde bulunan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “İşten çıkarılanlar ne ilk ne de son olmadığı gibi, istifa pazarlıkları da ilk ve son olmamıştır. Silivri Belediyesi, yönetim zafiyeti yüzünden yol geçen hanına dönüştü. Kimin eli kimin cebinde belli değil! Tehditle işten adam çıkarılıyor, başkan yardımcısının şantajına belediye başkanı boyun eğerek Silivri’yi yönettiğini zannediyor. Acemilikleri, basiretsizlikleri ve yönetim zafiyeti burada da baş gösterdi” dedi.
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’in istifa edeceğini açıklayıp daha sonra 2 belediye personelinin işten çıkarılmasıyla vazgeçilen süreci yazılı basın açıklaması ile değerlendirdi. Karakaş, yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ÇADIR TİYATROSU
Silivri Belediyesi’nde 2009 yerel seçimlerinin ardından yaşanan yönetim zafiyeti bir kez daha kendini gösterdi. Son 15 günlük süreçte hak ve hukuk tanımayan, tehdit ve şantajla isteklerin yerine getirildiği, siyaseten kelle avcılığı oyunlarının oynandığı Silivri Belediyesi’nde yeni bir döneme girilmiştir.
Silivri Belediyesi tarihinde ilklerle anılan bu belediye yönetimi, tutarsız, ciddiyetsiz, iş bilmez yönetim anlayışı ile Silivrililer’i hayretler içerisinde bırakan ve bir çadır tiyatrosunu andıran
çok ilginç 2 haftayı geride bıraktı.

KİM, KİME DİYET ÖDEDİ?
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’in 2 dakikada 2 satır yazıyla halledebileceği istifanın; 2 haftalık sürece yayılması, kamuoyunda belediye içindeki kör karanlık noktalarda yapılan pazarlıklar olarak algılanmaktadır.
2010 yılı Nisan ayından toplanan Silivri Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu Raporu’nda gündeme getirdiğimiz konularla ilgili hiç bir işlem yapmayan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’i istifa sürecine taşıyan nedenler nedir?

KANDEMİR HANGİ VAATLE KANDIRILDI?
Silivri kamuoyunda dürüst birisi olarak tanınan Yılmaz Kandemir, istifa sürecinde neyle, hangi vaatle kandırılarak görevine devam etme kararı aldı? Sayın Yılmaz Kandemir, 2,5 yıldır yolsuzluk yaptığını iddia ettiğiniz kişiler, tüyü bitmemiş yetimin ne kadar hakkını yediler? Siz, vicdanen rahat mısınız? Eğer elinizdeki belge ve bilgileri paylaşmama cesaretiniz varsa siz de iddialarınızdaki sürece ortaklık etmiş olmuyor musunuz?
Bir çok şartına rağmen 2 personelin işten çıkartılmasıyla görevine devam eden Yılmaz Kandemir’in dürüst imajı da kamuoyu nezdinde zedelenmiştir. Yılmaz Kandemir, iddia ettiği yolsuzluklara 2,5 yıldır neden boyun eğdi? Buna nasıl göz yumdu? 2 kişinin çıkarılarak Kandemir’in göreve devam etmesi dünün pisliklerini kapatacak mı?

ÇOCUKLARININ YÜZÜNE NASIL BAKACAKLAR?
Başkan yardımcısının isteği üzerine istifa restine sayılı saatler kala işten çıkarılan bu 2 kişinin işten çıkarılması, iddia ettiğiniz yolsuzlukları ortadan kaldırmaya yetecek mi? 2 kişiyi işten çıkartarak kendi ifadeniz olan yolsuzluklarınız sona erdi mi?
Sözde emekçi, sosyal demokrat belediye yönetimi, hakkında mahkeme kararı olmadan sırf başkan yardımcınızın tehditleri nedeniyle 2 kişiyi yolsuzluk iddiasıyla işten çıkararak adeta yargısız infaz örneği sergileyerek “Adaletiniz bu mu?” sorusunu gündeme getiriyor.
İşten çıkardığınız 2 personelle ilgili gündeme getirdiğiniz iddialarla onları suçlu olarak yaftalayıp sokağa attınız. Bu insanların ailesi, çoluğu çocuğu olduğunu hiç düşünmediniz mi? Ramazan ayında, kendi ekibinizden insanları siyasi hesaplaşmalarınız yüzünden kapının önüne suçlu hükmü ile koyarken, onları nasıl bir psikoloji ile yalnız bıraktığınızın farkında mısınız? Beraber yola çıktığınız insanların yarın kamuoyu nezdinde yaşayacakları, sizi hiç ilgilendirmiyor mu? Siyasi hesaplaşmanıza kurban giden bu insanların yaşayacağı sıkıntıları, ailesi, akrabaları, dostları ve yakınları ile oluşacak uçurumları hiç düşündünüz mü?

HERKESE KARANLIKTA GÖZ KIRPIYOR
Silivri Belediye Başkanı, karanlıkta herkese göz kırparak durumu idare edeceğini sanıyor ama Silivri Belediyesi yönetimi 2,5 yılda iflas etti. Yönetim zafiyeti, bu olayda da kendini gösterdi. İşten çıkarılanlar ne ilk ne de son olmadığı gibi, istifalar da ilk ve son olmamıştır. Silivri Belediyesi, yönetim zafiyeti yüzünden yol geçen hanına dönüştü. Kimin eli kimin cebinde belli değil!

SİLİVRİ BELEDİYESİ YÖNETİMİ İFLAS ETTİ
Silivri Belediyesi yöneticilerinin toplantıda çözebileceği sorunlar istifa resti, görevden alma şantajları ve tehditleriyle basında yer alarak çözülmeye çalışılıyor. 2,5 yıldır belediyede ekip kurulamıyor. Silivri Belediyesi’nin tecrübeli personeli İstanbul’da kamu dairelerine gönderiliyor, İstanbul ve Çorlu’dan servislerle işçi taşınarak iş yapılmaya çalışılıyor. SİLİVRİ BELEDİYESİ’NDE YILLARDIR MÜDÜR OLARAK ÇALIŞAN, TECRÜBESİ VE TİTİZLİĞİ İLE TANINAN İNSANLAR BİLE KİŞİSEL KAPRİS UĞRUNA GÖREVDEN ALINIYOR.

BAŞI BOŞ YÖNETİM
Belediyede başıboş bir yönetim anlayışı var. Silivri’de yıllarca iktidar olan CHP’nin belediyeyi yönetecek kadroya sahip olamaması, elindeki değerlerle belediyeyi yönetememesi, çok ciddi bir handikaptır. Silivri yerel yönetimindeki en tecrübeli parti olan CHP’nin, belediyeyi yönetecek kadrosunun bulunmaması acı bir gerçektir. 

YÖNETİM ZAFİYETİ BURADA DA BAŞ GÖSTERDİ
Tehditle işten adam çıkarılıyor, başkan yardımcısının şantajına belediye başkanı boyun eğerek Silivri’yi yönettiğini zannediyor. Acemilikleri, basiretsizlikleri ve yönetim zafiyeti burada da baş gösterdi.

BELEDİYE BAŞKANI, CHP’Yİ DE KANDIRMIŞTIR
CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı’nın geçtiğimiz günlerde yerel basında yer alan açıklamaları, Silivri Belediye Başkanı’nın sadece Silivri halkını değil CHP’yi de kandırdığını yetkili bir ağızdan dökülen itiraflar olarak ortaya çıkmıştır. CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı’nın son açıklaması, belediye başkanının CHP’yi kandırmasının belgesidir.

BELEDİYE BAŞKANI BİR KEZ DAHA SINIFTA KALDI
Türkiye’de ilk defa bir belediye başkanı ile yardımcısı basın önünde tartışarak, birbirlerine göndermelerde bulunarak belediyedeki sorunu çözmeye çalışmışlardır. Birbirinden kopuk belediye yönetimine diyalog ortamını basın sağlamıştır. Bir masanın etrafına toplanarak çözebileceğiniz sorunları basında sütunları işgal ederek görüşmek ancak böyle bir yönetime yakışır. Belediye başkanı ve yardımcıları, artık belediye personeline talimatlarını da basın aracılığıyla mı yapacak? Personel de cevabını basın üzerinden mi verecek? 

BELEDİYE BAŞKANI OTORİTESİNİ DE KAYBETTİ
Silivri Belediye Başkanı, zoraki bir şekilde sağlamak istediği otoritesini de bu son olayda tamamen yitirmiştir. Belediye Başkanı, Kandemir’den yediği baskının bedelini ödeyerek artık başkan yardımcısının mahiyetinde çalışan bir işçi gibi davranmıştır. Belediye başkanı, yardımcısından neden bu kadar korkuyor ki 2 ekip arkadaşının işine son verdi? Belediye başkanını bu kadar korkutan nedir? Belediye başkanı hangi gizli, saklı bilgiler, belgeler dışarıya çıkar, halk öğrenir diye korktu? Belediye başkanı kendi yardımcısı eliyle oluşturulan “Korku İmparatorluğu”na neden esir düştü?
Yardımcısının tehdidiyle 2 ekip arkadaşının işine son veren belediye başkanına yakışan istifa ederek görevden ayrılması olacaktır.

KENDİLERİNE YARAŞIR ŞEKİLDE PİSLİKLERİNİ ÖRTÜYORLAR
Yakışmadığı ortada ama “Size yaraşır yollar yaptık” diye bol bol afiş asanların, belediyedeki “Yolsuzluklara” da bakmasını istiyoruz. Tüm gelişmeleri çok iyi irdelediğimizde, Silivri Belediyesi’nin yeni bir afiş metni hazırlaması gerektiği ortaya çıkıyor: “Kendilerine yaraşır şekilde pisliklerini örtüyorlar”

MÜFETTİŞ TALEBİNDE BULUNDUK
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’in istifa tehdidi ve 2 kişinin işten çıkarılmasını kapsayan süreçle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulunduk.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol