Silivri Facebook

Kim Siyasi Rant Elde Etti?

AÇIKLAMA İÇİN NEDEN AKP ve SEVGİ PINARI KADINLAR TOPLANTISI BEKLENDİ?

Gazetemiz geçen sayılarında, Kadir Topbaş’ın Silivri’ye gelerek tesisin yapılmayacağını söylemesini talep ettiğimiz haberler neticesinde 8 Mart Kadınlar gününü bekleyerek bu vesile ile Silivri’ye gelen Topbaş, tesisin Silivri’ye yapılmayacağını duyurdu.

Tesisin yapılmayacağını aslında günler öncesinden bilen Silivri Belediyesi Yönetimi bu haberi duyurmayı diğer siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum örgütleri ile beraber özel bir basın toplantısı düzenleyip yapmak yerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AKP’nin ve Sevgi Pınarı’nın düzenlediği prog-ramda şovyaparak duyurdu. Daha Silivri’ye yapılmayacağı kesinleşmeyen ama “yapılmayacak” sözünü AKP’nin düzenlediği kadınlar günü toplantısında yapılması başından beri yapılan mücadeleden AKP ve Hüseyin Turan’ın siyasi rant peşinde olduğunun bir kez daha ortaya çıktığı yorumlarına neden oldu.

BELEDİYE HALKLA İLİŞKİLER NEDEN HERKESİ ARADI?
Duyurunun içeriğini önceden bilen Belediye Halkla İlişkileri düzenlenen programın kalabalık olmasını sağlamak için bir gün önceden ve 8 Mart günü her yeri arayarak, cep telefonlarına mesajlar atarak Hüseyin Turan’ın bomba açıklamaları olacağını duyurdu. Turan’a yakın basın mensupları da açıklama öncesi yaptıkları haberlerde tesisin yapılmayacağı müjdesi verilecek yorumlarında bulundular.

KİM TİMSAH GÖZYAŞI DÖKTÜ?
Diğer Partilerin İlçe Başkanları başından beri “Tesisin yapılmaması mücadelesi siyaset dışı bir mücadeledir.” diyerek çalışmalar yaparken AKP ve Hüseyin Turan’ın duyuruyu bir anda siyasete çekmeleri karşında şaşkınlarını giz-leyemediler. Turan yaptığı bir açıklamada “Bazı Siyasilerde timsah gözyaşını gördük” derken bile yaptığının yanlış olduğunu hala anlamadığını gösteriyordu. Turan açıklamasında daha da ileri giderek bazı siyasilerin ve sivil toplum örgütlerinin tepkisiz kaldığını söylemeyi bile göze alacak kadar ileri gidip “Bazı siyasi parti temsilcilerimizin bir teşekkür etme gereği bile duymadığını gördük. Katı atık tesisinin yapılmasından siyasi rant elde etmek isteyenlerin timsah gözyaşını gördük. Ve şunu çok iyi anladık ki, bu insanlar Silivri’ye bu tesisin yapılmasını isteyecek kadar siyasi hırslarıyla ihaneti içine sindirmişler. Yazık, çok yazık. Bu kadar anlamlı bir mücadeleyi kendi siyasi geleceklerine malzeme olarak kullanmak isteyenlerin varlığını da görmüş olduk. Bu tesisin yapılmasını arzulayıp bunun için alınacak oydan medet umanlara üzülüyorum. Ancak bütün samimiyetiyle destek veren tüm siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine, kurum ve kuruluşlara, Silivri halkına teşekkür e-derim” diyerek diğer siyasi parti ilçe başkanlarının bu işten siyasi rant elde etme çabasında olduğu iddiasında bulundu.

Bu açıklamalar ve gelişmelerden sonra  şimdi soruyoruz:

Soru -1 Neden bu açıklama 8 Mart’ta AKP’nin düzenlediği Kadınlar Günü toplantısında yapıldı. Bu duyurunun o toplantıda yapılmasından kim siyasi rant elde etme çabasında oldu?

Soru–2 Tesisin yapılmayacağını günler öncesinden bilen Kadir Topbaş ve Belediye Yönetimi açıklamayı neden AKP Kadınlar günü toplantısında yapmayı bekledi?

Soru- 3 Mademki Hüseyin Turan ve AKP olarak siyasi beklentiniz yoktu da diğer ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerini de beraberinize alarak neden ortak bir basın toplantısında Kadir Topbaş’a açıklama yaptırmadınız?

Soru–4 Tesis mücadelesinden hangi siyasi parti ilçe başkanı siyasi rant elde etti? İsmini ve ne elde ettiğini açıklayın.

Soru -5 Hüseyin Turan ve AKP olarak siyasi rant beklemiyordunuz da sayfa, sayfa haberini yapan Değişim Gazetesi’nden kaç bin adet bastırıp ev ev dağıttırdınız? Değişim’e bunun için kaç para ve hangi bütçeden ödediniz?

Soru -6 Kadir Topbaş zehirli atık bertaraf tesisinin yapılmayacağını söyledi. Nereye yapılacağını söylemedi. Tesis Silivri’ye yapılmayacaksa nereye yapılacak?

Soru–7 Yaptığınız bir açıklamada tesisin Silivri’ye yapılmayacağının Topbaş’ın iki dudağı arasından çıkan tek cümle ile hallettiğinizi söylediniz. Bu tesisin Silivri’ye yapılmaması konusu bu kadar basitti de o zaman neden işi daha en başında halletmediniz? Neden insanları üç aya yakın yok yere telaşlandırdınız? Sizce o zaman bundan siyasi sorumlu kim olmalıdır? Bunun hesabını kim verecektir?

Sorularımıza ikna edici cevaplar gelmeyecek ama biz yinede bekliyoruz.

Kaynak : Silivri rehber

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol