Silivri Facebook

Kırkıcı: ''Uras, sol kamuoyunun gerçek sözcüsü olacaktır...''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Kırkıcı, Ufuk Uras’ın 40 yıldır parlamentoya giremeyen sosyalistlerin sesi olacağını belirterek, Türkiye’deki sol duyuyu canlı tutacağını söyledi.
 
Özgürlük ve Dayanışma Partisi Silivri İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı, partisinin Genel Başkanı Ufuk Uras’ın 22 Temmuz’da yapılan genel seçimlere bağımsız olarak İstanbul 1. bölgeden aday olup, milletvekili seçilmesini değerlendirdi.
 
Ufuk Uras’ın milletvekili seçilerek 40 yıldır parlamentoda temsil edilmeyen sosyalistlerin sesi olacağını belirten Kırkıcı “Bizim Genel Başkanımız parlamentoya girdi. Bunun bizim açımızdan çok anlamı var. Çünkü Türkiye sosyalistleri en son 40 yıl önce parlamentoya girmişti. 40 yıldır parlamento sosyalistleri temsil etmiyordu. 550 kişi içerisinden, 1 kişinin çok önemli olmayacağı düşünülebilir ama halkın sosyal beklentileri, demokratikleşme ve yaşanan haksızlıkların parlamento kürsüsünden toplumsal muhalefetin sesi olarak vurgu yapması, çok önemli olacaktır.” Dedi.
 
Uras, sol kamuoyunun gerçek sözcüsü olacaktır…
Genel Başkanlarına duyduğu güveni anlatarak sözlerine devam eden Kırgıcı konuşmasına şu sözlerle devam etti “Biz bu konuda Genel Başkanımıza çok güveniyoruz. Onun çalışkan ve birikimli yapısı Türkiye’deki sol duyuyu canlı tutacaktır. Sol kamuoyunun gerçek sözcüsü olacaktır, toplumsal muhalefetin sesi olacaktır. Yüzlerce sosyal demokrat milletvekili parlamentoya giriyor, bunu oluşturamıyorlar. Çünkü genel başkanlarının gündeminde olan konularla, halkın gündeminde olan konular hiçbir zaman çakışmamıştır. Bu yüzden diğer sosyal demokrat partilerle birlikte parlamentoya giren milletvekillerinin farklı bir gündemle, farklı bir söylemle söz alması, bunun vurgusunu yapması, bununla ilgili çalışma yapması, gündem yaratması şimdiye kadar mümkün olmadı. Olamaz da zaten. Çünkü genel başkanla hareket etme zihniyeti maalesef hiçbir zaman aşılamadı. Bu yüzden biz Genel Başkanımızın, Ufuk Uras’ın parlamentodaki performansına çok güveniyoruz. Genel Başkanımızın parlamentoda bir kişiden daha fazla bir güçle etki yaratacağına eminim.”diyen Kırgıcı konuşmasına şu şekilde devam etti.
 
“Çok ciddi sosyalist grupların, sendikaların, işçi hareketleri, ezilen ve yoksulluğu aşmak için mücadele eden tüm kesimler Ufuk Uras’ın arkasındadır. Başkanımız parlamentoda konuşacak, biz binler, yüz binler dışarıda onun sesi, kulağı olacağız. Kullanılan dilin yan yanalığıyla, izlenecek politikanın, siyasetin yan yanalığıyla parlamentoda birleşik destek mümkündür.
 
Eğer sizin gündeminiz bir işçi grevine destekse, onların gündemi başka bir şeyse bu mümkün olmaz. Mesela bizim bölgemizde Sanovel İlaç Fabrikası işçileri yaklaşık 2 aydır direnişte.
 
Sendikal mücadele talep ettikleri için işten çıkartıldılar ve direnişi sürdürüyorlar. Bunların sesi olmamız lazım. Hakkını arayan tüm farklı kesimler ev kadınlarından, hayvan sevenlere kadar, işçi haklarından, ÖSS’ye giremeyen milyonlarca öğrenciye kadar bütün bunların sesi olabilmek ancak toplumsal muhalefeti parlamentoda temsil eden yapılarla olabilir. Eğer bu gündemleri birleştirebilirsek tabi ki kendi gündemi kim ise Ufuk Uras onun yanında olacaktır. Bu gündemleri kim taşıyorsa, Ufuk Uras onun yanında olacaktır, güçleri birleştireceğiz. Yani Ufuk Uras’ın parlamentoda 1 kişi olması çok önemli değil. Onun parlamentoda söylediklerini, bizler destekçisi olarak topluma yayacağız. O kürsüden, biz sokaktan hitap edeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol