Silivri Facebook
banner88

Meclis Çanta'daki arsa satışını askıya aldı!

Silivri Belediyesi Nisan ayı II. oturumu geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. İki gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında, Belediye Başkan Yardımcıları maaşlarının belirlenmesi konulu gündemde de oy birliği sağlandı. Yılmaz Kandemir ve Elif Uzun’un kanuna uygun olarak Başkan maaşının 2/3’ü oranında maaş almasının teklif edildiği mecliste Bütçe ve Plan komisyonunun görüşü doğrultusunda 4.102,05 lira olarak belirlendi.
Silivri Belediye Meclisi belde statüsünden mahalle statüsüne geçmiş olan mahallelerde imar harçları hariç diğer vergilerde %35 indirim uygulanması yönündeki teklifini muhalefet yeterli bulmadı. CHP grubunun vergilerde %30 indirim yapılması teklifine, AK Parti grubu “Bu vergi indirimi yetersizdir, bunu ödeyemeyecek olan vatandaşlarımız var. İndirim oranının %50’ye çekilmesi gerekir” diyerek karşılık verdi. İlgili gündem maddesini %35’lik indirim teklifi ile oylayan meclis, AK Parti’nin teklifi yetersiz bulması üzerine verdiği ret oyuna karşılık, CHP’li üyelerin kabul oyu ile oyçokluğu ile meclisten geçti.

Kandemir: “Muhalefetin işi kolay”

Muhalefetin indirimi yetersiz bulması üzerine söz alan CHP Grup Vekili Yılmaz Kandemir, “Silivri Belediyesinin beldeler ile birlikte şuan toplam 16 Trilyon borcu bulunmaktadır. Siz muhalefette olduğunuz için söylemesi kolay gelebilir. Ama bu borcun ödenmesi gerekir. Belediyenin gelir kaynaklarını da minimize edemeyiz” şeklinde konuştu. 

Çanta’da ki arsa satışı askıya alındı

Çanta beldesindeki 101 ada 66 parselde bulunan arsa satışına ilişkin Silivri Belediye Meclisi ilk oturumda aldığı satış kararını askıya aldı. Meclis gündemine getirilen arsa satışı muhalefetin tepkisi üzerine, incelenmek üzere ileri bir tarihe ertelendi. Çanta 101 ada 66 parselde bulunan kamu hizmetleri dışında kullanılamayacak yeşil alanın satışını kamuoyu tepkisi nedeni ile tekrar gündeme alan mecliste konuşan Başkan Özcan Işıklar, “Hukuka uygunluğunun yanı sıra aldığımız kararların vicdani uygunluğunu da düşünmek zorundayız. O nedenle planlarda Rekreasyon alanı olarak görünen bu alanı kamu yararına uygun şekilde değerlendirmek isteriz. Satmak isteme sebeplerimizi biliyorsunuz. Ancak bir mecliste aldığımız kararı, yine bu mecliste alacağımız bir ikinci kararla değiştirebiliriz. Bu nedenle Çanta 101 ada 66 parselde inceleme yapıyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol