Silivri Facebook
banner88

Meclis Silivrililere dar geldi

2009- 2014 döneminin ilk meclis toplantısı dün gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, Silivri yeni Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın başkanlığında gerçekleşti. Mecliste görev dağılımı yapıldı ve komisyonlar oluşturuldu. Tüm yeni meclis üyelerinin katıldığı dönemin ilk meclis toplantısına sivil toplum kuruluşu başkanları, köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra CHP’lilerin yoğun katılım gösterdiği gözlendi.
Mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir konuşma yaptı.

Işıklar: “Yeni meclis sürecinin ilk toplantısı”

Meclis salonunda bulunan kalabalığı, yeni dönemin ilk meclis toplantısı olmasına bağlayan Işıklar şunları söyledi; “Demokratik bir süreç yaşadık ilçemiz de ve Türkiye’mizde tecelli etti. bu süreçler, demokrasiler iktidarların sadece gelmesi değil aynı zamanda demokratik yöntemlerle sancısız, sıkıntısız değişmesi demokrasiyi demokrasi yapan bu süreç çok güzel yaşandı Silivri’de buna katkı yapan bütün diğer adaylarımıza, parti başkanlarıma, ilçe başkanlarımıza, partilere emek verenlere Silivri’miz de seçimi büyük duyarlılıkla izleyip yüksek bir katılım oyuyla sandığa giren hemşerilerimize bu iradelerini sandığa yansıttıkları için ve seçim sonrasında da gayet uygar çağdaş bir davranış sergileyip devir teslim töreninin yapılmasından bu olaya katkı yapan bütün hemşerilerime teşekkürlerimi, saygılarımı sunuyorum.”

“Silivri İstanbul’un kent bahçesi olacak”

Işıklar şöyle devam etti; “Bu süreçte katkılarını sunan herkes büyük bir görev yapmıştır. Geldiğimiz süreçte bizim için büyük bir dönem başlamıştır. Biz hiçbir zaman şunu düşünmedik; kampanyamız boyunca da insan odaklı, insanı merkeze koyan, Silivri’yi geleceğe taşımaya sosyal bir anlamda politika uygulaması taviz edilen kararın her aşamasını sizlerle paylaşacağız, her aşamasında bu verdiğimiz takibin arkasında olacağız. Silivri’mizin çok özel bir konumu olduğunu kampanyamız boyunca söylemiştik. Silivri’miz İstanbul’un yüz ölçümü olarak 2. büyük ilçesi oldu. 869 km’lik bir alanın Kamiloba Celaliye dâhil olmasıyla yaklaşık olarak 850 metrekarelik bir alana tekâmül etmektedir. Bu alan gerçekten heyecan verici ileriye yönelik projeksiyonların yapılabileceği Silivri’mizin planlanabileceği yaşama alanlarının, iş alanlarının, Silivri’nin geleceğe taşınması bir vizyon içerisinde gelecek vizyonu içerisinde taşınmasına kolaylıklar sağlayabilecek avantajlar ve fırsatlar sağlayabilecek yapı olarak karşımıza çıkabilecek. Silivri artık ileride çok büyük şekilde konuşacağı,  yaşayacağı ve gerçekten İstanbul’a yanı başında olan ve İstanbullulara her alanda hizmetler verebileceği bir kent bahçesi haline gelmiştir. Bu kent bahçesini şöyle yorumlamak zorundayız biz sade ve sadece belediyenin yönetilmesini anlamıyoruz.”

“Silivri’yi kent meclisi ile yöneteceğiz”

Kent meclisini kent rantı yaratacak şekilde kullanacakları ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Belediye yönetimi yasalar çerçevesinde yönetilmeyi değil, biz kent yönetilmesini anlıyoruz. Kent yönetimi dediğimiz zaman kent yönetiminin içerisine eğitim, sağlık, sanat, spor, gelecek, iş, istikram ve geleceğimiz geliyor. Biz bunları paylaşmak ve bunları geleceğe taşımak istiyoruz. Bunu yaparken burada kurulu olan sivil toplum örgütlerimiz, kentin bütün dinamiklerini bu yapının içine katmak istiyoruz. Bu yapıyı oluştururken elimizde güzel bir mekanizma var kent meclisi. Kent meclisini bu dönem çok aktif kullanacağız. Bu arada bütün kent meclisini özellikle belediye olarak kent ranttı yaratan bir belediye olarak kullanacağız bu kent meclisi ile bölge kalkınma projelerine imza atacağız. Ekonomik ve sosyal konseyi getireceğiz. Bundan sonra Silivri’yi bu kent meclisi ile birlikte yöneteceğiz. Biz hiçbir zaman için şunu kabul etmiyoruz. Sadece iktidar partisiyiz mecliste çoğunluğumuz var. Ama biz hep birlikte karar vererek yapıcağız. Bu konuda bize destek verenlerin katkılarını çok önemsiyoruz. Bundan sonra açık bir şekilde saydam yapıyı birlikte kuracağız. Biz bu süreç içerisinde bundan sonraki uygulamaları artık kapatmış durumdayız” dedi.

“Biz geriye bakmayacağız”

Belediyenin ekonomik sıkıntısı olduğunu dile getiren Işıklar; “Ben ilk yaptığım toplantıda bir devr-i sabık yapmak düşüncesinde olmadığımı söyledim. Çalışan arkadaşlarımla yaptığım toplantıda da ben hiçbir zaman belediyenin prosedür anlayışı olanların dışında tutuyorum ama kişisellik taşıyan hiç bir şeyi bana getirmeyin görüşmeyeceğim dedim. Bundan 5 günlük süre içinde de hiçbir şekilde görüşmedim bundan sonra da görüşmeyeceğim. Biz geriye bakmayacağız dün ne söylendiyse söylendi bu gün yeni şeyler söylemek lazım yeni bir açılım yapmak lazım biz büyük bir hoşgörü içerisinde tutarlılık içerisinde karşılıklı dayanışma içerisinde fikirlerimizi koyacağız demokrasi kültürünün bu şehrin en kılcal damarına kadar bulaşması için çabalayacağız. Beldelerin kapatılması ile bu sorunu birlikte paylaşması katkılarıyla halkımızın yardımına çok çok ihtiyacımız var bu süreçte bizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz. Tabiî ki en önemli konu burada ekonomik bir sorunla karşılaşıyoruz küresel bir krizin sıkıntılarını ve sancılarını hepimiz yaşadık bizden önceki arkadaşlarımız da bu krizi çok net hissetmişler, bizde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bunun karşısına geçmek için çeşitli çareler arayacağız bu anlamda önümüzde yapacağımız iş çok paylaşılacak sorun çok ama paylaşıldıkça küçüleceğini biliyorum. Başarının da paylaştıkça büyüyeceğini biliyorum bu seçim de sandıktan çıkan sonucun Silivri’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

GÜNDEME YENİ MADDELER EKLENDİ

Silivri Belediye Meclisi’nin II. Oturumunda görüşülmek üzere gündeme dört madde eklendi. Eklenen gündem maddeleri şu şekilde; 
1-İlk kademe belediyelerinin teşkilat yapılarının aynen muhafaza edilmesi,
2-Başkan Yardımcıları Yılmaz Kandemir ve Elif Uzun’un ödeneklerinin tespit edilmesi,
3-Belediyemize bağlanan beldelerin 2009 yılı tarifelerinin görüşülmesi,
4-Belediyemize bağlanan Ortaköy 332 ada 2 parsel, Çanta 101 ada 66 parsel ve Selimpaşa 697 ada 10 parseldeki 863/2400 hissenin satışları konusunun görüşülmesi.

Karakaş; “İlk mecliste arsa satışı etik değil”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş, gündemin son maddesinde beldelerde bulunan arsa satışlarının görüşülmesi ile ilgili maddenin doğru olmadığını söz alarak ifade etti. Karakaş “Belediye meclisimizin ilk toplantısında arsa satışının gündeme getirilmesini etik bulmuyorum. Daha sonra görüşülüp bu konuda tartışılabilirdi. Belediye meclisimizin ilk toplantısında böyle bir gündem maddesinin görüşülmesi doğru değil. Konuyu komisyonlara havale edip bir daha mecliste görüşelim.” dedi.

Işıklar; “Belediye önüne haciz kamyonu dayanması da bir ilkti”

Işıklar, Karakaş’a şöyle yanıt verdi; “Şuan da belediye kasasında makam arabasına mazot alacak para yok. Avukatlar her gün belediyeye geliyorlar. Bu durumdan kurtulmak ve personeli mağdur etmemek için bu kararı almak zorundayız ve alacağız. Bu verilmesi gereken bir karardır, cesur bir karardır ve biz bu kararı alacağız. İlk yaşanıyor olabilir, belediyenin borçlarından dolayı haciz kamyonunun kapıya dayandırılması da bir ilkti.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol