Silivri Facebook
banner88

MEGA SARAY İNİM İNİM İNLEDİ...

CHP’li kadınlardan anlamlı yemek

 

CHP Silivri Kadın Kolları tarafından düzenlenen Dayanışma Yemeği yoğun katılımlı olarak Mega Saray Düğün Tesisleri’nde gerçekleşti. Kadın Kolu Başkanı Nazan Kaçar, “Maalesef kadına şiddetin meşru sayıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Hep birlikte buna dur demeliyiz” dedi.

 

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri Kadın Kolları tarafından organize edilen Dayanışma Yemeği dün Mega Saray Düğün Tesisleri’nde gerçekleşti. Yoğun katılımın yaşandığı yemekte CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Fatma Nur Serter, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Zehra Eyicil, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, CHP Silivri Kadın Kolları, CHP Silivri Gençlik Kolları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli yer aldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan önce saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra davetlilere ikramlarda bulunularak günün anısına yaptırılan kupalar hediye edildi. Programın sonunda ise müziğin ritmine kendini kaptıran kadınlar gönüllerince bir gün geçirme fırsatını yakaladılar.

 

KAÇAR: BİZ İZİN VERMEZSEK KİMSE HAKLARIMIZI ELİMİZDEN ALAMAZ

 

Programın açılış konuşmasını CHP Silivri Kadın Kolu Başkanı Nazan Kaçar yaparken, “Sorunların çözümü kadın ve erkeğin eşitliğindedir. Maalesef kadına şiddetin meşru sayıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Töre cinayetlerini, kadının sosyal haklarının elinden alınmak istendiği, eve kapatılıp çalışma hayatından soyutlanmaya çalışıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Tüm bunların karşısında durmak da biz çağdaş, aydınlık bir yarını arzulayan kadınların en önemli görevlerinden biridir. Bizler ele ele verdiğimiz müddetçe haklarımızı kimsenin elimizden almasına izin vermeyeceğimiz gibi, olumlu yönde eklemeler yapılacağına dair inancım da tamdır” dedi. Kaçar daha sonra yönetim kururlu üyelerini de sahneye alarak konuklara takdim etti.

 

TUĞLU: KADINLARIMIZ HAK ETTİKLERİ NOKTAYA ULAŞAMADILAR

 

Kaçar’ın ardından kürsüye gelerek konuklara seslenen CHP Silivri  İlçe Başkanı Mümin Tuğlu da şunları kaydetti: “Cumhuriyet’in aydınlık yüzleri, hoş geldiniz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, daha Avrupa’da söz konusu değilken, ülkemizdeki kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını verdi. Ama o gün verilen hakların dışında, artı bir şey katılmadığını, kadınlarımızın hak ettikleri noktaya ulaşamadığını görmekteyiz. Kadınlarımızın sosyal, siyasi haklarının arttırılması, toplumdaki yerinin en üst düzeye çekilmesi partimizin en önemli maçaları arasındadır.”

 

IŞIKLAR: KADINI ÖTEKİLEŞTİRMEYE ÇALIŞAN ANLAYIŞI ŞİDDETLE KINIYORUM

 

            Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da bir konuşma yaparak, “Çağdaş geçinen Avrupa’da dahi esamesi okunmadığı dönemlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımıza haklarını vermiş, toplum ve aile hayatındaki önemini her defasında vurgulamıştır. Biliyoruz ki, kadının yer almadığı yönetime Cumhuriyet denemez. Sizlerin mücadelemize destek vermesiyle aydınlık yarınlara ulaşılabileceğini aklınızdan çıkartmayın. Aydınlık ve çağdaş geleceği, Silivri’de sizlerin çabalarıyla kuracağız. Ama bugün hala üç çocuk yap eve kapan, cumhuriyetin kazanımlarından vazgeç, daha da geriye git diyen bir anlayışla karşı karşıyayız. İşte bu anlayışı da şiddetle kınıyorum. Sizler Nene Hatun, Halide Edip Adıvar, Zübeyde Hanım’larsınız. Cumhuriyet’in savunmasında söz hakkını bulacaksınız” dedi.

 

ÇELEBİ: AYDINLIK YA DA KARANLIK YARINLARA SİZ KARAR VERECEKSİNİZ

           

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, günün anlamına ilişkin olarak kısa bir konuşma yaptı. Kadınların ötekileştirilmeye çalışıldığına vurguda bulunan Çelebi şunları söyledi: “ Bugün, Amerika da eşit işe eşit mesai mücadelesinin günüdür aslında. Orada bunun mücadelesini verenler, bedelini de ödediler. O nedenle böyle anlamlı bir mücadelenin sembolü olan bugünü, bu anlayışı kimse sulandırmasın, içini boşaltmaya kalkmasın. Kadınlar öldürülüyor, ikinci plana atılmaya çalışılıyorsa, bu ülkede maalesef  ne hukuk, ne adalet ne de özgürlük vardır. Türkiye’deki en büyük sorun hukuksuzluk ve adaletsizliktir. Bu nedenle sizlere büyük görevler düşüyor. Cumhuriyet kurulurken en büyük bedeli sizler ödediniz. Ve şimdilerdeyse Osmanlı’yı diriltmeye çalışan bir zihniyetin yaşattığı sürecin içindeyiz. Aydınlığa ya da karanlığa mı gideceğiz? Buna sizler karar vereceksiniz. Bu iktidar, Cumhuriyetle hesaplaşmanın derdindedir. Bunu bozabilecek olan da sizlersiniz ve büyük bir görev üstlenmektesiniz.”

 

SERTER: CHP’Yİ CHP YAPAN…

           

CHP Silivri Kadın Kolları tarafından organize edilen Dayanışma Yemeği’nde son olarak söz alan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de, “ çalışan ya da çalışmayan, evinde de dahi oturan bütün kadınlar emekçidir. Erkelerden daha fazla emekçilerdir. Özellikle Silivri’nin kadınları olarak sizler çok önemli bir şeye tanıklık etmektesiniz. Türkiye’nin en yakın karanlık döneminin tanıklarısınız. İnsanlar Cumhuriyet sevdalısı oldukları için demir parmaklıklar arkasındalar. İşte CHP’yi CHP yapan da, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmasıdır” dedi.

 

GÜNÜN ANISINA ÖZEL HEDİYELER VERİLDİ

            Tüm konuşmaların ardından CHP Silivri Kadın Kolları tarafından günün anlam ve önemine ilişkin olarak hazırlanmış olan kupalar davetlilere dağıtıldı. İkramların yapılmasının ardından da sazlı sözlÜ eğlenceye start veren kadınlar felekten bir gün çaldılar.

 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol