Silivri Facebook
banner88

METİN KARAKAŞ'IN BASIN AÇIKLAMASI...

LÜTFEN PLANLANLARDAN ELİNİ ÇEK!

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı tarafından servis edilen bültende, İlçe Başkanı Metin Karakaş, askıda bulunan Selimpaşa ve Kavaklı mahallelerinin 1/5000’lik planlarına ilişkin Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın çok çelişkili açıklamalarda bulunarak halkı yanlış bilgilendirdiğini ve sürece zarar verdiğini belirterek ‘ Buradan Işıklar’a sesleniyorum; başkan lütfen planlardan elini çek. Silivri’nin geleceği ile oynuyorsun.” diyerek duruma tepki gösterdi. Karakaş açıklamasında;

 

 

IŞIKLAR, SİLİVRİ’NİN PRESTİJİNİ DÜŞÜRÜYOR

 

Sayın Belediye Başkanı, plan süreci ile ilgili Selimpaşa’da; “Bu planlara itiraz edin. Ben bu planları iptal  ettireceğim” diye kamu oyu açıklaması yapıyor. Kavaklı’ya gittiğinde ise bu plan doğru bir plandır. Sadece burada kat artışları olur mu? Olmaz mı? diye mülkiyet hakları ile ilgili açıklama yaparak planların arkasında duruyor. Sayın Belediye başkanı bu planlar çıkmadan önce defalarca planları gördü. Kendine göre yorumları, talepleri oldu ve bu planlar oy birliği ile geçti. Başkan Işıklar farkında olarak yada olmayarak bunları yapıyor ama bana göre farkında olarak yapıyor ve  bu sürece çok ciddi bir şekilde zarar vererek Silivri’nin prestijini düşürüyor. Kamuoyunda sanki Silivri’de çok kötü planlar yapılmış ve bu planlarla birlikte Silivri içine kapanmış bir şehir haline dönüşmüş görüntüsü vermek sureti ile halkı galeyana getiriyor. Özellikle dışarıdan gelen yazlıkçı dediğimiz vatandaşlarımızı, sözüm ona bilgilendirerek ve şark kurnazlığı yaparak bu konuda; “evleriniz yıkılacak. Hemen itiraz edin” diyerek ucuz kahramanlık yapmanın peşindedir. Bu bölge planlarında hiç kimsenin evi yıkılmayacağı gibi, bu süreç belki de 20-30 yılda tamamlanacak bir süreçtir.

 

IŞIKLAR UCUZ SİYASET ANLAYIŞI YAPMASIN

 

 Bu plan doğru bir plandır ve biz bu planın arkasındayız. Ben Sayın Belediye Başkanından şunu rica ediyorum. Hiçbir açıklama yapma. Bütün itirazlar şekillensin, bırak kamuoyunun itirazlarına göre bu planın tekrar revizyonunu yapalım ve bu çerçevede de insanların beklentilerine cevap verelim. Işıklar’ın yaptığı bu kışkırtıcılık mantığı Silivri’de gayrimenkul değerlerini düşürmek sureti ile farklı algılara sebep oluyor. Yani şu anda “Silivri yıkılıyor, planlar kötü” şeklinde yapılan açıklamalarla Silivri’ye yatırım yapmak isteyen bir çok yatırımcının da elini ayağını Silivri’de çekmesine sebep oluyor. Yani bir Belediye Başkanı hem burada gayrimenkulü olan vatandaşlara zarar veriyor hem de Silivri’nin gelişimi noktasındaki prestij kaybına neden oluyor. Sayın Belediye Başkanından bir kez daha rica ediyorum; “ planlara ilişkin bu tarz toplantılar yapma. Bu toplantılarla Silivri’de farklı bir algı oluşturmaya kalkma. Ucuz siyaset anlayışı yapma. Bunun altında sen kalır ve sen ezilirsin. Seçimlere daha bir yıl var. Biz insanlarımızın beklentilerine nasıl cevap vereceğimizi zaten siyasi otoritemizi ortaya koyarak gösteriyoruz. Bununla birlikte eğer oy avcılığı yapıyorsan, Silivri’ye zarar veriyorsun.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol