Silivri Facebook
banner88

MHP SİLİVRİ İLÇE TEŞKİLATI BASIN DUYURUSU...

BİR HİLAL UĞRUNA 44 YIL…

Türkiye’nin yaşayan en eski 2. Partisi olan MHP ‘nin 44. kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. Mutluyuz, umutluyuz, kıvançlıyız.

MHP ‘ nin temelleri 8-9 Şubat 1969 yılında Adana'da yapılan kongre ile; Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ ve dava arkadaşları tarafından Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adı değiştirilerek atılmıştır.

“Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur” diyerek dünyaya seslenilmiş,ilhamını Türk medeniyet tasavvurundan, felsefesini Orhun Anıtlarıyla somutlaştıran Türk milliyetçiliği anlayışının modern fikir hareketi hüviyeti kazanması, 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleşmiştir. Türk milliyetçiliğinin bir kadro ve fikir partisi yapısına dönüşerek siyasi hayatımızdaki güzide yerini alması Milliyetçi Hareket Partisi'nin doğup gelişmesiyle mümkün olmuştur. İlk yıllarında, kurucusu ve lideri merhum Alpaslan Türkeş Bey ve dava arkadaşlarının eseri olan milliyetçi-ülkücü gençliğin; Türkiye'miz için duydukları milli kaygıları, paylaştıkları heyecanları ve uzun fikir alışverişleri, sabırla ve inançla sürdürülen çözüm arayışları sonucu bugünlere iftiharla ulaşılmıştır. Ülkücü Türk gençliği Başbuğunun işaret ettiği gibi çağın modern değerleriyle, geleneksel değerlerimizin sentezini yaparak Türk milliyetçiliği davasını en yüksek değerlere her daim ulaştıracaktır.

Aradan geçen 44 yıl boyunca Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasetindeki fedakar,cefakar mücadelesi Türk milletinden aldığı güçle bir sembol haline gelmiştir. Kendisinden sonra kurulan birçok siyasi parti tarihin tozlu sayfalarında yerini almış; kendi gelenek ve göreneklerinden,savunduğu fikirlerinden taviz vermeyerek MHP dimdik ayakta kalmıştır. MHP geçmişte Gümülcine’den Urumçi’ye, Hocalı’dan Kerkük’e kadar yalnız kalan Türk’ün yanında olduğu gibi gelecekte de Türk Milletiyle birlikte olacak, Türk dünyasının yanında bulunacaktır.

Türk milliyetçilerinin son kalesi MHP’nin sözü şanlı Türk tarihinin, Türk milletine ve şehitlerine verilmiş beraberlik sözüdür.Şartlar ne olursa olsun; Ülkücülere yapılan işkencelere, ülkemizin üzerindeki oyunlara, MHP’yi hedef alan komplolara rağmen partimiz, milletimize verdiği birlik sözünden hiçbir zaman dönmemiştir, asla da dönmeyecektir.

Şehidinin kanıyla yeşeren, alın teriyle büyüyen ülkümüzün eskidiğini ya da eskiyeceğini düşünenler büyük bir yanılgı içerisindedir.Türk’üm demenin artık suç olduğu ülkemizde MHP,Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmıştır.Dünya üzerinde bir tek Türk kalıncaya kadar bu bayrak dalgalanacaktır. Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’in kutlu mirası, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin bilgeliği ve milliyetçi harekete gönül vermiş kardeşlerimizin azmi sayesinde iktidarı AKP’den seçimle devralacaktır. Türkiye’yi güzel günlere taşıma potansiyeli olan tek parti MHP’dir. Bu hedefe ulaşmak için milletimizle bütünleşerek;Yüce Türk halkının hakkettiği güzel günlere taşıyacak bir anlayış içerisinde olunacaktır. AKP ‘nin Ülkemizi ve Türk Halkı’nı sürüklediği karanlık 9 ışıkla aydınlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Milliyetçi Hareket Partisi’nin 44. yıldönümünü kutlar; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ le tüm silah arkadaşlarını , partimizin kurucusu Başbuğ Alpaslan Türkeş’i,ülkücü şehitlerimizle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ı rahmet ve şükranla anar, partimize gönül ve emek veren herkese saygı ve teşekkürlerimi sunarım

MHP SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI

ŞENOĞLU TÜRKYILMAZ

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol