Silivri Facebook

''Neden rahatsız olduklarını anlamak zor değil''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediyesi Encümeni, geçtiğimiz hafta ÖDP Silivri ilçe Başkanlığına uyarı cezası verilmesini kararlaştırmıştı. ÖDP’nin astığı 1 Mayıs afişlerinin görüntü ve çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle uyarı cezası veren encümen, aynı durumun tekrarlanması durumunda ÖDP Silivri İlçe Başkanlığına para cezası verileceğini bildirmişti.
 
Encümen kararını gazetemizden okuduğunu söyleyen ÖDP Silivri İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı, Silivri Belediyesi’nin çifte standart uyguladığını dile getirdi.
 
Sözlerine; “Gazetenizde okuduğum habere göre ÖDP’nin 1 Mayıs afişleri görüntü kirliliği yaratmış, bunun üzerine belediye de uyarma cezası vermiş.  İnanılır gibi değil!” ifadeleriyle başlayan Kırkıcı; “Silivri’nin her yanını AKP pankartlarıyla dolduruluyor görüntü kirliliği olmuyor da ÖDP’nin birkaç 1 Mayıs afişi mi rahatsızlık veriyor? Neden rahatsız olduklarını anlamak zor değil” şeklinde konuştu.
 
“Belediye çifte standart uyguluyor”
ÖDP Silivri İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı, söz konusu cezayla Silivri Belediyesi’nin çifte standart uyguladığını vurguladı. Kırkıcı; “Silivri Belediyesi önyargılı ve çifte standart bir uygulama içerisinde. Daha geçen hafta yine sn Tayip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün posterleri duvarlara, vitrinlere, duraklara hatta ağaçlara yapıştırılmıştı.
 
Sorun birkaç afişin görüntü kirliği yaratması değil de, 1 Mayıs hazımsızlığı olmasın?
Silivri Belediyesi bu kentte yaşayan herkesin belediyesidir. Belediye yöneticileri de buna uygun davranmak zorundadır” dedi.
 
Encümenin kararına tepki gösteren Kırkıcı, “ÖDP, çevrenin korunması ve çevre kirliliği konusunda en hassas davranan partidir.  Bundan, kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol