Silivri Facebook
banner88

Para Ödendi, Haciz Sona Erdi.
 
Silivri Belediyesi önceki gün yaşadığı haciz şokundan dün kurtuldu. Belediyeden çıkartılan 4 personelin tazminatlarını alamadıkları gerekçesi ile belediye hesabına koydurdukları haciz, dün paranın ödenmesi ile birlikte kaldırıldı.
 
Silivri Belediyesi tarafından işten çıkarılan Av. Hulusi Üstün, Başkan Sekreterleri Yasemin Dağaşan, Yasemin Özer ve Neslihan Sarı hak ettikleri tazminatları alamadıkları gerekçesi ile Silivri Belediyesi’ne önceki gün icra kanalıyla haciz işlemi başlattı. Silivri Belediyesi’nin Ziraat Bankası’ndaki hesabına tedbir konulurken başkan aracına da haciz konulması Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’in paranın ödeneceğine dair söz vermesi üzerine durduruldu. 
 
Konuyla ilgili olarak aradığımız Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir Haciz olayını doğrularken bu gün itibarı ile dört kişiye ait tazminatların tutarı kadar paranın ödendiğini ve haciz işleminin kaldırıldığını söyledi.
 
HACİZLER DEVAM MI EDECEK?
Silivri Belediyesi’nden ilk çıkarılan 4 kişinin yapmış olduğu uygulamanın diğer işten çıkarılan personele örnek olacağı belirtilirken yine işten çıkarılan bir personel gazetemizi arayarak şunları söyledi; Belediye yetkilileri ile görüştük, tazminatlarımız para olmadığı için ödenmiyor fakat icra işlemi yapanların ki ödendi. Biz de mecburen bu yola başvurarak haklarımız talep edeceğiz. Yoksa aylarca beklemek zorunda kalacağız.
 
GÖREVE İADE DAVASI
Silivri Belediyesi tarafından işten çıkarılan personellerin tazminatlarını almak için belediyeye icra başlatarak haklarını almalarının ardından bir dava daha açmaya hazırlandıkları ortaya çıktı. Haklı bir sebep gösterilmeden işten çıkarıldıkları iddiası ile belediyeye karşı göreve iade davası açacak olan personelin davayı kazanmaları ve göreve iade edilmemeleri halinde yine belediyeden tazminat talep etme hakkı doğacağı belirtildi.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol