Silivri Facebook
banner88

ŞAHİN: AKP'NİN OYUNUNA GELMEYİN!

 

Şahin: AKP’nin oyununa gelmeyin!

 

CHP Silivri Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanı Hüseyin Şahin, Silivri Belediyesi tarafından 1/5000 ölçekli planlar konusunda Selimapaşa’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında halkı uyardı: “AKP’nin oyununa gelmeyin!”

 

CUMHURİYET Halk Partisi Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanı Hüseyin Şahin, 1/5000 ölçekli planlarla ilgili olarak Selimpaşa’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında halkı uyardı “AKP’nin oyununa gelmeyin!” Şahin ayrıca, planların siyasi rant aracı olarak kullanılmaya kalkışılmasının kimseye yarar getirmeyeceğine de dikkat çekerken, birlikte bir çözüm yolu bulunması gerektiğine vurgu yaptı.

 

ŞAHİN: BUYRUN SİZE FİYASKO

 

CHP Silivri Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Harita Mühendisi Hüseyin Şahin, Selimpaşa’da gerçekleşen 1/5000 ölçekli planlara ilişkin toplantıda şunları kaydetti: “Değerli arkadaşlar ben CHP adına söz aldım. Farkında mısınız? Son günlerde Silivri’de bir siyasi komedi oyunu sahneleniyor. Bir plan yapıyor İBB, Silivri Belediyesi ile Selimpaşa halkını karşı karşıya getiriyor. Şimdi biz bunu çok etik bulmuyoruz. Ne lüzum var? Selimpaşa’nın plana mı ihtiyacı vardı? Evet, var ve bu anlamda da planları tamamlanmıştı geçmiş dönemde. Bundan üç ay önce Selimapaşa’ya geldikleri ifade edilmekte bu arkadaşlarımızın.  6-8 kat imar izni vereceklerini söylemişler. Ve işte size fiyaskonun ta kendisi.

 

“PLANLAR SİYASİ RANT ARACI OLMAMALI”

 

Eğer İBB bir plan yapmışsa ki iktidarın da AKP olduğu bir yerde saygıda kusur etmeyiz. Çünkü seçilmişlerdir.  Biz de seçilmiş CHP’liler olarak bu planlara oy veririz. Buraya gelmesini sağlarız. Ancak bu planların, siyasi partilerce, siyasi rant amacıyla kullanmasını doğru bulmuyoruz. Silivri Belediyesi de bu arkadaşlar kadar seçilmiş ve demokrasinin gereklerini yerine getirmektedir. Bu kurumsal kimliğe saygı duyulmasını bekleriz.

 

“NEDEN BAŞTAN DOĞRUSUNU YAPMADIN?”

 

AKP İlçe Başkanı’nın hem İBB Meclis Üyesi, hem de Silivri Belediyesi Meclis Üyesi olması dolayısıyla, grubuyla birlikte bu tartışmalarda Belediye Başkanıyla birlikte hareket etmesi gerekirdi. Öyle ki, bu planı yapan zaten Sayın Karakaş’ın da içinde yer aldığı İBB’dir. Şimdi orada bu planı yapacaksın, sonra gelip burada düzelteceksin. Arkadaşlar, yapan kim, düzeltmeye kalkan kim? Demezler mi, “Neden baştan doğrusunu yapmadın” diye?

 

“BU HAKSIZLIĞIN SONUNA KADAR KARŞISINDAYIZ”

 

Şimdi bizim burada 12’si AKP ve 19’u CHP olmak üzere 31 belediye meclis üyemiz var. Burada bir yanlış var ise, bunu hep birlikte çözelim, AKP grubuna da teşekkür edelim. Bizler teşekkür etmekten gocunmayız. Biliriz ki, siyasetin özünde insana hizmet yatar. Aksi durumda herkes ayrı ayrı bir yerlerde toplantılar yapar, bundan da siyasi rantı hedeflerse sonuç alınamaz. Bu arkadaşlar siyaset yapmadıklarını söylüyorlar. Hayır, biz siyaset yapıyoruz ve yapacağız da. Ama burada önemli olan insanların refahı ve mutluluğu için siyaset yapmak ki biz de bunu yapıyoruz. Ve bu konuda Selimpaşa halkına yapılan haksızlığın sonuna kadar karşısında duracağız.

 

“ESENYURT’TA BOL KEPÇE, SİLİVRİ DE…”

 

Vatandaşlarımızın, bir önceki planlarda yer alan blok nizam imar hakkını, yeni planlarda alamadığını görmekteyiz. Bu planların ardından AKP İlçe Başkanı gelip “Ben bunu düzelteceğim” demekte. Peki, madem düzeltecektin, neden planların bu şekilde işlenmesine ses çıkartmadın. Planlar üzerinden hiçbir siyasi parti rant elde etmenin peşine düşmemeli. Halkın malıyla mülküyle uğraşmamalıyız. Aynı İBB, Esenyurt’ta emsal 11-12’ye göz yumuyor, Silivri’de hiçbir emsali yükseltmiyor. Verin Selimpaşa’ya 8 kat, düzeltin planları biz de teşekkür edelim.

 

“HALKI CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR”

 

Arkadaşlar, burada halkı cezalandırmak isteyen bir zihniyet var. Ama bizler bu planlarda sizlerin yanındayız. Sizler hem bize hem bu arkadaşlara oy verdiniz ve bu planlarında oybirliği içinde sizlerin haklarını koruyacak şekilde düzenlenme gerekliliği vardır. Bu şekilde hiç kimsenin malını, mülkünü zarara uğratmadan, kazanılmış haklarını kaybettirmeden sizlerin mutluluk duyacağı bir planı yapabiliriz. Herkese de teşekkür ederiz.

 

“SAKIN OLA Kİ AKP’NİN OYUNUNA GELMEYİN”

 

Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim. Sakın ola ki oyuna gelmeyin. Çünkü AKP’nin yapısı ve zihniyeti budur. Gerek yerel de gerekse genelde. Çözümü ben, anayasayı ben, planlamayı ben yaparım. Ben ben ben…, Yok böyle bir şey! Bu nedenle bizler seçilmiş olan Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize güveniyoruz. Buradan da AKP’li arkadaşlara bir çağrıda bulunuyorum; Ayrı plan tartışmalarından vazgeçin. Gelin belediyemizle beraber halkın karşısına birlikte çıkalım. Belediye Başkanımız planı anlatsın, sizlerde yanlışların tespitinde katkı sunun. Planın halkın yararına olmasını sağlayalım, çözümü birlikte hayata geçirelim.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol