Silivri Facebook
banner88

''Şans eseri aldığınız seçimle görüp göreceğiniz rahmet budur!''

Müge CESUR


Girgin’in açıklamalarına karşılık veren Yıldırım, önce kendi yolsuzluklarına bakmasını söyledi. Geçen seçimleri CHP’nin içinde bölündüğü için Ak Partinin şan eseri seçimi aldığını söyleyen Yıldırım “Görüp görecekleri rahmet budur. Bir daha gelmemek üzere gidecekler” dedi.

“Başbakanlarının ve maliye bakanlarının yolsuzluklarını unuttular mı?”

Ak Parti İlçe başkanı Halit Girgin’in “belediyelerde yolsuzluklar yapıyorlar” sözlerine karşılık konuşmasına başlayan Yıldırım “Hükümetin başındaki başbakanlarının, maliye bakanlarının dokunulmazlığı olmasa yargı önüne çıkacaklarını unuttular. Sayın başbakanın daha önce İstanbul Büyükşehir Başkanı iken hakkında açılan davaları unutmasınlar bu bir. Maliye bakanlarını çalıştıkları şirketler yaptıkları usulsüzlükleri unutmasınlar bu da iki. Bunlar dokunulmazlık zırhıyla kurtuluyorlar.Ama dokunulmazlık zırhı sonsuza kadar kalmayacak diye bir şey yok.
Yargı önüne çıkacaklarının farkındalar.Bunu hepsi biliyor.
Biz gemicileri, maliye bakanlarının ulaştırma bakanların çocuklarının gemiciliklerini unutmadık. Bunları neyle nasıl alıyorlar? Hiç mi vicdan yok bunlarda? Hiç mi Allah korkusu yok?”Dedi.

“Kipa her şeyi fersah fersah geçmiştir.”

Yıldırım Konu ile ilgili açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Silivri’de yaşanan Kipa olayı onların iddia ettikleri gibi Çorlu,Çankaya,Edirne belediyelerini fersah fersah geçmiştir ki Edirne belediye başkanımız olaydan aklanıp çıkmıştır. Çorlu belediye başkanımız hepimizin çok iyi bildiği siyasi nedenlerden dolayı hala içerdedir.Çankaya belediyesinde şu anda çok açık yüreklilikle söylüyorum ki devletin müfettişleri ordadır. Partimiz de kendi iç makinesini çalıştırmıştır ve görevlerini yapmaktadır. Ama Kipa olayları bunların hepsini geçmiştir.”

“Geçen seçimde talihsizlik yaşamasaydık başkanlığı rüyalarında görürlerdi”

Girgin’in CHP Aday adayı Yılmaz Kandemir için “her seçimde aday adayı olması  kronikleşti” ifadesini kullanmasına Yıldırım “Aday adayımız Yılmaz Kandemir iççin “Her defasında halkın tokadını yedi” diyor.Bu bizim siyasette istediğimiz bir üslup değil. Bizim siyaset yapma anlayışımız böyle değil. Yılmaz Kandemir bugüne kadar üç defa seçimlere girmiştir. AK parti Silivri’deki geçen seçimleri nasıl aldığı hala herkesin hafızalarındadır. Bunu da çok fazla abartmasınlar. O zamanki mevcut belediye başkanı CHP’den ihraç edilip Genç Parti’den aday olmasaydı,  rüyalarında görseler ben inanmayın diye kendilerine söyleyecektim. Nasıl belediye başkanı  olduklarını nasıl iktidar olduklarını çok iyi biliyoruz. Ama bir kere oldu,bir kere daha olmayacak.” Sözleriye karşılık verdi. 

“İlçe başkanı başka belediyelikler hakkında yorum yapacağına önce kendi belediyesindeki yolsuzluklara baksın”

Yıldırım açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Biz çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmiyoruz. Biz belgeleriyle konuşuyoruz. Sayın Ak Parti İlçe Başkanı Çorlu, Edirne belediyeliklerini ağzına almasın. Önce kendi belediyesindeki yolsuzluk olaylarına baksın,onları aklasın. Yurt genelinde konu olan Gaziantep Belediyesini unutmasınlar. Gaziantep Belediyesinde 73 Trilyonluk yolsuzluk var. Gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlandı. Önce onun hesabını versinler. Başbakanın oğluna aldığı gemiciklerin hesabını versinler. Maliye bakanının çocuklarının üç beş sene içerisinde Türkiye’nin sayılı zenginleri arasına girmelerinin izahını yapsınlar beni inandırsınlar. Neden doğru düzgün namusuyla çalışan, vergisini veren vatandaş neden olmuyor? Bir gecede çıkan kararnamelerle bunlar oluyor.”


“Belediye başkanı mı yoksa ilçe başkanı mı doğru söylüyor?”

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’la Ak Parti İlçe Başkanının konuşmaları arasında tutumsuzluk olduğunu söyleyen Yıldırım “hangisine inanacağız?” diyerek konu hakkında ki düşüncelerini ifade etti: “Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan “Silivri’ye çok sayıda yatırım yapıldı. Merkezi hükümet, Büyükşehir ve il genel meclisin tarafından yapılan çok sayıda yatırım var. Ama biz kalkıp ta Silivri Belediyesi yaptı demiyoruz.
Fakat ilçe başkanı diyor ki 1 biz dört buçuk yılda belediye binası,adliye sarayı,yeni devlet hastanesi, doğalgazı,alt yapıyı, 50 adet çocuk parkını ….” Falan falan diye sıralayıp uzuyor. Şimdi, belediye başkanları “bunları birlikte yaptık. Hiçbir zaman biz yaptık demedik.Bu bize göre daha doğru geliyor” diyor. lçe başkanları da kalkıp böyle bir açıklama veriyor. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. O zaman ya ilçe başkanı yalan söylüyor yada belediye başkanı yalan söylüyor. Bu konuşmalardan o çıkıyor. Böyle bir şey var mı?İlk önce kendi aralarında anlaşsınlar. Biri biz yaptık diğeri biz yapmadık diyor. Belediye makamları hizmet makamlarıdır. Zaten siz oraya bunları yapmak için geldiniz. Hizmet etmek, hizmet üretmek için geldiniz. Keyif çatmak, yolsuzluk yapmak banka hesaplarınıza para yatırmak için gelmediniz. Başkanın dediği doğru. Allandırıp pullandırmaya gerek yok. İlçe başkanı belediye başkanına bir danışsın. Yada ondan izin alsın öyle konuşsun.”


“Camilerde kahvaltı verip, insanların dini duygularını sömürmediğimiz için öyle yerlerde bizi  göremezler.”

CHP’nin her zaman Silivri halkının yanında yakınında olduğunu söyleyen Yıldırım, Girgin’in “halkın önüne 5 senede bir çıkıyorlar” sözüne karşılık” Biz Ugandada mı yaşıyoruz? Biz de Silivri’de yaşıyoruz. Tabi biz onların dolaştığı yerlerde olamıyoruz. Sabahın köründe camilere gidip kahvaltılar vermiyoruz. Biz öyle yapıp insanların dini duygularını sömürmüyoruz. Biz insanların gönüllerine giriyoruz. Bunun sonunda da altı ay sonra yapılacak seçimleri de göreceğiz. Bir daha dönmemek üzere gidecekler.” Cevabını verdi. 


“Şans eseri seçim aldıkları için,görüp görecekleri rahmet budur”

Yıldırım son olarak şunları söyledi: “Bizim kendi aramızda bölünmemizden dolayı, onların rüyalarında bile göremeyecekleri yeri şan eseri bir seçim aldılar. Görüp görecekleri rahmette budur. Başkası da yok. Biz kolay kolay gitmeyiz diyorlar. Buna onlar değil Silivri halkı karar verecek. Geldikleri gibide gidecekler. Zaten gitmezlerse Silivri’nin kaderi değişir. Silivri, Silivri olmaktan çıkar. Anlayışları ortada. Silivri’deki geçici yapılanmaların, Silivri’deki rant iddialarının, çürümüşlüğün,Hizmet adı altında yapılan plan tadilatlarının, peşkeş çekilmesinin sonucu olarak Silivri 5 sene sonra Silivri olmaktan çıkacaktır.Bunlara ihtimal bile vermiyoruz. Önümüzdeki seçimler her şeyi gösterecek.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol