Silivri Facebook

Silivri AKP İle İlgili Ağır İddialar
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
AKP ile ilgili ağır iddiaların bulunduğu açıklama aynen şöyle:
 
Silivri belediye başkanı Hüseyin Turan, seçimden sonra AKP’nin verdiği seçim yemeklerinden birinde Silivri’de genel seçimler için çıtayı yükselttiklerini ve hedeflerinde % 50 oy olduğunu söylemiştir.
 
Hüseyin Turan’ın ve AKP ilçe yönetiminin gördükleri hayal, hayal bile değil düpedüz ham hayaldir.
 
2004 yerel seçimlerinden evvel Silivri ilçe merkezine, İstanbul Bağcılar, Esenler, Güngören gibi AKP’nin çok güçlü olduğu ilçelerden Silivri’ye sahte nakil ilmühaberleri düzenleyip getirdikleri taşıma oy sayısı 1996 kişidir. Bununla da kalmayıp, 1572 kişiyi de Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’nun, Seçmen Kütükleri Genel Müdürlüğü bilgisayarlarından birileri sildirmiştir.
 
Hem 1916 kişiye o nakil ilmühaberlerini düzenleyen, hem de 1572 kişiyi seçim kütüklerinden sildirenin kimler olduğunu, Silivri’deki bazı üst düzey AKP’li yöneticiler çok iyi bilmektedirler. AKP 2002 yerel seçimlerinde yarışa 3568 oy önde başlamıştır.
 
AKP bu seçim hilelerini yapmamış olsaydı, Silivri’de belediye başkanlığı seçimleri alması imkânsız olurdu. Bu seçim hilelerinin yapıldığını bilen AKP’liler de bunun böyle olduğunu çok iyi bilirler.
 
2004 yerel seçimlerinin hemen ertesi günü o zamanki seçim kurulu başkanı Hakim Neşet Bey’in odasında, Hüseyin Turan ve kayınvalidesinin birlikte oturup kahve içtiklerini gördüm. Ben içeri girince Hüseyin Turan’ın kayınvalidesi bana “ Yılmaz Bey hangi konuda seçimlere itiraz ediyorsun “ diye sordu. Ben, AKP tarafından Silivri’ye yapılan taşıma oylara, deyince, Hüseyin Turan oturduğu koltuktan kalkıp, Yılmaz Abi, valla ben yapmadım. ………….………………… yaptı, dedi. Bu AKP’linin adını vermiyorum. Öğrenmek isteyen, merak eden gider Hüseyin Turan’a sorar, öğrenir.
 
AKP, 2004 belediye başkanlığı seçimlerinde Türkiye’de uygulanan tüm seçim hilelerinin kullanmış ve ancak 1050 oyla belediye başkanlığını alabilmiştir.
 
Şimdi yerel seçimlere 1,5 sene varken neden böyle bir açıklama yapma gereğini duydum. Çünkü Hüseyin Turan birkaç gün evvel AKP’nin bir yemeğinde 2009 Mart’ında yapılacak yerel seçimleri % 50 oy alarak tekrar kazanacaklarını söylemiş, ben de kendilerine böyle boş hayallerle, ham hayallerle kendilerini ve Silivri’deki AKP’lileri kandırmamalarını hatırlatmak için, bazı AKP’liler tarafından çok iyi bilinen, ama gizli tutulan bu olayları açıklama gereğini hissettim.
 
Önümüzdeki yerel seçimlerde Silivri’ye sahte nakil ilmühaberleriyle taşıma oy yapamayacaklarını ve Seçmen Kütükleri Genel Müdürlüğünden kendi kafalarına göre seçmen sildiremeyeceklerini ve şimdiden bunların önlemini aldığımızı bilmelerini hatırlatmak istedim.
 
2004 yerel seçimlerinde CHP belediye başkanı adayı ve meclis üyeleri yukarıda açıkladığım olaylardan dolayı mağdur edilmişlerdir. Bu mağduriyeti Silivri halkı 2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde ellerini vicdanına koyup değerlendireceğine inancım sonsuzdur.
 
22 Temmuz Seçimlerinden 15 gün evvel Tercüman gazetesinin iç sayfalarının birinde şöyle bir haber vardı: Türkiye’de AKP’li belediyelerin yaptığı yolsuzlukların ve ihalelerde kendi yandaşlarını kayırmanın markası haline gelen Ali Dibo oyunlarının oynandığı İstanbul dahil, 17 il belediyesini saymış ve 17 il belediyesinin yanında Türkiye’deki 900 küsur ilçe arasından tek Silivri ilçesinde Ali Dibo oyunları oynandığını yazmıştı. Bu da bize Silivri belediyesindeki Ali Dibo oyunlarının ulusal basında haber değeri taşıyıp, haber olacak kadar kayda değer olduğunu göstermektedir.
 
Belediye başkanı, her ortamda Silivri’ye ne kadar fazla hizmet yaptıklarını, yatırım yaptıklarını söylemektedir. Büyükşehir belediyesinin Silivri’ye yaptığı altyapı hizmetleriyle övünmesin. Silivri’de hangi partiden belediye başkanı olursa olsun Büyükşehir, o hizmetleri Silivri’ye yapmak zorundadır. İgdaş, doğalgazı getirdi. Allah razı olsun, ama İgdaş, Büyükşehir’e bağlı bir şirkettir ve bu şirket doğalgaz satarak Silivri halkının ödediği paralardan kâr etmektedir.
 
İski de Büyükşehir’e bağlı, yaptığı ciro ile Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biridir. İski de Silivri’ye babasının hayrına yatırım yapmamaktadır. Silivri halkına suyu satacak ve karşılığında kâr edecektir. Şirketlerin yatırım amacı kârdır.
 
Büyükşehir’in Silivri’ye karşılığını beklemeden yaptığı tek yatırım 2,5 trilyon maliyetli Silivri belediye binasıdır. İgdaş, İski ve Kiptaş gibi Büyükşehir Belediyesi yatırımları, şirket mantığıyla, kâr amacı güderek yapılmaktadır.
 
2,5 trilyonluk belediye binasının yapılmasıyla Hüseyin Turan ve AKP’li meclis üyeleri hiç övünmesin. Çünkü yıllık 25 trilyon bütçesi olan Silivri Belediyesi, bir yıllık bütçenin % 10’unu ayırıp belediye binası yapamıyorsa, bu işte bir tuhaflık olduğunu, belediye binasının övünülecek bir durum olmadığını, tam tersine belediye başkanlığı için utanılacak bir durum olması gerektiğini düşünüyorum.
 
Sen belediye başkanı olarak 3,5 yılda toplam 85 trilyon gibi bir para harca, 2,5 trilyonluk belediye binasını yapma. Sonra, bu işten övünmeye kalk. Ben Hüseyin Turan’a ve AKP’li meclis üyelerine soruyorum: 3,5 yılda harcadığınız 85 trilyon para ile Silivri’ye ne gibi yatırımlar yaptınız? Bu 85 trilyonun yüzde kaçı Silivri halkına yatırım olarak geri döndü? Büyükşehir’in yaptıklarıyla övüneceğine, Silivri belediye bütçesinden ne yaptın, onları açıkla da Silivri halkı bilsin. 3,5 yılda harcadığın 85 trilyonun yüzde kaçı yatırım harcamaları, yüzde kaçı cari harcamalar, yüzde kaçı personel harcamaları, yüzde kaçı transfer harcamaları? Bu rakamları kalem kalem açıkla da Silivri halkı, sizin Silivri’ye ne kadar fazla hizmet yaptığınızı görebilsin. Bu vesileyle sürekli kullandığınız o şeffaf belediyecilik anlayışınızın da nasıl işlediğini Silivri halkı öğrenmiş olsun.
 
Yukarıda açıkladığım gerçeklerden dolayı AKP’li başkan ve AKP’li yöneticiler hiç boş hayallere kapılmasınlar. CHP Silivri İlçe Örgütü tek bir aday üzerinde uzlaşarak, birlik beraberlik içinde önümüzdeki yerel seçimlerde, Silivri’de belediyeyi tekrar geri alacağına kimsenin şüphesi olmasın.
 
Son olarak şunu söyleyeyim: AKP’liler, “Teşekkürler İstanbul” pankartlarıyla Silivri’yi donatmışlar, ama Silivri’de birinci olduklarını iddia ettikleri halde neden ‘Teşekkürler Silivri’ pankartı asmıyorlar. Onu merak ediyorum. Çünkü Silivri’de CHP, 1485 oyla birinci partidir. Ama siz yine de birinci olmasanız bile Silivri’de 2.’liği aldığınız için ‘Teşekkürler Silivri’ pankartı asarak, AKP’ye oy veren Silivri halkına teşekkür etmeniz gerekir, diye düşünüyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol