Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ SAHİLİNDE 3000 KİŞİLİK İFTAR...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında Silivri sahilinde 3000 kişilik iftar sofrası kuruldu. İlçe bürokratlarının da katıldığı iftarda, Somali’de yaşanan ölümcül kıtlık nedeniyle burada yaşayanlara yardım çağrısında bulunuldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında Silivri sahili kordonboyunda yaklaşık 3000 kişiye hitap eden iftar sofrası kuruldu. Silivri sahilinde ilk kez düzenlenen iftar yemeği, AK Parti Silivri ve İBB Meclis Üyeleri Metin Karakaş ve Yalçın Yönet’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yemeğe AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Turan ve İlham Kahraman, Silivri Emniyet Müdürü Ender Sevim, AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın geçmiş ve mevcut dönemden her kademeden teşkilat mensupları, AK Parti Silivri Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, spor kulüplerinin yönetici ve teknik sorumluları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

KARAKAŞ’TAN SOMALİ’YE YARDIM ÇAĞRISI
Yemekte selamlama konuşması yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, Somali’ye yardım çağrısında bulundu. Karakaş, “Ramazan ayının atmosferine münhasır iftar yemeklerinde bir araya gelmekten çok mutlu oluyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiyle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Ramazan’ın kendine has olan özelliklerinden bir tanesi de paylaşımdır. Hepinizin bildiği gibi Afrika’da, Somali’de çok ciddi bir kıtlık söz konusu. Dili, dini, rengi ne olursa olsun gözyaşlarının rengi hep aynıdır. Türkiye Cumhuriyeti uçakları Somali’ye indiği zaman oradaki insanlar secdeye kapanmışlar. Gücü olanların bir mesajla da olsa katkısını bekliyoruz.
Biz bu organizasyonun yapılmasını sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın selamını iletiyorum.” dedi.
İftar yemeği, Kavaklı Camisi eski imamı Hamit Demirci’nin yemek duası ile sona erdi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol