Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'DEN 7 BİN KATILIM...

KAZLIÇEŞMEYE 7 BİN KİŞİLİK KATILIM OLDU

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, hafta sonu Kazlıçeşme Meydanında gerçekleştirilen ‘ Milli İradeye Saygı Mitingi’ ve Silivri’de yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Karakaş Silivri’den yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı mitingle ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

 

Kazlıçeşme’de hafta sonu gerçekleştirdiğimiz ‘Milli İradeye Saygı’ mitingimiz çok coşkulu bir şekilde yapıldı. Silivri’de yaklaşık bin kişilik bir gemi ve 50 otobüsümüzle katıldık. Bireysel katılımlarla birlikte yaklaşık 7 bin kişi mitinge katıldı. Yine yaklaşık 1,5 milyon kişi orada miting alanını doldurdu. Bunun yanı sıra Bakırköy sahiline kadar da, yine insan selinin yaşandığı bir miting gerçekleştirdik. Bu benim siyasi hayatım boyunca gördüğüm en kalabalık mitingdi. Yapılan bu miting ‘Milli İradeye Saygı Mitingi’ olduğu için çok farklı siyasi partilerden de katılım oldu. Yaptığımız bu mitingle, halkın asıl vermiş olduğu kararın sandık olduğunu ve sandıktan çıkan her karara insanların uyması gerektiğini bir kez daha hatırlatmış olduk.

 

MİLLİ İRADEYE HERKESİN SAYGILI OLMASI GEREKİYOR

 

Ben bu mitingde adeta, Malazgirt’in, Çanakkale’nin, kurtuluş harbinin ruhunu gördüm. Bu mitingde  Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemiş olduğu, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ söyleminin aslında bu mitingle halkın nazarında bir kez daha meşru zemine indiğini gördük. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ söylemini bu miting meydanında da haykırmış olduk. Dolayısı ile milli iradeye herkesin saygılı olması gerekiyor. Şiddetle, terör olayları ile millet iradesine baş koymak istiyorlarsa bu kez karşılarında çok farklı bir Türkiye var.  Abdülhamit Han döneminden bu yana, Osmanlı ve Türkiye üzerinde oynanan oyunların hepsinin cevabını, bugün artık millet olarak veriyoruz.

 

TÜRKİYE KÜRESEL BİR GÜÇ OLUYOR

 

Menderes, Özal ve 28 Şubat döneminde yaşanan olayların tecrübelerinin her birini , bu millet bu sefer çok algılamıştır. Sadece Türkiye Cumhuriyetinde değil, Makedonya’da, Malezya’da, Amerika’da, İngiltere’de ve daha bir çok muhtelif yerlerde yapılan gösterilerle de Başbakan’ımıza duyulan hayranlıkla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayağa kalkması ile birlikte kimlerin güçlendiğine de hep beraber şahit oluyoruz. Türkiye küresel bir güç oluyor. Sayın Başbakanımız Büyükşehir Belediye Başkanı olurken de kolay olmadı. Başbakan olurken de ‘muhtar bile olamaz’ diyorlardı, kolay olmadı. Bu gün dünya lideri olurken de bu konuda  rahatsız olacak olanları biliyoruz. Bu yolun dikenli bir yol olduğunu da biliyoruz. Biz Türkiye olarak, muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda çok ciddi ve emin adımlarla ilerliyoruz. Bu hareket sadece Tayyip Erdoğan hareketi değildir. Bu hareket milli ve manevi değerleri üzerinde kalkınan yeni Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin, Lider Türkiye’nin hareketidir. Bu konuda her kesten destek bekliyoruz.

 

SİLİVRİ’DE SAĞDUYU HER ZAMAN HAKİMDİ, EMNİYET’E TEŞEKKÜR

 

Yaşanan son olaylara baktığımızda Silivri’de çok ciddi bir gerginlik yok. Silivri üzerinde sağ duyu her zaman hakimdir. Miting dönüşü partililerimizin , karşıt gurup tarafından karşılanacağı yönünde bir duyum almıştık. Belediye başkanı beni aradı.  Kendisinde bu konu ile ilgili sahada olacağını söyledi. Bizde arkadaşlarımızı karşıladık. Kendini bilmez insanlar olabilirdi, çıkabilirdi. Emniyetimiz gerçekten bu konuda cansiperane çalışıyorlar. Uyumadan dinlenemeden çok ciddi bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Silivri emniyeti bu olaylarda çok sağduyulu bir şekilde davrandı. Ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.  Kazlıçeşme’den dönen gemimiz gece saat 23 sıralarında Silivri’ye geldi. Bizler de arkadaşlarımızı karşıladık. Gerginlik çıkacak diye beklentisi olanlarında hevesi kursağında kaldı. Onlara da aman vermedik. Türk bayrağımızla, Atatürk posterimizle ve Başbakanımızın posteri ile Atatürk anıtının önünde İstiklal Marşımızı okuduk ve oradan parti önüne kadar yürüyerek sessizce dağıldık.

 

SAHİLLER SLOGAN ATILACAK YERLER DEĞİLDİR

 

Gezi parkı eylemine destek amaçlı Silivri’de akşam çıkan sahildeki görüntülerin de hoş olmadığını belirtmek istiyorum. Silivri’de miting yapılacak yerler bellidir. Gerekli izinleri alırsınız ve o ölçüde yaparsınız. Sahilde çay içen, aileleri ile birlikte oturan insanların önünden yürüyerek slogan atmak da Silivri gençliğine yakışmaz. Bu konuda siyasi parti temsilcilerini ve bu işe çanak tutanları da özellikle uyarmak istiyorum. Çocuklarımızı bu tür şeylere alıştırma noktasında ki söylemlerin ve hareketlerin Silivri gençliğine zarar vereceğini de özellikle ifade etmek istiyorum. Sahiller slogan atılacak yerler değildir.  Sahiller, sahilin güzelliklerini yaşamak için, insanların nefes almak için, dinlenmek için, aileleri ile birlikte oturdukları yerlerdir. Bu daha demokratik bir haktır yasal çerçeveler içerisinde izin alınarak, daha düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Gecenin 12’sinde, 1’inde çıkıp bu sloganları atmak, tava tencere çalmak Silivri gençliğine yakışmaz. Yine özellikle uyarmak istiyorum; eğer bu böyle devam ederse, yetkilileri de göreve davet ediyorum. Yetkili mercilerinde bu konuda gereğini yapacağını, bu tür hareketleri, Silivri’de gergin ortamların yaşanmasına engel olmak adına gereğini yapacaklarını da biliyorum. 

 

MUHTELİF KATILIMLAR DUYARLILIĞIN İFADESİDİR

 

Ayrıca Kazlıçeşme mitingimize Silivri’den katılan çok muhtelif kesimlerde vardı. Hatta sol düşünceye sahip insanları da orada gördüğümde de çok sevindim. Burada bir irade var ve bu iradeye de saygı duymak gerekiyor. Eğer gerçekten demokrasiyi savunan insanlar varsa, bu konuda orada olması gerekiyordu. Bu sebeple ben Silivri’den katılan CHP’li, MHP’li, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili arkadaşlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Göstermiş oldukları bu sağduyu ve mitingimize vermiş oldukları destekten dolayı partim adına da teşekkür ediyorum. Millet iradesinin tecelli etmesi noktasında ki duyarlılığında önemli bir mesaj olduğunu da belirtmek istiyorum.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol