Silivri Facebook

Silivrili Esnafın Referandum Görüşleri
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Fuat Bulcan Bircan (Bulcan Büfe): “Referanduma tabiî ki katılacağız. Görevimizi yerine getireceğiz. Basında bu konuyla ilgili bir çok spekülasyon var. Vatandaş bu konuda çok iyi düşünerek, bilinçli davranması lazım. Ben evet oyun kullanacağım. Çoğunluk da evet oyu kullanacak. Hayır desek ne olacak? Daha açık konuşacak olursak, evet ya da hayır demek konusunda sandığa gidene kadar kararsızım. İçimden evet geçiyor ama sandığa gidene kadar da tereddütlüyüm. Bence referandum gereksiz. Dünyanın masrafı. Zaten bir tarafta PKK ile uğraşılıyor. O yüzden ben bu referandumun gereksiz olduğunu düşünüyorum.”
 
Halit Kalender (Kalender Gıda): “Referanduma katılmayı düşünüyorum. Oyumu hayır olarak kullanacağım. Evet demeyeceğim. Evet diyerek onlara yarar sağlamak istemediğim için, hayır diyeceğim. Hayır, oyunun Türkiye için daha hayırlı olacağına inanıyorum.”
 
Gökhan Karadağ (Tekirdağ Köftecisi): “Referanduma katılacağım. Hayır diyeceğim. Çünkü sadece cumhurbaşkanı seçmiyormuşuz. Okuduğumuza göre başka maddeler de varmış. Bunlar bana göre hoş olmayan maddeler. Bu yüzden hayır. Hayır, için evet.”
 
İlknur Sönmez (Merkez Eczanesi): “Ben referandumun Cuma günü ertelenecek veya iptal edilecek diye bekliyorum. Aklın yolu birdir. Seçimler yapılmış, oyların bir kısmı yurt dışına çıkanlar tarafından kullanılmış olduktan sonra ana metin değişiyor. Mantık alacak bir şey değil. Zaten bu seçimler Abdullah Gül’ün 11. cumhurbaşkanı olmasını resmi bir şekilde biz yaparız diyebilmek için bir iddiadan ortaya çıkmıştı. Şuan da Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilmiştir. Konu zaten 11. cumhurbaşkanı seçim tarzı değil. Burada bir sürü hukuksuz olay var. İnsanlara evetin ya da hayırın, değişen maddelerin açıklanması gerekir. Benim oyum tartışmasız hayırdır. Ben bu oyumuzu kullanmanın gerekmeyeceğini, Cuma günü iptal edileceğini umut ediyor ve bekliyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti bu kadar hukuksuzluğu yaşamamalıdır. 84 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin bunu hak etmediğini düşünüyorum. Bu olaylar, geniş kapsamlı bir şekilde halkın önüne konularak irdelenmesi, ondan sonra ortaya konulması gerek şeyler, bu şekilde alelacele iş yapılmaz.”
 
Hakan Balaban (ayakkabı boyacısı): “Referanduma katılacağım. Evet ya da hayır oyu arasında ki kararın bende kalmasını istiyorum. Ben oy kullanacağımızı bile bilmiyordum bana da bir arkadaşım söyledi. Cumhurbaşkanı seçimi dışında başka maddelerinde yer aldığını ilk defa sizden duyuyorum. Şimdi önce sorup soruşturup, ondan sonra oy kullanacağım. İnsanları bu konuda bilgilendirmediler. Kimsenin referandum hakkında bir bilgisi yok.”
 
Cevdet Uğur (Çayda Çıra elektrikli ev ürünleri): “Referandum, ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı olsun. Ben şahsi oyum olarak evet diyorum. Benim partimde olan insanlarında evet diyeceğine inanıyorum. Çünkü eğer biz muhtarı, belediye başkanını, milletvekillerini seçiyorsak, cumhurbaşkanını da seçmemiz lazım. Vatandaş olarak pek bilgi sahibi değiliz. Yani kamuoyuna açıklanan pek bir şey yok ama sivil anayasa ise, sivil anayasayı destekliyorum. İnsanlara hizmet amaçlı bir anayasa ise, insanların özgürlüklerini, fikirlerini, kimliklerini tanıyan bir anayasa ise, destekliyorum. Genel seçimlerin hemen arkasından gelen bu referandum çok hızlı gelişti. Halkta şaşırdı. Ben referanduma katılımın yüksek olacağını beklemiyorum. Seçmen kağıdını almayan vatandaşlar var.” 
 
Tolga EMEK- Melis Avcı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol