Silivri Facebook

Tabakoğlu tüm siyasilere eşit mesafede kalmayı başardı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, garsonluk meslek eğitimi sürecinde kendilerine katkıda bulunan DYP Silivri İlçe Başkanı Salih Yazıcı ve DYP Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek, birer teşekkür belgesi verdi. Dün saat 13.00’de DYP parti binasında gerçekleştirilen ziyaret, DYP’lileri memnun etti.
 
 
Ziyareti nedeniyle Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’na teşekkür eden DYP Silivri İlçe Başkanı Salih Yazıcı; “Elimizden ne geliyorsa Silivri için, Türk insanı için yapmaya çalıştık, yardımcı olmaya çalıştık. Silivri’de daha önce böyle bir çalışma duymamıştı. Ne mutlu ki, bizlere nasip oldu. Bizi onurlandıran Başkanımıza da tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 
 
Parti binasında konuşma yapan Ali Tabakoğlu; “Okulumuz 2005 yılında faaliyete geçti. Zaman içinde mesleki kurslar düzenledik. 4 Aralıkta başlatmış olduğumuz servis elemanlığı kursumuz, ilk etapta fazla önemsenmedi belki. Ama kurun sonrasında, çok önemli olduğu belli oldu” dedi.
 
 
Tabakoğlu, konuşmasında; “Aralık ayından önce kursa katılacak kişiler üzerinde fazla bir çalışma yapamamıştık” sözlerine de yer verirken, gerekçelerini; “Bunun nedeni; bu kurs MEKSA tarafından hazırlanan bir projeydi. İŞKUR tarafından organize edildi ve finansmanını Dünya Bankası yaptı. Bundan dolayı, Eğitim Merkezimizin Müdürü Cumhur Uysaler’in yapmış olduğu ön çalışmada, İŞKUR bünyesinde, işsizlik maaşı alan 300’den fazla kişi olduğu söylendi. Kursumuz da 48 kişilik kontenjanla sınırlıydı. Kursun başlamasından 15 gün önce ilk mülakat yapılması gerekiyordu. Mülakat öncesinde aramızda bir çalışma yaparken şunu düşündük: ‘Kişilerle birebir çalışma yaparsak, yardım istersek bize eleman gönderin diye, yarın bir gün mahcubiyet söz konusu olur Çünkü 300’ün üzerinde kişi bu mülakata katılacağı söylendi İŞKUR tarafından” şeklinde sıraladı. Tabakoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Mülakata buradan 12 kişi ile gittik. Bu arada Salih Başkan’dan ricada bulunduk, bu kurs için ihtiyacı olan yönlendirmesini istedik. Sağ olsun Başkanımız da güzel bir çalışma yaptı. Biz 12 kişi ile gittik ama İŞKUR’dan sadece 1 kişi geldi mülakata. Eyvah dedik o zaman, 48 kişiyi tamamlayamazsak kursu başlatmamız mümkün değil. Tabi süremiz de kısıtlı kaldığından 35kişi bulabildik. Bu 35 kişi arasından 33 kişiyi belgelendirdik, 2 kişi sınava katılmadı.”
 
 
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu; “Kurs süreci içinde, kursiyerlerden eğitimi bırakmamalarını istedik. Çünkü kursiyerin yarıda bırakması halinde, İŞKUR bizden bunun karşılığında bizden para istemek durumundaydı” dedi. Tabakoğlu, konuşmasında; “Eğitim sonrasında, 23 Mart tarihinde Mega Saray’da bir tören düzenlendi. Sağ olsun Sayın Başkanım ve Yönetim Kurulu üyeleri bizi onurlandırdılar. Bu katkılarından ötürü kendilerine bu teşekkür belgelerini kendilerine vermek istedim” sözlerine yer verdi.
 
 
Doğruyol Partisi’nde kursla ilgili açıklamada bulunan Tabakoğlu, sözlerine şu şekilde tamamladı: “Bundan sonra kurslarımız sürekli olacak. Mesleki eğitimlere çok ihtiyacımız var. İŞKUR Müdürünü arayıp tören yapacağımızı söylediğimde, kendisi de şaşırdı. Daha önce bu tür törenler hiç yapılmamış. Müdürümüz, hemen aynı gün meslek edindirme, meslek geliştirme ve meslek değiştirme adı altında 67 proje sıralayıp MEKSA’ya gönderdi. Projeler ihaleye açıldı ve kazanıldı tabi. Bunlardan üç tanesini biz yapacağız.
 
 
Bu projelerden aşçılık eğitiminin pratik çalışmaları için, eğitim merkezinin alt katını çalışma alanı olarak hazırlıyoruz. Çünkü uygulama yapmak için bir elemanı bütün gün otel ya da restoran gibi müesseselerde tutabilmenin mümkünatı yok. Bu nedenle kendi eğitim alanımızı kendimiz hazırlıyoruz. Burada kursiyerlerimizden tarafından hazırlanan yemekleri de sanayi deki esnaflarımıza ikram edeceğiz cüzi bir ücret karşılığında.”
 
 
Konuşmasını bitiren Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, başta DYP Silivri İlçe Başkanı Salih Yazıcı olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür belgelerini verdi. Tabakoğlu’nun kendilerini onurlandırdığını söyleyen DYP’liler, Tabakoğlu’na teşekkür etti.
 
 
Ziyaretini tamamlayan Tabakoğlu, saat 14.00’de parti binasından ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol