Silivri Facebook

Tuğlu'ya ''Bilgi Edin'' Çağrısı
 
Kaynak : Yörünge Gazetesi
 
Tülay Kayarca, projeyi eleştirenlerin önce ‘Kadın Kent Gönüllüleri'nin ne anlama geldiğini öğrenmeleri gerektiğini vurgulayarak,  ‘Afişi gördüm ve tahmin ediyorum ki!' diye başlayan cümleler sağlıklı değil. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorlar ve sadece önyargıları ile varsayımları konuşuyorlar. Oysa sorunuz bakalım, belediyelerin kadınların yönetime katılımını amaçlayan ‘kent gönüllülüğü' esasına dayalı bu çalışmada neler yapılıyor? Neler yok ki... Kadın isterse ve yerel yönetimler imkanlar sunarsa, o kent adına, o kentte yaşayanlar adına bir çok proje hayata geçirilebiliyor. Bunun yasal dayanağı da var. İstanbul'da bu projeyi başarıyla uygulayan belediyelerimiz de var. Silivri'de neden olmasın ki! İlçemizde bu projenin önderliğini bayan meclis üyelerimizden İnci Aydar hanımefendi yürütüyor. Her mahallede görev almak isteyen kadın kent gönüllüsü hanımefendilerin hepsi bir arada, aylık rutin toplantılarla projeler üretecek ve kenti adına, mahallesi adına her şeyden önemlisi ülkesi adına bir şeyler yapabilmenin hazzını yaşayacak. Sayın Belediye Başkanımızı ve emeği geçen ekip arkadaşlarını, kadınlara sundukları imkanlar ve kadınlarımıza verdikleri değer dolayısıyla tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.
"Kent konseyleri kanunlaştı"
Kent Konseyi kurulmasının yasal bir zorunluluk olduğunu, bunun da AK Parti iktidarında kanunlaştığını hatırlatan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca, sözlerine şöyle devam etti: "Başbakanımızın talimatıyla, Türkiye'nin her noktasında Kent Konseyleri kuruluyor. Eskiden tercihen oluşan bu tür kurullar, AK Parti döneminde yasallaştı ve mecburi hale getirildi. Dolayısıyla kanunen her belediyenin kurması gereken bu oluşumun alt yapısı bizim ilçemizde de gerçekleşti. Nisan ayında Kent Konseyi'nin ilk toplantısının yapılacağını Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Turan zaten açıklamıştı. Yani ‘kurmamakta direniyorlar' söylemi doğru değil. Ama Sayın Tuğlu öyle bir üslup kullanıyor ki,  ‘Bak biz istedik, biz uyardık' diyerek bir şeylere sahiplenme gayreti var. Oysa az önce de işaret ettiğim gibi ilçelerdeki kent konseylerinin kuruluşunun ne zaman, nasıl, hangi süreler içerisinde, hangi gündemle ve kimlerin katılımıyla olacağına kadar tüm ayrıntılar yasal düzenlemelerle tespit edilmiş. Silivri'de de gerekli süreç nisan ayı itibariyle başlıyor. Genel Başkanımız ve Başbakanımız halkın katılımını önemsediği için, AK Parti misyonu demokratik yapıyı, ortak aklı benimsediği için, Kent Konsey'leri de bizim iktidarımız döneminde yasal hale getirildi. Dolayısıyla bu başlık üzerinden siyaset yapma gayretlerini çok anlamlı bulduğumu söyleyemeyeceğim"
"Özürlüler meclisi de olsun, çocuk meclisi de"
CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu'nun, "Kent Gönüllüleri olmasın, Kent Konseyi kurulsun" şeklindeki düşüncesini de doğru bulmadığını belirten Kaynarca, " İkisi de olsun, hatta gençlik, çocuk ve özürlüler meclisleriyle üçü dördü beşi de olsun. İstanbul'da bizim belediyelerimizin birçoğu bunu başarıyla gerçekleştiriyor, Bağcılar ve Pendik gibi birçok belediyemizde gençlik meclisleri, kadın meclisleri hatta ve hatta izci kampları yapan çocuk meclisleri bile var. Sivil dinamiklerin kent yönetiminde söz sahibi olması, beraberinde birçok güzelliği getirecektir. Yeter ki, kadınlarımız bunu istesin, yeter ki gençlerimize fırsat verilsin. Bundan neden rahatsız olduklarının takdirini ise sevgili halkımıza bırakıyorum." dedi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol