Silivri Facebook
banner88

Tülay Kaynarca Merak Ettiklerinizi Yanıtladı...

SİLİVRİLİYİZ.COM İnternet Gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştiren 3. Bölge AK Parti Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca’ya İmtiyaz Sahibimiz Cihangir Davutoğlu, Silivrililerin sormak istediklerini sordu…

Silivri AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, İ.B.B ve İlçe Meclis Üyesi AK Parti Teşkilat Başkanı Yalçın Yönet ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Naif Yıldızlar ile gerçekleşen ziyaret sıcak bir ortamda geçti...

Silivrililer adına Tülay Kaynarca ile yaptığımız özel röportaj…

C.D – Sayın Kaynarca, Silivri’de milletvekili adayı olarak ilk siz çalışmalara başladınız, bu çalışmalarınızdan memnun musunuz?

T. Kaynarca -  Çok iyi gidiyor, önce şunu söylemem lazım gerçekten muhteşem bir pozitif enerji alıyorum… Şu ana kadar 5 tane seçimde aktif görev aldım… 2002’de İstanbul genelinde SKM’de görev aldım, 2004’de yerel anlamda arkadaşlarımızla birlikte belediye seçimlerinde görev aldım, 2007’de milletvekili adayı olarak, 2009’da Avcılar’ın SKM Başkanlığını yaptım ve her birinde aktif sorumluluk aldım ayrıca ikide referandum yaptık yani diğer seçimlerle kıyasladığımız zaman vatandaşlarımız çok iyi teveccüh gösteriyorlar. Partimize karşı çok pozitif etki görüyoruz bu beni çok mutlu etti, devamında nasıl bir süreç olur bilmiyorum, inşallah oyada yansıyacak diye düşünüyorum buna inanıyorum, bu anlamda çok mutluyum.

C.D – Sizce Silivri’de hangi parti 1. olur?

T. Kaynarca – Tabiî ki AK Parti… İnşallah.

C.D – Silivri’de oy dağılımı tahmininiz var mı?

T. Kaynarca – AK Parti, CHP ve MHP oyları Türkiye ortalamasına benzer bir durum ortaya çıkar, AK Parti 1. Parti çıkar… İnşallah.

C.D – Milletvekili olduğunuzda Silivri’ye yine çok sık gelecek misiniz?

T. Kaynarca – Elbette, Silivri’deki önceki çalışmalarımda hem AK Parti İlçe Başkanı olarak hem de İl Başkan Yardımcısı olarak beni takip eden siyasi çevreler, meslek örgütleri, spor kulüpleri, dernekler, muhtarlar bunu sormaz bile niye? Çünkü o süreç içerisinde mutlaka diyalog kurduk o siyasi sorumluluk içerisinde artı ve eksileriyle çalışmalarımızı mutlaka yapmışızdır… Kimi başarıyla sonuçlanmıştır kimi olumsuz olmuştur ama nedenlerini paylaşmışızdır o ilgili kuruluşlarla, dolayısıyla bu yapımı bilenler adına çok rahat söyleyebilirim… Milletvekilliği süreci içerisinde de böyle olacak ama Türkiye Milletvekilliği’nden uzaklaşmadan… İstanbul’da 3. Bölgesiniz, 13 ilçe sorumluluğunuz var, İstanbuldasınız, İstanbul sorumluluğunuz var ama T.B.M.Meclisi 550 milletvekilinden birisiniz, o sorumluluğu aldığınız andan itibaren size oy veren vermeyen 74 milyon her birey adına sorumlusunuz ve her birey hangi ideolojik görüşte, hangi siyasal görüşte olursa olsun size ulaştığında,size bir derdini ilettiğinde ya da bir problemin çözülmesinde adaletsizliğe uğradığında buna yönelik yapılabilecek noktada inşallah gücümün yettiği tüm vakti bunu başarabilmek adına kullanacağım.

C.D – Ankara’ya gelen Silivrililer sizi ziyaret edebilecekler mi?

T. Kaynarca – Elbette bu beni çok mutlu eder.

C.D -  Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığınız konuşuluyor, bu konuda görüşlerinizi alabilir miyiz?

T. Kaynarca – Biz verilen görevi yapan ve bu bilinçle hareket eden teşkilat mensubuyuz… Bana göre milletvekili adaylığı, ilçe başkanlığı, meclis üyeliği ve teşkilat kademelerinde ki arkadaşlarımızın her görevi ve tanımı bizim sorumluluğumuz kadar çok değerli ve önemli… Bu hizmetin bir zinciri ve devamı olarak görüyorum, bize şu anda verilen sorumluluk adaylık sorumluluğu, böyle bir sorumluluk olur mu? Başka bir kardeşimize mi olur, beraberinde bu ne getirir? O kısım şu anki paylaşılması gereken bir çalışma değil ama çok ciddibir sorumluluk tabiî ki yani böyle bir çalışma beraberinde karar almak, aileleri ilgilendiriyor, kadınları ilgilendiriyor öncelikle 2002 - 2009 arasında kadın adına ne yapıldı bunu bilmek lazım, kadın adına ne yapıldı denirse ilk önce aile mahkemeleri karşınıza çıkar, eşit işe eşit ücret kanunu 2004’te karşınıza çıkar, anayasal düzenleme kadın – erkek eşitliği, arkasından kadına pozitif ayrımcılık tanındı, Cansuyu projesi kadın ve gençlere yönelik projeler, tüm bu çalışmalar kadın odaklı ve eğer kadın çalıştırıyorsanız devlet kademeli olarak 5 yıl priminizi ödüyor, genç çalıştırıyorsanız 30 yaş altı devlet kademeli olarak priminizi ödüyor… Bunlar çok güzel atılmış adımlar daha önce 8,5 yıl içerisinde var olanı bilmek lazım… Engelli annesi 5 yıl erken emekli olabiliyor, engelli annesi sosyal haklardan faydalanabiliyor, haydi kızlar okula, anne kız okuldayız kampanyalarında 350 bin kızımız eğitim aldı, sonra namus ve töre cinayetleri, namusum için cinayet işledim dediğinde hafifletici sebep sayılıyordu şimdi kişiye bağlı suç sayılıyor ve gereği yapılıyor… Bütün bunlar kanuni anlamda atılmış ciddi adımlar ama uygulamada yaşanan eksikler olabiliyor… Bana görev verilse de verilmese de sosyal projelerde olmayı arzu ediyorum ama sorunuz beni çok çok aşan bir şey, Sayın Başbakanımızın ekibini oluştururken kendi sunacağı bir teveccüh, o bize verilen sorumluluğu en iyi yapmak gibi bir durum ötesi siyasi büyüklerimizin görüşü olur.

C.D – Teşekkür ederim Sayın Kaynarca…

T. Kaynarca – Ben teşekkür ederim.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol