Silivri Facebook
banner88

Turan, Değirmenci'nin

Silivri Belediye Meclisi’nin renkli ismi Genç Parti’den Başkan Adayı Selami Değirmenci’nin listesinden meclis üyesi seçilen ve Değirmenci’ye yakınlığı ile bilinen Faruk Can meclisi önerge yağmuruna tutarak cevaplanması isteği ile birkaç konuyu geçtiğimiz oturumlarda gündeme getirmişti. Bu önergelerin biri de   başkan ile kendini istifa etme iddiasına  getiren Mimarsinan Konakları  ile ilgiliydi.

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan daha önceki  mecliste konuyu gündeme taşıyarak  önergenin başkanlık makamına havale edilmesine karşı çıkan ve hemen orada o gün gündeme gelmesini isteyen Can’ın tutumuna en son istifa iddiası ile karşılık vermek durumunda kalmıştı. Turan  konuyu gündeme getiren  Faruk Can’a hitaben “ Burada bir kanunsuzluk varsa ben görevimden istifa edeceğim ama eğer her şey yasalsa sen de istifa edecekmisin? “ diye sormuştu.

İşte bu önerge ile ilgili Cuma günü yapılan Ekim Ayı 2. meclisinde bir sunum yapıldı. Sunumu Faruk Can ve Can’a yakınlığı ile  bilinen Silivri Belediye Eski Başkanı Selami Değirmenci’de 4.5 yıl aradan sonra geldiği meclis salonunda  izledi. Proje ve planlar hakkında tüm bilgilerin verildiği toplantı sonrası muhalefetten hiç kimsenin konu ile ilgili bir soru sormaması herkesin bu konuda ikna olduğu şeklinde yorumlandı.

Meclis salonun da Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın sıkışmasını bekleyen Değirmenci ve ekibi böyle bir olay karşısında salondan hiçte memnun ayrılmadı. Büyük tartışmalara sahne olacağı beklentisi ile salonu dolduran izleyiciler ise umduklarını bulamayarak geri döndüler.

Meclis toplantılarını kaçırmamaya özen gösteren CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım  ve CHP Belediye Başkan Aday adayı Özcan Işıklar’ın  toplantıda bulunmaması dikkat çekti. Toplantıyı CHP İlçe Eski Başkanı ve CHP Belediye Başkan Aday adayı Mümin Tuğlu ile CHP Belediye Başkan Aday adayı Yılmaz Kandemir’de izledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol