Silivri Facebook
banner88

Turan: ''Seçimi Değil, Geleceği Düşünüyoruz.''

Kaynak : Değişim Gazetesi

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, altyapı ve parke taşı yol kaplama çalışmaları tamamlanan Mumhane Sokak ve Yemenciler Sokak esnafıyla sabah kahvaltısında buluştu.

Çalışmalar sırasında bölge esnafına çalışmaların tamamlanmasının ardından sabah kahvaltısında buluşma sözü veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Mumhane Sokak’ta bu sözünü yerine getirdi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş ve Namık Öndeş, Silivri Belediye Başkan Danışmanı Sancak Dolar ve belediye yöneticileri, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri ile bölge esnafının buluştuğu kahvaltıda, güncel konular hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Cadde esnafından bir bayan, çalışmalarından dolayı Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a bir buket çiçek vererek teşekkür etti.

TABAKOĞLU: SİLİVRİ İÇİN ALTYAPININ YAPILMASI GEREKİYORDU
Kahvaltıda esnaf adına konuşan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, “Silivri’de alt yapı çalışmaları başlayalı biliyorsunuz 2,5 yıl gibi bir zaman oldu. İlk zamanlarda esnaf sanatkarlarımız gerçekten sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntıları sayın başkanımıza ilettiğimiz de -hatırlıyorum Migros’un olduğu sokakta- Başkanım, “Ağabey, ‘Ben bir söz veriyorum. Tarih koyuyorum, kısa zamanda bu sokağı bitireceğiz’ dedi. Arkasından pankart astı ve söylediği süreden önce de bitirdi. Uzun süreden beri yapılmayan, Silivri nüfusunun kaldıramayacağı konuma gelmesi nedeniyle alt yapı çalışmalarında bazı sıkıntılar yaşandı. Esnafımız da haklıydı bir bakıma ama Silivri için bunun yapılması gerekiyordu. Ve yine şu anda bulunduğumuz sokaktaki çalışma da çok kısa zamanda bitti. Benim her sabah geçtiğim bir sokak burası. Buradan her sabah geçerim, esnaf arkadaşlarım da bilir. Burada yapılan çalışma diğer semtlerdeki gibi kısa sürede tamamlandı. Ben Başkanımıza ve ekip arkadaşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

TURAN: SİLİVRİ’MİZİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan da konuşmasında altyapı çalışmaları ve bölgedeki yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Turan, “Malumunuz, 2 seneden bu yana Silivri’de altyapı çalışmaları var ve merkezdeki altyapı çalışmaları da bitti. İlk dönem belediye başkanıyım. Genel siyasi manada baktığımız zaman siyasetle uğraşan, politika yapan bizler, belediye başkanları ilk dönemlerinde altyapı çalışmalarına girmezler. Neden girmezler? Çünkü altyapı çalışması, yapılan iş sonuçta gözükmez. Toprağın altında kaldığı için kimse bu çalışmayı görmez. Ama bizim hep kullandığımız bir söz vardır. Gelecek seçimi değil gelecek nesilleri düşünüyoruz ve Silivri’mizin geleceğini düşünüyoruz. Eğer biz bu altyapı çalışmalarını Silivri’de yapmasaydık Silivri merkezde özellikle kullanamayan altyapı artık bitik pozisyondaydı. Çok ciddi problemlere gebeydi. Bu bölgede küçük bir yağmurda bodrum katlarından yağmur sularının, pis suların geri tepmesi gerçekten başlı başına bir problemdi. Yağmur suyu hattı ile kanalizasyon hattının aynı boru hattından gitmesinden dolayı -ana neden buydu- çok ciddi problemler yaşıyorduk. Bu sokak değiştirilirken altyapısı bittikten sonra sözümüz vardı.  Mevcut olan taşların değiştirilmesi, elden geçirilmesi, trafiğe kapalı bu sokaklarımızın esnafımıza uygun bir şekilde taşla süslenmesi ve aydınlatılmasının yapılması ile birlikte bu çalışmamız vardı. Belediye personelimize, çalışan arkadaşlarımıza, yol arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gece 24.00’e kadar burada çalıştılar, esnafımız da buna şahittir. Bu çalışma hızlı bir şekilde bitti ve kullanıma açıldı. Aydınlatılması ile ilgili sözümüz vardı aydınlatılması yapıldı. Aydınlatılması da yapılırken yine esnafımızın fikir ve önerileri de alındı. Metin Bey (Karakaş) tarafından bu görüşler alınarak bu aydınlatılma yapıldı. Tabi biz Silivri’mizdeki yaptığımız bütün çalışmalarda esnafımızın dışarıdan gelen insanlara daha iyi sunum yapabilmeleri, sokakların daha temiz olması, derli, düzenli, toplu olması  ile ilgili daha önce Esnaf Sanatkarlar Odası başkanımızla konuşmalarımız vardı. Bugüne kadar esnafımızın yüzde 80-90’ı bu söylediğimiz kriterlere uydu. Ben başta değerli Esnaf Sanatkarlar Odası başkanımıza ve siz değerli esnafımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Silivri’miz gelecekte çok daha iyi noktalara gidecek.” dedi.

CEZAEVİ VE YAZLIKLAR FAKTÖRÜ
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, ilçe esnafına cezaevi ve yaz mevsiminde artan nüfusu da hatırlatarak şu şekilde konuştu: “Özellikle esnafımızın ticari faaliyetinin gelecekteki hareketlenme ile artarak devam edeceğini bekliyoruz. Malumunuz, istemememize rağmen bir cezaevi gerçeği var. Şu anda mahkum transferi başladı ve açıldı. Ancak diğer toplantılarda da söylemiştim Bayrampaşa Belediye Başkanımız Silivri’ye geldiği zaman cezaevini gezmiştik. Bayrampaşa’daki esnaf Bayrampaşa Cezaevi’nin gitmemesi için belediyeye dilekçe veriyor. Belediye Başkanımız bunu söylediği zaman ben bayağı şaşkına dönmüştüm. Bana, “Başkanım, Bayrampaşa esnafının cezaevinden faydalanması ciddi manada söz konusu. Bu yüzden esnafımız buradan gitmesini istemiyor” dedi. Cezaevine Adalet Bakanımız da geldiği zaman müdürlerimiz ile konuştuk ve alışverişlerinin Silivri’den yapılması ile ilgili düşüncemizi anlattık, “Tabii ki Silivri esnafından alışveriş yapacağız” diye bize ilettiler. Tabi değerli esnaflarımız bunlar yapılırken ana yolla birlikte otoban yol bağlantısı yapıldı. Güzel Anadolu Sitesi’nin oradaki yol asfaltı bitti. Bundan sonraki süreç için İstanbul’dan mahkumları ziyaret için gelen yakınların direk Silivri’ye gelmesi ve Silivri’den cezaevine transferi ile ilgili minibüs hatları transferi düşünülüyor. Bu gerçekleştirilecek. Amacımız Silivri’ye gelen mahkum yakınlarının Silivri’de alışveriş yapması, yemek yemesi, alışveriş yapması ve cezaevine ulaşımlarını sağlamak. Sayın Başkan, değerli esnaf arkadaşlarımız sizlerden sadece şu ricamız var.  Silivri esnafı olarak özellikle okulların tatili ile birlikte nüfusumuzda çok ciddi artışlar olacak. Yazlık bölgelerimize ve dışardan gelen insanlarımıza davranış ve hareketlerimiz ile onlara sahip çıkalım. Onların Silivri içine girmesi ve Silivri esnafından, sizlerden alışveriş yapmasını sağlayalım. İnsanların E-5 kenarındaki büyük marketlerden alışveriş yaparak Silivri merkeze girmeme gibi bir durumu vardı. İlk geldiğimiz yılda hatırlarsanız Silivri’nin sahil bölgeleri Mavi Yelken, Muratçeşme, Bizimköy sitelerinin yollarını yaptık. Bu bölgelerde yaşayan insanları Silivri merkeze getirmeyi amaçladık. Siz bu insanların köstebeğe dönen yollarını yapmazsanız E-5’e çıkar ve büyük marketlerden alışverişini yapar ve evlerine dönerler, Silivri esnafı olarak bize hiçbir kazancı olmaz.”

“YOLLARIMIZI LONDRA ASFALTI GİBİ YAPIYORUZ”
Popülist yaklaşımlar sergilemeden hizmet ettiklerini vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Biz bunu yaptık ve bugün de Silivri merkezdeki yollarımız büyük ölçüde bitti. Takdir edersiniz ki ana arterler ve yollarımızı Londra asfaltı gibi yapıyoruz. Bir daha kazılmamak üzere bunları yapıyoruz. Altyapısı bitmiş yerlerin yollarını yapıyoruz. Ve hiçbir zaman şunu yapmadık. Popülist politika yapıp ta altyapısı bitmeyen yerlerin yollarını yapmadık. İnsanlarımıza anlattığımız zaman bize hak veriyorlar. Bugüne kadar asfalt ve parke yaptığımız yollar, alt yapısı, İGDAŞ ve İSKİ tarafından işi bitmiş olan yerlerin yollarıdır.” şeklinde konuştu.

TURAN: YOL KATILIM BEDELİ ALINMAYACAK
“Belki bizim göremediğimiz, bizim bakış acısından göremediğimiz, sizin fikir görüş ve eleştirileriniz vardır. Bunları da almak istiyorum.” diyen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, esnafın sorularını da yanıtladı.

Trafiğe kapalı sokaktan motosiklet geçişi ile ilgili şikayeti “Bu bölgede bulunan zabıta arkadaşlarımız gerekli olan uygulamayı yapacaklar. Kabahatler Kanunu’na göre gerekirse ceza da kesecekler. Bu konu, sahilde de çok ciddi bir problem. Bu açıdan arkadaşlarımız gerekli uygulamayı yapacak.” şeklinde değerlendiren Başkan Turan, “Yollarımızı yaptığınız için yol katılım ücreti alcak mısınız?” sorusunu da “Burada yaptığımız Silivri için prestij projelerinden bir tanesi. Bu açıdan burada yapılan yol ile ilgili buradan esnafımızdan yol katılım bedeli alınmayacak. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.” şeklinde yanıtladı.

İSKİ’YE SATILAN İŞHANININ DURUMU
Mumhane Sokak’ta İSKİ’ye satışı yapılan binanın durumu ile ilgili soruyu “İSKİ geçen seneki susuzluktan dolayı Melen Çayı gibi dev projelere bütçesini ayırdı. Yapılaşma ile ilgili bir iki sene erteledi. Yandaki bina bu bina L şeklinde olduğu için Emek Konfeksiyon’un yanındaki binanın da istimlak edilip dikdörtgen şeklinde bir proje var. Onun uygulanması ile ilgili bir proje başlatılacak. Tabi burada İSKİ’nin yeni yapacağı bina daha çok vezne ve halkla ilişkiler şeklinde olacak. Diğer birimleri ile ilgili adliye binasının arkasında bir proje var. O çalışmayı yapacak.  Bu büyük projelerden sonra bunu da yapacak ama “İSKİ için bu küçücük bir proje” diyebilirsiniz. Sadece burada değil İstanbul’un bir çok bölgesinde 5216 sayılı yasa ile birlikte yeni katılan ilçe ve beldelerle birlikte binalar ile ilgili problemleri var. Bu binalarla ilgili projeleri bu dönem başlatacaklarını biliyoruz. Bunun yapılması ile ilgili İSKİ ile görüşüyoruz.  Eğer hızlı bir şekilde yeni bir bina yapmayacaksa mevcut binanın hayata geçirilmesi ile ilgili konuştuk, bunu tekrar değerlendireceğiz.” şeklinde yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, sokaktaki düzenleme isteğini de şu şekilde cevaplandırdı: “Bu sokak için Emek Sokak’ta olduğu gibi bir düzenleme düşündük. Bunu hâlâ ciddi bir şekilde düşünmekteyiz. “Araçlar bu sokaklara yük indirme ve bindirme ile için belli bir saatte girdiği için onlara engel teşkil eder mi?” diye düşünüyoruz. Biz de sokaklarımızın girişine ışıklı bir şekilde sokak isimlerinin yazılması ile ilgili bir proje geliştirelim. Bunu sizlerle paylaşalım ve sizlerin de önerilerini alarak hem Mumhane Sokak hem de Yemeniciler Geçidi Sokak’a böyle bir proje ile ilgili bir hazırlık yapalım. Çöp kutuları ile ilgili de bu sokaklara özgü, şık, belirli noktalara fazla olmamak kaydı ile özellikle izmaritlerin atılması noktasında yeni çöp kovaları koyalım.”

TRAFİK DÜZENLEMESİ
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, bir esnafın trafik yoğunluğunda esnafın üzerine düşen görevi yerine getirme konusundaki görüşlerini de “Silivrili olarak, esnaf olarak bindiğimiz dalı kesmememiz gerekir. Kendi arabamızı 100-200 metreden getirip kendi iş yerimizin önüne park ettiğimiz zaman 15-20 dakikalık alışveriş yapacak insanları engelliyoruz. Ve o insanlar park yeri bulamadığı için büyük marketlerden alışveriş olayına gidiyorlar. Yaklaşık 1 aydır ilçe trafiğinde kaymakamlığımızın başkanlığında oluşturulan yeni bir ekiple “Park Yasağı” levhalarının olduğu yerlerdeki araçların çekimi başladı. Lütfen sizler de bu konuda zabıtamıza ve trafik görevlilerimize yardımcı olun. Trafiğin yoğun bir şekilde olduğu yerler, sokaklar, bölgeler var. Hamamın olduğu bölge ve Ali Çetinkaya Caddesi’nde yoğunluk var. Tek aracın park etmesinin mümkün olduğu ama tekrar arkasına araçların park etmesi trafiğin yoğunlaşması ve durma noktasına gelmesine yol açmakta. Yine önemli bir konu esnafımızın eşyasının büyük bir bölümünü kapı önüne çıkarması. Bu çok doğru bir uygulama değil. Yani siz eşyalarınızı dükkanın önüne çıkardığınız zaman hiç kimse gelip sizden alışveriş yapmıyor. Siz eğer değerli bir marka iseniz nerede olursanız olun insanlar gelip sizi buluyor. Tekrar rica ediyorum, araçlarınızla işyerlerinize gelmeyin. Çok uzaktan gelmeyen esnaflarımız var. Bunu bizzat içinizde olduğum için biliyorum. Akşama kadar işyerinin önüne arabasını park ediyor. Gelen insanlara, alışveriş yapanlara engel oluyor. Gelecekte Silivri’deki sokaklarda trafiğin tek yöne çevrilmesi ile ilgili çalışma bitti. Bu çalışma ile birlikte inşallah gelecek dönem Silivri’deki sokaklar tek yön trafiğine dönmüş olacak. Gidiş geliş olmadığı için Silivri sokakları trafik yönünden rahatlamış olacak.” sözleriyle paylaştı.

TURAN: MEVCUT BULUNDUĞUM AK PARTİ ADAY GÖSTERDİĞİ SÜRECE BİZ BU HİZMET YOLUNDA DEVAM EDERİZ
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, bir esnafın “Tekrar aday olacak mısınız?” sorusunu “Hizmet çok önemli bir şey. Hele ki yaşadığınız kente hizmet ediyorsanız bu size mutluluk verir. Tabi siyasetin içinde olan insanlar da çok iyi biliyoruz ki bunun aday olma şeklinin ne şekilde olduğunu hepimiz biliyoruz. Mevcut bağlı bulunduğumuz AK Parti’deki arkadaşlarımız takdir ettiği zaman bunun devamı ile ilgili olduğunu her zaman ne şekilde olduğunu herkes biliyor. Mevcut bulunduğum AK Parti aday gösterdiği sürece biz bu hizmet yolunda devam ederiz. Şunu da belirtmek isterim ki bunların da bir sonunun olması gerekir. Basın mensubu arkadaşlarımız da bilir, bir belediye başkanının maksimum en fazla 3 dönem belediye başkanı olması, özellikle bu gibi yerlerde insanların kendilerine hedef belirlemeleri gerekir. O hedefleri yaptıktan sonra o makamlarda kalmasının çok mantıklı olmadığını düşünüyorum. 3 dönemin de Türkiye şartlarında maksimun olarak yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu, 2 dönem de olabilir. 3 dönemin de çok yeterli ve hatta fazla olduğunu düşünüyorum. Çünkü yeni kan, yeni heyecan demek. Yeni heyecanlarla Silivri’de çok güzel şeylerin yapıldığını görürüz. Benim ile ilgili de ilçe başkanım burada, yol arkadaşlarım burada, onların takdir etmesi ve Silivri’de yaşayan vatandaşlarımızın da istek ve talepleri de siyasi partimizin vereceği görev doğrultusunda hangi görev olursa olsun o görevin yerine getirilmesi noktasında arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz çalışmaya hazır olduğumuzu tekrar belirtmek istiyorum.” şeklinde yanıtladı. 

SİLİVRİ’DE DEPREM KURTARMA EKİPLERİ OLUŞTURULACAK
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, önümüzdeki hafta deprem kurtarma ekipleri oluşturulması ile ilgili çalışmaları da başlatacaklarını belirterek “Önümüzdeki hafta itibariyle mahalle ve bölgelerde deprem kurtarma ekipleri oluşturacağız. Biz ilk önce kendi yağımız ile kavrulma, ilk acil müdahale ekiplerinin oluşturulması ile ilgili bir çalışma yapacağız. Meslek odalarından, mimar mühendisler odamızla bir toplantı yapacağız. Kurtarma ekipleri ve timleri oluşturacağız. Bunların bütün cep telefonları, adresleri belli olacak. Toplanma bölgelerini belli edeceğiz. Bu kurtarma ekiplerinin malzeme eksikliklerini temin etme konusunda Silivri Belediyesi olarak biz öncülük yapacağız. Bu çalışmayı yapacağız ve hazırlığını yapacağız. Allah korusun böyle bir olay olduğu zaman ilk kendimizin Silivri’de yaşayan insanların müdahale etmesi gerekir. Bilinçli bir şekilde müdahale etmemiz gerekir. Yani 100 kişinin bir bölgeye toplanmasındansa, 100 kişinin 5’e ayrılıp 20’er kişilik gruplarla farklı bölgelerde müdahale etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tabi 99 depreminden sonra maalesef ders almadık. Yani yaşadığımız evleri inceleme veya inceletme noktasında bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmadı. En azından bu ekiplerin oluşturulması ile ilgili bu çalışmayı önümüzdeki hafta başlatacağız.  Bakın yine Boğluca Deresi’nin etrafındaki evlerin kamulaştırılması ile ilgili konu var. 26 metre balçık zemini herkesin iyi düşünmesi gerekir. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte o bölgede hiç kimseyi mağdur etmeden bu çalışma yapılmalı. Yani değeri ne ise o değer verilecek ve istimlak edilecek. Allah korusun ilk oluşacak bir depremde oradaki binaların 6,5-7 şiddetindeki depremlere dayanacaklarını zannetmiyorum. Teknik insan olarak söylüyorum. Geçen hafta açılan fotoğraf sergisinde de gördük. Boğluca Deresi’nin dere akışının ne kadar büyük olduğunu ve kenarındaki alanlarda dolgu yapılarak yeni parseller oluşturulduğunu fotoğraflarda gördük. Bu konuda da sizlerden destek, anlayış bekliyoruz. Mahkeme süreci devam ediyor.” dedi.
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol