Silivri Facebook

Türkyılmaz, CHP'yi samimi bulmuyor. Yıldırım, AK Parti'yi suçluyor.
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Türkyılmaz ve Yıldırım, ilginç açıklamalarda bulundu.
MHP’nin DTP’ ye yönelik verdiği ‘devletin bütünlüğüne yönelik suçlarda milletvekili dokunulmazlığının hemen kaldırılması’ ile ilgili anayasa değişikliği teklifini değerlendiren MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz ve CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım AKP’nin birçok dosyası olduğu için teklife ret cevabı verdiklerini savunurken, Türkyılmaz teklife destek veren CHP’yi samimi bulmadığını söyledi. İlçe Başkanlarının yaptığı değerlendirmeler şu şekilde;
 
Türkyılmaz: “CHP’yi Samimi Bulmuyorum”
“Bizim genel başkanımızın açıklaması zaten MHP’nin seçim beyannamesinde yer verdiği ana başlıklardan biriydi. Yani kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayız. Seçim öncesi verilmiş olan bir sözdür ve bunun gerçekleşmesi durumunda halkımızın vekillere güveni artacaktır. AKP’nin bu dokunulmazlık yasasına karşı çıkmasının nedeni, bu dokunulmazlık zırhıyla içerisinde barındırdığı vekillerini koruma gayretidir. Zaten 4,5 yıllık iktidarlarında bu girişimi gerçekleştiremeyen bir AKP’nin bundan sonra elbette böyle bir şeyi destekleyecek cesaretinin olmadığını düşünüyorum. Şu an CHP bu yasa ile ilgili bize destek vermektedir. Ancak 4,5 yıllık ana muhalefet oldukları süreçte bu konuyla ilgili olarak bir çalışma yapmamış olmalarından dolayı ve mecliste doğru dürüst gündeme getirmemelerinden sebeple bu yaklaşımlarını açıkçası çok samimi bulmuyorum ve ciddi olduklarını düşünmüyorum. Bunlarında benim şahsi görüşüm olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu dönem MHP’nin Silivri’de belediyeyi alabilmesi için gerekli şartlar oluşmuştur. Ve bu doğrultuda daha önce yapmış olduğumuz çalışmaların devamı niteliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yerel seçimlerde belediye aday adaylarımızı belirledik ancak şu aşamada konuşmanın çok erken olacağını düşünüyorum. Günü geldiğinde zaten bu arkadaşlarımızı basın aracılığıyla halkımızın takdirine sunacağız. Bu dönem Silivri’nin MHP’nin ilk belediyesi olacağını düşünüyorum ve tüm çalışmalarımızı da bu yönde hızla devam ettiriyoruz. Bizim bütün çalışmalarımız Silivri merkezli olmakla beraber beldelere kadar ulaşmak yönünde devam ediyor. En az üç belde belediye başkanlığını alacağımızı söylemek istiyorum. Tabi ki bu, çalışmanın sonucunda, bölge insanının bize göstereceği teveccühü ile olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Yıldırım: “AKP’nin çok dosyası olduğu için ret cevabı veriyor.”
“Bu bizim şimdilerde savunmaya geçtiğimiz bir durum değil. Biz zaten senelerden beri, dokunulmazlığın kaldırılmasını savunuyorduk. Millet, yaptığı suçlardan dolayı yargılanıyorsa, milletin vekili de aynı şekilde yargılanmalıdır. Dokunulmazlık zırhının arkasına sığınmamalılar. Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın söylediği ‘Bütün dokunulmazlık dosyalarını aynı anda hep birlikte kaldırım’ sözüne sonuna kadar katılıyorum. Ayrımsız 550 vekilin hepsinin dokunulmazlığının kaldırılması gerekir. Kimin ne dosyası varsa, aklansın öyle gelsin. AKP’nin birçok dosyası var ki, bu teklife o yüzden ret cevabı veriyor.” dedi.
 
Tolga EMEK- Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol