Silivri Facebook

Yıldırım : ''Bunlar AKP'nin son çırpınışları''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
CHP Silivri İlçe Örgütü Başkanı Abdullah Yıldırım, dün açıklanan anket sonuçlarını değerlendirdi. Sonucun kesinlikle doğruyu yansıtmadığını vurgulayan Yıldırım, en büyük anketin seçim sandığı olduğunu ifade etti. Ayrıca son günlerde belde belediyelerin kaldırılacağı yönündeki söylentileri de değerlendiren Yıldırım, bu anlamda da her şeye hazırlıklı ve yerel seçimlerde iddialı olduklarını söyledi. Abdullah Yıldırım konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
 
En büyük anket seçim sandığıdır
1505 kişi üzerinden yola çıkılarak yapılmış olan bir anket var önümüzde. Bu anketin yapıldığına ilişkin kamuoyunda bir fısıltı zaten dolaşmaktaydı. Buradaki amaç sadece AKP’yi güçlü göstermek, başka bir şey değil. Anketin bir bölümünden, vatandaşın Hüseyin Turan’dan çok memnun olduğu kanısı çıkıyor. Şunu da göz ardı etmemek gerekir ki, vatandaş İ.B.B’nin hizmetlerini Hüseyin Turan’a malediyor. Bana göre bu tamamen yanlı ve taraflı bir anket. Bu anketin kimlerle yapıldığı, hangi bölgelerde yapıldığı konusunda ortada bir bilgi yok. Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Fatih Mahallesi ve çarşı merkezi başarılı bulmaz. Anketlere inanmamak lazımdır. Çünkü en büyük anket sandıktır.
 
Gerek 22 Temmuz’da olsun gerekse 21 Ekim’de ki referandumda olsun gerçekleri hepimiz gördük. Yıllardır iktidarda olmalarına ve maddi imkanlarının çok yüksek olmasına karşın Silivri halkının, beldelerinin, köylerinin onlara cevabını hepimiz biliyoruz. Dediğim gibi en büyük anket seçim sandığıdır ve gerçekleri o gün geldiğinde herkes görecek.
Silivri Belediyesi’nin en iyi yaptığı iş reklam
 
Ankette yer alan “Silivri seçmeninin belediye başkanını tanıma durumu” şeklindeki sorunun cevabı “doğru biliyor %94” olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi bu konuda kendisinin gerçekten başarılı olduğunu kabul ediyorum. Geldiği günden beri her şeyin altına inşaat mühendisi diye imza atarken, şimdide Hüseyin Turan olarak imza atıyor. Bütün bilboard ve boş buldukları her yerde kibar gülümsemesiyle başkanı görmek mümkün. Reklamı çok iyi yaptıkları için tanınma anlamında sonuca bende katılıyorum. Zaten Silivri Belediyesi’nin reklamdan başka yaptığı bir şey yok. Onlar çevre düzenlerler, sahile çiçek ekerler, Taksim’de festival açılışı yaparlar, sahilde toplu nikahlar, sünnetler. Onlar bunları sosyal hizmet olarak gösteriyor ama, bana göre bunlar geri kalmışlığın tescilli örnekleridir.
 
AKP’nin anlayışı yanlış
Anlayışları, insanları bir ay çadırda doyurmak, bir torba kömür vermek ve sonunda insanları muhtaç hale getirmek. Bu anlayışın nereye kadar gideceğine bakmak gerekir. Kesinlikle doğru bir anlayış değildir ve insanlarımızın hak ettiği yaşam şeklide bu değildir.
Tek kelimeyle bunlar seçim hileleridir.
 
Rahmetli Turgut Özal, her seçim döneminden önce kendine göre bir şekillendirme politikası izlerdi. Bir yerleri birleştirir, bir yerleri il yapardı. Nereden nasıl oy geleceğinin hesaplarını yapıp, ardından ona göre düzenlemeler yapardı. Bunlar hep kendine yontma politikalarıdır. Şu an zor durumda olan AKP’nin de yapmaya çalıştığı budur. Şimdi nasıl durumu kurtarırız ve nasıl daha çok oy alırızın hesapları içerisindeler. Tek kelimeyle bunlar seçim hileleridir.
Bunlar AKP’nin son çırpınışlarıdır.
 
Nüfusu 2000’in altında 873 adet belde belediyemiz var ve bunları kaldırıyorlar. Ancak bizim bölgemizde 2000’n altında nüfusu olan beldemiz yok. Tabi ki şu an için bu bir duyum ama ne zaman yasalaşır bilemiyorum. Onu da zamanı gelince göreceğiz. Yalnız anladığım tek şey, İBB sınırları içerisinde belde belediyesi bırakmayacaklar. Kafalarındaki düşünce, Batı’da Çanta’yı merkez yapmak ve Doğu’da da Selimpaşa’yı merkez yapmak. Yaşayacağız ve göreceğiz. Ne getirir ya da ne götürür diyecek olursanız, bizim için bir sakıncası yok. Ayrıca da bizim için çok iyi olur. Kendileri için ne kadar düzenlemelerde yapsalar, bunlar onların son çırpınışlarıdır.
 
Biz bu yapılanları geçmiş dönemlerde de gördük ve bu anlamda alışkanlığımız var. Biz yapılacak her türlü ayak oyunlarına ve düzenlemelere hazırız. Çok değerli ve konusunda uzman arkadaşlarımız var. Bu açıdan bakıldığında her şeye hazırlıklı olduğumuzu çok rahat ifade edebilirim.
 
Halkımızın sağduyusuna güvenim tam.
Silivri’de 3 köyü kendilerine göre şekillendirerek mahalle yaptılar. Buralardaki köy tüzel kişiliğine ait tüm mülkleri, alacak-verecekleri kendi bünyelerine kattılar. Buralardaki pek çok yeri peşkeş çektiler. Alipaşa’nın arazisini üniversite alanı olacak diye TOKİ’ye devrettiler. TOKİ’nin de ne yapacağı belli değil, otomobil fabrikasına satacak. Bunlar protokole bağlanmamış, iki ucu da açık bir durum. Bekleyip göreceğiz. Ama mahalle yaptıkları 3 köyde de CHP öndeydi. Sadece K.Kılıçlı’da 8 oyluk bir fark vardı. Ama referandumda da hayır oyları fazla çıktı. Trakya köylüsü ve beldelerimizde yaşayan vatandaşlarımız, AKP’nin gerçek yüzünü biliyorlar. Ve seçimlerde de gerekli cevabı vereceklerine inanıyorum. Halkımızın da sağduyusuna güveniyorum.
 
Halkımız kimi isterse adayımız o olacak.
Yerel seçimlerde iddialıyız ve aday adaylarımız konusunda bir anket yapacağız. Biz gerek Silivri Belediyesi’ni gerekse belde belediyeleri almak istiyoruz. İşte bu sebeple halkın kimi istediğini görebilmek amacıyla bir anket yapacağız. Hem örgüt içerisinde hem de halkın çerisinde kabul görecek olan kişi bizim adayımız olacak. CHP üyesi olan herkes de aday adayı olabilir.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol