Silivri Facebook
banner88

Yıldırım:

Melis AVCI

Belediyelerin yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermesine imkan sağlayan düzenleme, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bir kararla iptal edilmişti. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, müracaat eden öğrencilere açıklama göndererek alınan bu karara CHP’nin neden olduğunu belirtmişti.
 
Dün konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın burs için müracaat eden 845 öğrenciye gönderdiği mektupta yer alan tüm ifadelerin yalan olduğunu söyledi. Birçok kez bu öğrencilerin ad, soyad ve adreslerinin belediyeden istendiğini ancak bir türlü temin edilmediğini dile getiren Yıldırım şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anayasa Mahkemesi’ne açtığı dava ile ilgili kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Bu konu istismar edildikçe, insanların aklı karışıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’ni eğitim düşmanıymış gibi, öğrencilerin burslarına göz dikmiş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Özellikle bunu hükümetin başında bulunan sayın başbakanda, ilgisiz alakasız bir toplantıda anlattı, açıkladı. Burada da sevgili belediye başkanımız Sayın Hüseyin Turan ikide bir gündeme getiriyor.
 
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum arkadaşlarım; Sevgili Belediye Başkanımız Hüseyin Turan, Silivri’de bu sene burs için başvuruda bulunan 845 öğrenicimizin evine, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bursların kesilmesine sebep olmuş gibi bir mektup yazıp, gönderdi. Biz yaklaşık 10 günden beri kendisinden bu 845 tane öğrencimizin, adını soyadını ve adresini istiyoruz. Nasıl kendisi bir mektup yolladıysa, biz de bu öğrencilerimize, ailelerine bu durumu anlatmak istiyorduk. Maalesef yasal hakkımız olmuş olmasına rağmen, belediye meclis üyemiz Sayın Muharrem Aydoğan, birçok defa gidip gelmiş olmasına rağmen bu öğrenci ad, soyad ve adreslerini vermediler. Bizde bunu basın aracılığıyla sesimizi duyurmak istiyoruz. Burs vermeyi Cumhuriyet Halk Partisi yasakladı ibaresi tamamen yanlıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, sadece belediyelerin değil, burs veren tüm kurumların burs vermesi konusunda öneri ve teklif getirmiş. Fakat AKP iktidarı bunu 2004 yılında aldığı bir kararla, belediyeler hariç diğer bütün sivil toplum örgütlerinin, tüm kurum ve kuruluşlarının verdiği bursları iptal etti. Bunun da nedeni çok açık. 2004 yılında yerel yönetimlerinin çoğunda iktidara geldiler. Bunu da tamamen siyasi istismar ve siyasi rant kapısı yaptılar. Bizim Anayasa Mahkemesi’ne dava açmamızın tek nedeni, ‘belediyeler hariç’ ibaresinin kaldırmaktı. Yani belediyelerle birlikte diğer kurum ve kuruluşlarında burs vermesine olanak sağlamaktı. Fakat onlar bunu tam tersine çevirdiler. Sanki biz belediyenin verdiği burslara karşı çıkmışız gibi bunu her tarafta söylüyorlar.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın 845 öğrencimizin evine gönderdiği mektupta yer alan ifadelerin tamamı yalandır. İstediği yerde bunu kendisiyle tartışmaya hazırım. Bu konunun da böyle bilinmesini istiyorum. Geri kalanı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Hala 845 tane öğrencimizin, adını soyadını ve adreslerini belediye başkanımızdan istiyoruz. Çünkü halkı, insanları yanıltıyorlar. Maalesef doğru söylemiyorlar.”

“Yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılmıyor”

Seçim üstü yapılan yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığını belirten Yıldırım konuyla ilgili şunları söyledi: “Erzak ve kömür yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor. Mahalle temsilcileri, AKP’nin temsilcileri olduğu için, kendi insanlarını kayırıyorlar. Bize bu konuda şikayetler geliyor. Bunlar doğru şeyler değil. Devletin kaymakamlığa bağlı bir sosyal yardım dayanışma fonu var. Yardımların buradan yapılmasını, devlet eliyle yapılmasını, asla ve asla partizanlık yapılmamasını, siyasal rant haline gelmemesini istiyor ve diliyoruz. Yerel yönetimde bir üç ay daha dişimizi sıkacağız. Üç ay sonra inşallah sosyal demokrat bir anlayıştaki yönetimle halkımızın karşısına çıkacağız.”

“Silivri’de ki belde belediyeleri seçime girmeyecek”

Son günlerde tartışılan, belde belediyelerinin seçime girip girmeyeceği konusuna da son noktayı koyan CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım “Danıştay’ın verdiği kararla, nüfusu 2000’in altında olan ve kapatılan 862 tane belediyenin adrese dayalı nüfus sisteminin sonuçlarının tebliğ edilmemesi sonucu açtığı davada, bu belediyelerimizin 6 Şubat’a kadar dava açmaları halinde tekrar seçime girmelerine imkan sağlandı. 5393 sayılı yasayla kapanan belde belediyelerini ilgilendiren bu karar, maalesef bizi ilgilendirmiyor. Yani bizim kapatılan belde belediyelerimiz, bu kararla geri dönmüyor. 5216 sayılı Büyükşehir yasasına bağlı olduğumuz için bizimle bir ilgisi yok” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol