Silivri Facebook

Yıldırım : ''Zaman Birlik Zamanıdır.''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
15 Aralık günü gerçekleştirilen 7. ilçe kongresinden sonra bir değerlendirme yapan ilçe başkanı Abdullah Yıldırım, her hangi bir sıkıntının mevcut olmadığının altını çizerken, bundan sonraki tek amaçlarının CHP çatısı altında el ele vererek ülkeye hizmet etmek için çalışmak olduğunu ifade etti. Tüm CHP’lileri tek çatı altında birleşmeye çağıran Yıldırım, kavgaların geçmişte kaldığını, bundan sonra geleceğe bakılması gerektiğini söyledi.
 
Başarılı bir kongre yaşadık
Başarılı bir kongre geçirdik ve ne yapılması gerekiyorsa gereğini yerine getirdik. İl yöneticilerimize, milletvekillerimize, genel sekreter yardımcımıza, MYK üyelerimize, bizi yalnız bırakmayan başta Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan olmak üzere, parti başkanlarına, muhtarlarımıza, STK’nın değerli temsilcilerine, kongremize gelip de bizleri onurlandıran herkese çok teşekkür ediyorum.Oraya gelerek bize güç verdiler, destek verdiler.Kongreye tek liste gitmemiz neticesinde doğal olarak fazla bir heyecan yoktu.Katılımın fazla olmamasının ana nedenlerinden biriside, tek liste olması neticesinde rekabet ortamının olmayışıydı.Rekabet ortamı olsaydı, kişiler kendi delegelerini getirebilme ve güç gösterisi yapma adına katılımın çok faza olmasını sağlayabilirlerdi.Yalnız, o günkü görüntü CHP’nin gerçek görüntüsü değildir.O günkü tablo kesinlikle CHP’nin özü değildir.Dediğim gibi tek liste olması, havanın soğukluğu ve beldelerimizde kar yağışının olmasından kaynaklanan bir katılımsızlık yaşadık.Katılımın az olduğu yönündeki eleştirileri duymaktayız.Biz salonu küçük tutup kalabalık da gösterebilirdik ama bu bizim anlayışımıza, görüşümüze aykırı.Bizim kimseden saklayacak bir şeyimiz yok.Biz gelen arkadaşlarımıza da, gelmeyenlere de teşekkür ederiz, canları sağ olsun.Ortada herhangi bir sıkıntı yok.Tüm arkadaşlarımız çok olgun davrandılar ve tüm konuşmacılarımız yapıcı açıklamalarda bulundular.Ben yapılan kongreden çok memnunum.Yeni yılda yeni umutlarla yola çıkacağız.Birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz.Çalışmalarımızı bu yönde kanalize edeceğiz.İnşallah önümüzdeki dönem hayırlı olur.
 
Altan Ersin, CHP’nin başarılı bir belediye başkanıdır.
Bunu çok büyütülecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Sayın Altan Ersin, CHP’nin çok başarılı ve değerli bir belediye başkanıdır. Çorlu bizim komşu ilçemizdir ve Sayın Ersin’de buralı sayılır. Divan başkanı olmasında ne gibi bir sakınca olabilir ki? Daha önceki kongrelerimizde de, ilden gelen yöneticilerimiz divan başkanlığı yaparlardı. Ne gibi bir sakıncası olduğunu anlayamıyorum. Bu bir onurdur, şereftir. Bütün partililerimizin bu görevi en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Bu konuda bizim herhangi bir sıkıntımız ve de tereddütümüz yok. Bu şekilde yanlış değerlendirilmesine de bir anlam veremiyorum. Ayrıca gelip de, kongremizde divan başkanlığı yaptığı, için kendisine çok teşekkür ediyorum.
 
Her şey mecrasında gerçekleşmiştir.
Ben kongrenin hiçbir aşamasında tansiyonun yükseldiğini düşünmüyorum. Her şey mecrasında gerçekleşmiştir. Eski defterlerin hepsini kapattık ve hesapları unuttuk. CHP’nin önünde bembeyaz bir yol var. Çok çalışmayı ve birlik beraberlik içerisinde olmayı gerektiren bir süreç var. Bundan sonra eski kavgaların hiç biri tekrarlanmayacak ve bütün arkadaşlarımız CHP çatısı altında başarılı çalışmalar yapmak için el ele vererek çalışacaklar. Biz buna inanıyoruz. Tüm arkadaşlarımızı CHP çatısı altında çalışmaya çağırıyorum. Ben herkesle beraber olmak istiyorum. Onlar ondan, bunlar bizden şeklinde olaya bakmıyorum. Biz bundan sonra tek yürek olarak, ülkemize hizmet etmek için bir yola çıkıyoruz ve bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz.
 
Tolga EMEK
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol