Silivri Facebook
banner88

Mimarlar Odası artık yok!

Melis AVCI

1996- 1997 yılları arasında Silivrili mimarlar tarafından verilen büyük mücadeleler sonucu kurulan Mimarlar Odası Silivri Temsilciliği’nin ani bir kararla kapatıldığı öğrenildi. Mimarlar Odası Silivri Şube Başkanı Rafet Keskin ile yönetim Kurulu Üyelerinden Nalan Korucuoğlu, Nejlet Canpolat, Murat Yentek ve Kemalettin Yazıcı’nın görevden alındığı öğrenilirken, bu durumun yeni bir olay olmadığı, yönetimin iki ay önce görevden alındığı iddia edildi.

Keskin doğruladı!

Mimarlar Odası Silivri Şube Başkanı Rafet Keskin, odanın kapatıldığını doğrularken önümüzdeki günlerde konu ile ilgili bir basın açıklaması düzenleyeceklerini bildirdi.
Odanın kapanmasında ki gerekçenin, Mimarlar Odası İstanbul Başkanlığından gelen bir heyetin, Silivri temsilciliği ile ilgili yaptığı incelemeler sonucu odaya ait olan 70 bin YTL’nin kaynağının bulunamaması olduğu iddia edilirken, Mimarlar Odası İstanbul Başkanlığı’nın da konu ile ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.

Henüz odanın kapatılma nedeni netlik kazanmazken, 1996- 1997 yılları arasında Silivrili mimarların yoğun uğraşları sonucu oluşturulan Mimarlar Odası Silivri Temsilciliği’nin ortaya çıkan böyle bir iddia ile kapatılması, Silivrili birçok mimarın tepki görmesine neden oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol