Silivri Facebook

150 Evlere Atatürk büstü
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Parkköy Mevkii’nde bulunan 150 Evler sitesi girişine yapılan Atatürk büstü geçtiğimiz Cuma günü saat 19.30’da düzenlenen törenle açıldı. Büstün açılışı Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan yaptı.
 
Çok sayıda site sakinin katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada site başkanı Cihangir Davutoğlu, bu ülkenin baş mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünü sitelerine kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirttikten sonra mikrofonu eline alan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan yaptığı konuşmada
“Bu mutlu gününüzde sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Biz sizleri yazlıkçı olarak değil, Silivrili olarak görüyoruz. Benim için Piri Mehmet Paşa Mahallesi neyse, burası da aynıdır. Biz sizlerin mutlu olmanızı istiyoruz. Silivri’de mutlu olup, kalıcı olmanızı istiyoruz. Burada nüfus hareketliliğini görmediğimiz zaman içimiz burkuluyor. Türk milletinin, Türk evladının önder olarak alması gereken bir kişi var, Mustafa Kemal Atatürk. Yıllar geçmesine rağmen sıkıştığımızda onun görüşlerine ve sözlerine başvuruyoruz.  Bir Türk evladının başka bir ülke liderini örnek almasını ben kabul edemiyorum. Bu beni hem üzer, hem de hırslandırır. Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur, bu millete lider olmuştur. Onun için bu ülkedeki herkesin kim olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun hepimiz Atatürk’ü seveceğiz ve üstüne toz kondurmayacağız. Bu bizim için çok önemli. Burada sevgimiz ve saygımızdan dolayı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünü açacağız. Ama sadece bu büstle bizim çalışma ve gayretlerimizin bitmemesi gerekir. Ben yeni belediye binasını yaparken belediyenin bahçesine Atatürk büstü yaptırdım. Üstüne Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olan ‘Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür’ yazdırdım. İşte bu söz çok önemli. Onun için yurdumuza hizmet edeceğiz, Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkması için bu ülkenin çoluğundan çocuğuna, yediden yetmişe herkesin çalışması gerekiyor. Türk milleti gelecekle ilgili çok güzel yerlere gidecek. Avrupa’nın Türkiye’yi örnek alacağı bir ülke olacağız.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol