Silivri Facebook

''Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Basından sansürün kaldırılışının 99. yıldönümünü kutlamak adına, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş’ın ve Başkan Yardımcısı Sancak Dolar’ın da katıldığı toplantıda konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan söze “Biz basını etle kemik olarak görüyoruz. Allah basını başımızdan eksik etmesin. Allah politikacıları da basının başından eksik etmesin. Size sansürsüz yıllar diliyorum.” şeklinde konuşarak başladı.
 
Turan, AK Parti’nin köylerde düşük oy oranı almasını değerlendirdi
Genel seçim sonuçlarını değerlendiren Turan şunları söyledi “22 Temmuz seçimleri ülkemize vatanımıza hayırlı uğurlu olsun. Halkın teveccühüyle AK Parti hükümeti 5 sene daha iktidarda olacak. Gelecek günler çok daha güzel olacak. Biz Silivri bu sonuçlardan nasıl faydalanabilir bunlara bakacağız. Daha çok çalışacağız.
 
AK Parti’nin Silivri’de 3 Kasım seçimlerine göre % 100’lük bir oy artışı olduğunu görüyoruz. AK Parti Silivri merkezde ve beldelerde birinci parti olarak çıktı. Köylerde birinci olamamasının da birkaç sebebi var. Bunların ilki; Büyükşehir’e bağlandıktan sonra, İSKİ ile ilgili ufak tefek problemler. İkincisi; ormanla çıkan yasanın, köylerimizde ki vatandaşlarımıza yeteri kadar anlatılmadığını düşünüyoruz. Eskiden kesme ile ilgili bir bölge belirlenir, orman köylüsü o bölgeyi keser bitirirdi. Şimdi bu kalktı. Belirlenen bölgelerle ilgili sadece ormancının belirlediği yerlerde temizlik ve kesim yapılması ile ilgili. Hatta kesim yapan kişilere para veriliyor. Orman Bakanlığı tarafından, ormanların gelecek nesillere büyüyerek yetişmesi ile ilgili bir uygulama yapıldı. Bu durumun köylü vatandaşımıza anlatılamadığını düşünüyorum. Bunu anlatacağız.
 
Diğer bir konu da; bazı muhtarlarımız bu yasalar çıktıktan sonra, iyi yapılan uygulamaları kendilerine, kötüleri de ‘Büyükşehir’e bağlandık yapmıyorlar’ diyerek basit savunmalar yapmalarıdır. Biz bu duruma birkaç kez şahit olduğumuz için söylüyorum. Köylere bizim dönemimizde, çok ciddi yatırımlar yapıldı. Köy yollarını gezmenizi sizlere tavsiye ediyorum. Hizmeti daha seçime endeksleyen insanlar var. Türk halkı bu ülke için hizmet eden insanları takdir etti. Etmeye devam edecektir.”
 
Turan: “Fotoğraf makinesini eline alan, gazeteci olmamalı.”
“Basını elimiz, ayağımız olarak görüyoruz.”diyen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, gazete sahiplerine bir ricada bulundu. Gizli kapaklı hiçbir iş yapmadığını ve her çalışmasını yerel basınla paylaştığını söyleyen Turan “İşsiz güçsüz insanların boynuna bir fotoğraf makinesi takarak, al git sen basın mensubusun dememesi gerekiyor. Basında bu işi gerçekten etik olarak ve iş ahlaka olarak iyi yapan insanların bu basın sektöründe kalması gerekir. Ben gazete sahibi olan arkadaşlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Haberler, yorumsuz ve tarafsız yazılsın. Bu benim içinde, başka bir kimse içinde aynı şekilde. Halk kendi yorumunu kendi yapıyor. Tek isteğim, herkesin boynuna fotoğraf makinesi verilerek, basın mensubu olarak çalıştırılmamasıdır.” şeklinde konuştu.
 
Yapılan kahvaltılı toplantının ardından, yerel basın mensuplarına fincan hediye eden Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, gazetecilerle topluca fotoğraf çektirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol