Silivri Facebook

Eğitim Bir-Sen'liler Şehitliği Ziyaret Etti
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Ziyaret sonrası sendikaya bağlı öğretmenler bir basın açıklaması yaparak yine geldikleri gibi sessizce dağıldılar. Eğitim- Bir-Sen tarafından yapılan basın açıklaması aynen şöyle:
 
Son saldırılarda iyice perçinleşti ki terör örgütü PKK, saldırılarını hain bir plan üzerine yapıyor. Karşımızda çıldırmış, azıtmış, dağıtmış başıbozuk bir örgüt yok; tam aksine, sinsi bir plan üzerine Türkiye’yi zora sokmak isteyen şer bir şebeke var. Yıllardan beri Marksist ateist ve asla bölge halkını temsil etmeyen ve halk desteğini tehdit baskı ve şantajla yanına almaya çalışan Asala terör örgütünün uzantısı olarak ortaya çıkmış, ABD ve AB ülkelerince desteklenen Türkiye’nin bölünüp parçalanması amacı için taşeron olarak kullanılan kanlı bir terör örgütü var.
 
Bu PKK terör örgütünü maşa olarak kullanan; bazı güçler bir taşla iki kuş vurmayı planlıyor ve hain örgütü kullanıyor. Terör örgütü attığı her kurşunla ülke içinde sosyal ahengi ve toplum arasındaki birlik ve beraberliği, kardeşlik duygusunu alt üst etmeyi hedeflediği gibi, Türkiye’yi uluslar arası platformda da zor sokmayı amaçlıyor. Toplumda infial uyandıracak saldırılar belli bir planın parçası olarak meydana çıkmaktadır.
 
PKK; halkın galeyana gelmesini, Kürt-Türk çatışmasının çıkmasını, son seçimlerde yöre halkından umduğu desteği bulamaması sonucunda, bölgeye hakim olacak bir kaos ortamı yüzünden devletin güvenlik güçleri ile yöredeki insanın karşı karşıya gelmesini, muhtemel yanlışların yeni bir propagandaya dönüştürülmesini ve bu yolla kaybettiği desteğin yeniden örgüte kazandırılmasını istemektedir. Normalleşme ve demokratikleşme yolunda atılan adımların akim kalmasını istemeyenler de bu planın başka bir aktörü olarak PKK terör örgütünü başka bir açıdan desteklemektedirler.
 
Türkiye’yi içeriden vurmak, insanımızı birbirine düşürmek, halkın arasına fitne tohumları saçmak, bölgeye yönelik yatırımları baltalamak, demokratikleşme yolunda atılan adımları geriletmek, etnik ayrışımı sağlamak ve bunu sosyal bir çatışmaya dönüştürmek bunların asıl amacıdır. 
 
Son durumdan yararlanarak birlik ve beraberliği bozmak isteyen provokatörler olabilir. Terörle, teröriste vatandaşı birbirinden ayırmadan söylemler ve eylemlerde bulunabilirler. Memur-Sen camiası olarak herkesi metanetli olmaya ve sağduyuya çağırıyor toplumdaki kardeşliği bozacak eylem ve söylemlerden uzak olmaya davet ediyoruz.
 
Terörün finans kaynakları kurutulmalı ve destekçileri olan dış güçlere eldeki çok sayıda imkân kullanarak desteklerinin çekleri sağlanmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol