Silivri Facebook

Ek Ders Ücretime Dokunma
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
“Ek Ders Ücretlerime Dokunma!” içerikli kokart takılarak başlayacak eylem sürecinin, oturma eylemi ve hizmet üretmemeye kadar gideceğini açıkladı.
 
Eğitim Sen Silivri Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Durali, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ek ders genelgesine karşı başlayan mücadele sürecinin devam ettiğini söyledi. Söz konusu genelge ile ilgili olarak eylem takvimi hazırlandığını dile getiren Eğitim Sen Silivri Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Durali, “Ek Ders Ücretlerime Dokunma!” içerikli kokart takılarak başlayacak eylem sürecinin, oturma eylemi ve hizmet üretmemeye kadar gideceğini açıkladı.
 
Eğitim Sen Silivri Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “MEB tarafından Şubat ayında yayınlanan ek ders genelgesi ile eğitim emekçileri yeni bir mağduriyetin ve haksızlığın muhatabı oluyor. Ek derslerle ilgili yayınlanan genelge ile öğretmenler herhangi bir nedenle okula gelemedikleri bir günde, örneğin mazeret izni aldıklarında, sevk aldıklarında yada raporlu olduklarında o günkü ders saati sayısının tümü ve ona karşılık gelen hazırlık ücreti de eklenerek kesilmesi öngörülüyor. Bu uygulama ile birlikte ek ders ücreti uygulamalarında ortaya çıkan diğer haksızlıklar da devam ediyor.
 
Ek derslerle ilgili yaşanan mağduriyetin giderilmesi amacıyla, daha önce birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Ek ders mağduriyetinin son bulması için toplanan on binlerce imza geçen hafta Genel Merkezimizce MEB’e teslim edildi. 7-8 Nisan tarihlerinde 7 ilde gerçekleştirdiğimiz bölge mitinglerinin taleplerinden birisi de yine ek dersler oldu.
 
Ek derslerle ilgili mağduriyet ortadan kalkana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz, AKP hükümeti eğitim emekçilerinin bu talebini görmezden gelmemelidir. Ek derslerle ilgili olarak bu ay içerisinde çeşitli eylemler gerçekleştirerek, bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz.”
 
Eğitim Sen’in eylem takvimi
Eğitim Sen Silivri Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Durali, eylem sürecinin ilk olarak tüm işyerlerinde 19–20 Nisan tarihlerinde ‘Ek Ders Ücretime Dokunma’ içerikli kokartlar takılarak başlayacağını bildirdi. Lütfü Durali, sonraki adım olarak 21 Nisan Cumartesi günü tüm illerde, bir saat sürecek oturma eylemi ve kitlesel basın açıklamaları gerçekleştirileceğini kaydetti.
 
Durali; “Tüm bunlardan sonraysa, 25 Nisan Çarşamba günü, sevk alarak, hizmet üretmeyip tüm illerde alana çıkacağız, yürüyüş ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Haklarımızı savunma kararlılığından geri adım atmayacağız, AKP bu sese kulak vermeli, ek ders genelgesini geri çekmelidir. Geri çekilmediği takdirde bundan sonra da her türlü demokratik eylem hakkımızı kullanmakta kararlıyız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol