Silivri Facebook

Girgin ve Kandemir Gözyaşlarını Tutamadı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Ulu Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 69. yıldönümünde Silivri’de düzenlenen tören ve anma programı ile anıldı. Anma programı çerçevesinde, Silivri sahilinde oluşturulan kortejin Atatürk Anıtı’na kadar yürümesiyle başlayan törende, sırasıyla kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikal saati 09.05’de bayraklar yarıya indirildi ve 2 dakika süre ile sirenler çaldı.
 
Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Halil Çalık’ın izinli olduğu için anma törenine katılmadığı öğrenildi. Vekil olarak törene katılması gereken savcı, trafik yoğunluğu nedeniyle törene gecikmeli olarak katıldı.
 
Girgin ve Kandemir gözyaşlarını tutamadı
Ulu Önder Atatürk’ü anma programı çerçevesinde, Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda da anma programı düzenlendi. Öğrencilerden oluşan koro grubu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının slayt gösterisi şeklinde sunum yapıldığı sırada AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin ve CHP Silivri İlçe Seçim Kurulu Başkanı Yılmaz Kandemir gözyaşlarını tutamadı.
 
Turan: “Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.”
Öte yandan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 69. yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 
“10 Kasım’larda Ulu Önder Atatürk’ün yokluğunu derinden hisseden Türk Milleti’nin gösterdiği birlik, beraberlik ve vefa; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlam temellerine sağlanan katkı, geleceğimize güvenimizi arttıran gelişmelerdir. 10 Kasımlar, Türk Milleti’nin hüzün taşıyan ama aynı şekilde birlik ve beraberliğini arttırarak geleceğine sahip çıktığı günler arasında bulunmaktadır. 10 Kasımlar; Türk Milleti’nin Atatürk’ü sadece anma günü değil, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere her yıl tazelenen bir inançla katkı sağlama günüdür. Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türk Milleti’ne kazandırdıkları, milletimizin koruma, yaşama ve ilerletme hassasiyet ve hedefi belirlediği değerler bütünüdür.
 
Ulu Önder Atatürk’ün, “Benim, Türk Milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar.” sözü, Türk Milleti’nin dayanak ve ilerlemesine her zaman yön gösterici olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle üstün dehası ve Türk Milleti’ne kazandırdıkları ile dünyaya örnek bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 69. yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.”
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol