Silivri Facebook

Hadi Sahibinin yoktu, eşeğin de mi hatırı yok !
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz Pazartesi Günü, ‘İhmal kurbanı olmayacağız’ başlıklı haberimizde, Silivri Turizm Tanıtma ve Kültür Derneği’nin, 10 gün önceden haber vererek bir halkoyunları yarışması düzenlemek istediğini, fakat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan bir memurun ihmali yüzünden bu yarışmadan hiçbir okulun haberi olmadığını belirttiklerini yayımlamıştık.
Bu ihmallere karşı yinede bu yarışmayı yapacağını söyleyen Silivri Turizm Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Güçlü, yapılan ihmaller ve organizasyonda yaşanan aksaklıklara rağmen yarışmayı gerçekleştirdi.
 
Yarışmayı izlemeye gelen velilerin dikkatini çeken yarışmacı 4 okulun Silivri Merkezden olmaması idi. “ Yahu Silivri okulları nerede? Bunların hiçbirinin Halk oyunları ekibi mi yok, yoksa bu yarışmayı kimsenin taktığımı yok? İsmail Güçlü’yü sevmeyebilirsiniz ama bu organizasyon Silivri için yapılıyor. Sahibinin hatırı yokta, eşeğin de mi hatırı yok arkadaş” diyerek bir Anadolu deyişini bilinçli olarak ters çevirdiğini belirtti.”Okul Müdürleri atınca mangalda kül bırakmıyor” diyen bir başka izleyici ise “ Sözüm, hani çocukları sosyal faaliyetlere girmek için velilere bir sürü name çeken müdürlere.. Sosyal faliyetler şöyle iyi, böyle iyi deyip, velilerden dünyanın parasını alarak yok elbise diktiricez, yok ayakkabı alıcaz diyolar. Eee bu çocuklar bu elbiseleri bir tek 23 nisanda okul da oynamak için mi giyiyorlar” diyerek bu tarz organizasyonların desteklenmesi gerekliliğini vurguladı.
 
Güçlü, aksiliklerden yılmadı…
Silivri Kapalı Spor Salonu’nda yapılacağı planlanan halkoyunları yarışması öncesinde bir seri aksaklıklar yaşandı. İlk olarak, yarışmanın başlama saati ile çakışan Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi ile Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi kız voleybol takımı maçlarının bitmesi beklendi. Ardından ses düzenin kurulması ve jüri üyelerinin beklenmesiyle birlikte saat 12.30’da başlayacağı duyurulan yarışma, saat 14.00’da başladı.
 
Yarışmanın saat 12.30’da başlanacağı planlandığı için, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Tahsin Nalbant ve Yılmaz Kaya bir süre bekledikten sonra, yoğun iş tempoları nedeniyle yarışma başlamadan salondan ayrılmak zorunda kaldı. Yarışmayı izlemeye gelen Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’da bir süre bekledikten sonra salondan ayrıldı.
 
Silivri Turizm Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Güçlü’nün sunuculuğu ile gerçekleşen yarışmaya 4 okul katıldı. Hazırlanan birbirinden güzel koreografiler ile çalan davul ve zurna eşliğinde oynayan öğrenciler, birinci olabilmek için yoğun ter döktü.
 
CHP Silivri Belediye Meclis Üyelerinden Muharrem Aydoğan, Hüseyin Noyan ve Rauf Berktaş yarışmayı takip ederek, öğrencileri bu heyecanlı günlerinde yalnız bırakmadı.
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AKP Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca ve AKP Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar yarışmanın sonlarına doğru salona gelerek öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.
 
Ortaköy Şampiyon
Ortaköy İ.Ö.O, Akören İ.Ö.O, Celaliye İ.Ö.O ve Büyükçavuşlu İ.Ö. Okulunun katıldığı yarışmada geçen senenin şampiyonu olan Ortaköy İlköğretim Okulu, bu senede şampiyonluğu kimseye kaptırmayarak, kupalarını Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın elinden aldı. Silivri Turizm Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Güçlü, vermiş olduğu katkılardan ötürü Silivri Belediye
 
Başkanı Hüseyin Turan’a plaket verdi.
Yarışmanın jüri üyeliğini; Zelal Kurt, Şükran Güvenç, Mümin Tuğlu, Mustafa Kepçeli, Sibel Alataş, Hüseyin Görür, Erkan Metin ve İbrahim Atilla Dağlı yaptı. Jüri notlarını değerlendirme kurulunda ise, Nevzat Yüksel görev aldı.
 
Yarışmanın ardından görüştüğümüz Silivri Turizm Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Güçlü şu şekilde konuştu “Biz, önümüze çıkan engellere ve aksaklıklara rağmen bu yarışmayı başarıyla gerçekleştirdik. Halk oyunları yarışmasını, her sene düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi istiyoruz. Amacımız, Turizm Haftasını bir gün değil, tüm hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle kutlayıp, Silivri’miz de turizm bilincini geliştirmek ve bununla birlikte folklorumuzu canlı tutmaktır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol