Silivri Facebook
banner88

''Hakkımızdaki Söylentiler Asılsız''

Haber MERKEZİ

Son günlerde Silivri kamuoyunda  Mimarlar Odası İstanbul Başkanlığından gelen bir heyetin, Silivri temsilciliği ile ilgili yaptığı incelemeler sonucu odaya ait olan 70 bin YTL’nin kaynağının bulunamaması  sonucunda mevcut yönetimin görevden alındığı iddiaları konuşuluyordu  Konunun kesinlikle bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade eden  Mimarlar Odası Silivri Şube eski Başkanı Rafet Keskin bir çok şeyin abartıldığını ve yanlış aksettirildiğini belirterek şunları söyledi: “Mimarlar Odası için yönetim olarak yeni bir yer kiraladık.

Mal sahibi yurt dışında olduğu için resmi bir sözleşme yapamadık. Fakat bilindiği gibi şifaende böyle bir kiralama mümkün. Biz de mal sahibi ile resmi bir kontrat yapmamamıza rağmen sözlü anlaştığımız için kiraladığımız yerde tadilata başladık. Yapılan tadilatın bir kısmı mal sahibi ile yaptığımız anlaşma gereği kiradan düşülecekti.
 
Bizim bu yere yaptığımız harcamaların hepsi resmi ve fatura karşılığıdır. Biz sözlü konuşmamıza dayanarak bu tadilatları resmi belgelerle yaptık fakat odanın rutin incelemelerinde burayla ilgili her hangi bir kira kontratının olmaması incelemeyi yapan heyetin dikkatini çekti. Bunun yönetmeliğe uygun olmadığı söylendi. Yoksa ne ortada kaybolan bir 70 milyar ne de usulsüz bir harcama var. Bu yüzden de ortaya atılan iddiaların hepsi gerçek dışıdır.
 
Ayrıca mevcut yönetim harcanan parayı odaya geri ödediğinden odanın burada her hangi bir zararı da söz konusu değildir. Odamız da da şu anda vize verilmeye devam edilmektedir. Sorun mal sahibinin yurt dışında olmasından dolayı resmi bir kira kontratı yapamamamızdan kaynaklanmıştır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol