Silivri Facebook

Hasan Özvarnalı İ.O. Tiyatro ekibi  Oyunlarını Sahneledi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu ikinci kademe öğrencileri  tarafından geçtiğimiz hafta  Okul salonunda sahnelenen oyun, Öğrenci velilerine sergilendi. Kalabalık bir veli kitlesinin izlediği oyunda salon kahkahalar ile çınladı.
 
Türkçe öğretmenleri Fatime Keklik ve Kasım Demir yönetiminde sahneye konan Aziz Nesin’in “ Pırtlatan bal” isimle çocuk müzikalini Vali ve Belediye başkanının bayan olması  özellikle son dönemlerde kadınların merkezi yönetimlerde de  etkin olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirildi. insani ilişkiler çerçevesinde sosyal ve ekonomik yapılanmaya yönelik eleştiriyi; mizahi bir dille ele alan ve "insaniyet" iyilikseverlik", "dostluk" gibi kavramlar çerçevesinde çocuklara derdini anlatmayı amaçlayan bir oyun olan, Aziz Nesin’in yazdığı çocuk güldürü oyunu izleyenlerden tam not aldı. Profesyonel oyunculara taş çıkartan rol güçleri ile sahnede adeta devleşen oyuncular, oyun bitiminde ayakta alkışlandı.
 
Hareketli bir olay akışı ve kolay anlaşılır repliklerle , iyi ve kötü karakterlere zorlayıcı tanımlamalar getirmekten kaçınarak, olay örgüsüne ve durumlara dikkat çeken , bunun sonucunda da çocukların belirli değer yargılarını edinmiş olarak oyundan çıkmasını hedefleyen bu oyunu sahneleyen Hasanözvarnalı  İlköğretim Okulu Öğrencileri Onur Kumaş, Hatice Şen, Gamze Yıldırım, Bahar Güneş, Selin Erdoğdu,  Uzay Öztürk, Samet İresar, Yağmur Gündüz, Gözde Taşkın, Yunus Emre Akburak, Göksel Arslan, Oğuzhan Nurgün, Belkıs Bebekoğlu, Göktuğ Ergün, Elief Şirin Tuna ve Yağmur Gündüz’den oluşan başarılı ekibin sahnelediği bu oyunun bir kez sahnelenerek kalacak olması üzücü. Çevre okullara ve Belde ile köylerde de sergilenebilme olanağının sunulması genç tiyatrocuların en büyük dileği. Okul Müdürü Erdal Arslan , Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Silivri Kaymakamı Ali Dursun’un bu konuda çocuklara yol açmasını bekleyen veliler “ Çocuklar öğretim yılı başından beri çalışıyorlar. Çok güzel oynadılar. İşin üzücü tarafı oyunun bir kez sahnelenerek, tekrarlanmayacak olması” dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol