Silivri Facebook

HKMO İstanbul Kongresi'ni Tamamladı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen HKMO İstanbul Şubesi Olağan Genel Kongresi’nin ardından, konuyla ilgili bilgi veren HKMO Silivri temsilcisi Harita Mühendisi Mehmet Has  “Harita Kadastro Mühendisleri Odasının iki yılda bir olan olağan kongresini geçtiğimiz hafta sonu itibariyle gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Seçimlere iki gurup halinde girildi. Meslekte birlik gurubu olarak seçimlerde çağdaş demokrat haritacılar gurubu 537 oy alarak seçimi tamamladılar.
 
Odanın iki yıllık faaliyetleri, harita mühendisliği ve sorunlarıyla ilgili olarak genel bir çalışmaya başlayacaklar. Bizde Silivri temsilciliği olarak aynı paralelde seçilmiş arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
 
Yapılan seçimin ardından yönetim şu isimlerden oluştu;
 
Asıl Liste
Yrd.Doç.Dr. M. Tevfik Özlüdemir (Başkan)
Prf.Dr. N. Necla Uluğtekin
Yük. Müh. Mahmut Gültekin
Yük. Müh. Taylan Öcalan
Müh. Selahattin Avşar
Müh. Mehmet Hışır
Müh. Tekin Akçapınar
 
Yedek Liste
Doç. Dr. Rahmi N. Çelik
Yük. Müh. E. Özgür Avşar
Yük. Müh. Kerem Halıcıoğlu
Yük. Müh. Özgür Avcı
Yük. Müh. Ercüment Ayazlı
Müh. Engin Kaya
Prof. Dr. Erol Köktürk
 
Harita mühendisliğinin önemi ve geldiği noktayı da değerlendiren HKMO Silivri Temsilcisi Mehmet Has düşüncelerini“Harita mühendisliği, aslında çok önemli bir meslek. Dışarıda söylendiği gibi, sadece basit bir ölçümün yapılması şeklinde algılanmamalı. Tüm mühendislik birimlerinin temelini oluşturmaktadır. İnşaattan, mimarlığa, petrol ve maden mühendisliğine kadar temeli oluşturan bir mühendislik dalıdır. Burada yapılan bir hata üzerine yapılan köprünün, kanalizasyonun hatalı olması demektir. Gerçekten onurlu bir mesleği yerine getirmekteyiz. Yaptığımız iş kesinlikle hata affetmez. Hatayı başında fark ettiniz, sorun yok, Ancak hatayı sonunda fark ederseniz durum vahim demektir. İşte tüm bunlardan yola çıkarak çok hassas bir mesleği yerine getirdiğimizi çok rahat bir şekilde ifade edebiliyorum. Hiçbir meslek gurubunda, projesini yapıp da, bizzat uygulamasını yapan başka bir meslek gurubu yoktur. Mimar projeyi hazırlar, inşaatı başkası yapar, mimar projeyi yapar inşaatı başkası yapar ama harita mühendisi projeyi hazırlar, araziye gidip yerinde ölçüm ve gözlem yapar. İşte bu yüzden bizim mesleğimiz gerçekten çok farklı bir meslek dalıdır. Doğa ile iç içedir ve bu işi yapmak içinde doğayı sevmek gerekmektedir. Kurumlarla iç içe olunmasından dolayı, iyi diyaloglar kurulmak zorundadır. Şu an tüm yurttaki mevcut harita mühendisi sayısı yaklaşık olar 11.000 civarında. Ancak ihtiyaç duyulan harita mühendisi sayısı ise en az 40.000. Şu anda sadece altı üniversite bu eğitimi vermekte ve bu yeterli değil. Mezun olan harita mühendislerinin pek çok kurum ve kuruluşta iş bulma imkanı var. Harita Mühendisliği, yeni yeni hak ettiği değeri görmeye başladı. Ben yaklaşık 24 yıldır bu mesleğin içerisindeyim ve gençlere tavsiye ediyorum.” şeklinde ifade etti..
 
TOLGA EMEK
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol