Silivri Facebook

Kadın Kent Gönüllüleri Fatih Mahallesi'ndeydi
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, her mahallede Kadın Kent Gönüllüleri projesi başlatarak, mahallelerden seçilen temsilcilerin Kadın Meclisi olarak toplanacağı buluşmayı başlattı. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Fatih Mahallesi’nde düzenlenen ikinci toplantıda AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, Fatih Mahallesi Muhtarı Nurettin Sezginer, Yardımsevenler Derneği Silivri Şube Başkanı Serap Çetin, Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi Başkanı Bahar Turan ile birlikte Fatih Mahallesi’nin bayanlarıyla buluştu.

AYDAR: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA BİRLİKTE SOKACAĞIZ

Fatih Mahallesi Kadın Kent Gönüllüleri toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar’ın proje hakkında “Buradaki amacımız kadınlarımızın çevresine duyarlı, yaşadığı ortama göre gördüğü eksiklikler, gelecekten istedikleri, çocukları için, eşleri için düşündükleri bütün projeleri belediyelere aktarmak. Daha doğrusu belediyelerle birlikte iş birliği içinde çalışmak. Açıkçası sizleri de belediyenin bütün projelerine dahil etmek, fikirlerinizden yaralanmak istiyoruz. Biz, kocaman bir aileyiz. Ailede herkesin fikrinin dinlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Onun için sizlerin de fikirlerini dinlemek istiyoruz. Her mahalleden 10 hanım temsilci olarak seçilecek. Bu 10 hanım sizin sözcünüz olacak belediyede, bu 10 hanımın içinden bir kişi başkan olacak. Her ay belediyede mecliste yapılacak toplantılarda bu hanım ve hanımlar mahallelerinin isteklerini, projelerini belediyeye daha doğrusu başkanımıza sunacaklar. Tabi bütün mahallelerden gelen kişilerle birlikte komiteler oluşturacağız. Bu projeler oylamaya sunulacak. Akla yakın, sağlıklı, gerçekten yapılabilir projeleri de gündeme getireceğiz. Artık evde oturup “Ne olursa olsun” demek yok. Eğer bir şeylerden şikayet ediyorsak taşın altına elimizi hep birlikte  sokacağız.” şeklinde bilgi verdiği açıklamasının ardından programın konuğu Serap Çetin söz aldı.

ÇETİN: SORUNLARI BİREBİR YAŞAYAN BİZLERİZ,

Fatih Mahallesi’nde doğup büyüyen Yardımsevenler Derneği Silivri Şube Başkanı Serap Çetin, kadının toplum içindeki yeri hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “AK Parti’li değilim ama burada neden bulunduğumu sizler de merak ediyorsunuz.  Yapılan her güzel işin, özellikle de sizler için olan her işin, sizler için yapılan her işin yanında olmayı kendime adamış bir insanım. Kadınlar her şeyin en iyisine layık. Önce anneler, sonra kadınlar, erkeklerinin kadınları, evinin kadını, toplumun kadını, kadın evin öğretmeni. Bir de böyle düşünüyorum. O yüzden buradayım. Sorunları bire bir yaşayan bizleriz. Mahallemizde, sokağımızda, evimizde bunları bire bir yaşayan biz olduğumuz için çözümleri de en iyi biz biliriz diye düşünüyorum. Sorunlarla birlikte sizin de fikirlerinizi katarak belediyeye iletmeniz, o sorunların çözümüne yarın öbür gün sahip çıkmanız anlamına gelecektir. Örneğin bir çöp taşımacılığında öneriniz ile birlikte onu belediye kabul ettiği zaman yapılan işin denetlemesini de siz yapacaksınız. Yanlışlarını yine siz göreceksiniz. Yine sizler düzeltilmesini isteyeceksiniz bu işlerin. Ben istiyorum ki bugün bu öneri AK Parti’li bir belediyeden gelmiş ama yarın öbür gün bu belediyelere başkaları dahi gelse buna sahip çıkın. Bunu her belediyeye gerekiyorsa zorla yaptırın. Bu önemli bir şey, size soruluyor. “Biz sizin için ne yapalım?” deniyor. Ve siz isteyin ve çok isteyin. Ve yaptırana kadar da isteyin.  Peşinde olun bu işin. “İstedik ama yapmadılar, vermediler” demeyin. Gerekiyorsa belediyenin kapısında toplantı yapana kadar, gerekirse başkanın odasını basana kadar isteklerinizi yaptırın. Ben bunun için buradayım, onun için de geldim. Kasabama her zaman yardımcı olmaya hazırım. Ama ben gördüğüm örneklerde şunu anladım ki her işin başı eğitim ve eğitimin ilk yeri de aile. Her bir anne eğitimli olursa, işini, gücünü, mesleğini almış ise onun evlatları da düzgün bir evlat olarak yetişiyor bu topluma. Hepinizin keşke işi düzgün olsa bir de maddi desteğiniz olsa  hani şu ayakları yere basan kadın tipi olsaydınız çok daha iyi olurdu.  Ama siz olamadıysanız evlatlarınızın olması için özellikle de kızınızın olması için çaba gösterin. Bunu mutlaka isteyin, işte karşınız da “Ben hazırım yapmaya, yeter ki isteyin” diyen bir başkan var. Yakasına yapışın, asılın, yeter ki isteyin. Ve yapılana da lütfen sahip çıkın.”

TURAN: KADIN, TOPLUMUN AYNASIDIR

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan da konuşmasında, kadının toplumdaki yerini vurguladı. Kadını toplumun aynası olarak gören Başkan Turan, “Geçen gün biliyorsunuz seçilmenin 3. yılını kutladık. Şöyle dönüp geriye bakıyorum. Çok şey yaptık, sizlerle birlikte  yaptık. Bir belediye yönetimi olarak -belki Silivri’de ilklerden bir tanesi- halkı bu olayların içine sokmak istiyoruz. Ve halkın da özellikle siz değerli hanımefendilerden bilgi ve görüşlerini almak istiyorum. Ben belediye başkanı olarak ve belediye yönetimi olarak meclis üyelerimiz olarak bu kenti yönetirken yaptığımız çalışmalar ile ilgili sizin fikir ve önerilerinizi almak için buradayız. Biz daha çok kısa konuşup, sizin fikir ve önerilerinizi ve hatta varsa eleştirilerinizi almak için buradayız. Bunu özellikle altını çizerek söylemek istiyorum.

Kadın hayatın her yerinde var. Annem de bir kadındı ve topluma hizmet etmek için bizleri yetiştirdi. Kadınsız bir toplum asla olamaz. Kadınları toplumun yüzde 99’u olarak görüyorum. Artık sistemle ve dünya ile baş edebilmek için hepimizin çalışabilmesi gerekiyor. Herkesin imkanları doğrultusunda bu ülkeye katkı sunması, çalışması gerekiyor.

Kadın toplumun aynasıdır. Eğer kadın toplumda iyi ise o toplumda iyidir. Eğer toplumda yanlışlıklar var ise anlayın ki bu evden dolayı kaynaklanıyor. Bakın Sayın Başbakanımızın başlattığı “Haydi Kızlar Okula” kampanyası var. Bu kampanya çok önemli bir kampanya, bu kampanyanın özeti şu, toplumun alt yapısını oluşturan kadının eğitilmesi ve toplumda faydalı olması ve toplumun altyapısının daha sağlam temeller üzerine oturtulması ile ilgili. Bu kampanya Türkiye’de gerçekten muhtaç veya baskılardan dolayı okuyamayan kız evlatlarımızın okutulması ile ilgili bir kampanyadır ki, yürekten destekliyoruz ve Silivri Belediyesi olarak biz de destekliyoruz. Kız çocuklarımızın okuması ile ilgili elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz.” dedi.  

 

TURAN: YAZIN KALE PARK’TA BİRLİKTE ÇAY İÇECEĞİZ

Fatih Mahallesi’ndeki tarihi evlerin restorasyonu projesinin 16 Nisan’da ihale edileceğini hatırlatan Başkan Turan, çalışmaları önümüzdeki hafta başlayacak Kale Park projesinin de yaz mevsiminde biteceğini müjdeledi. Başkan Turan, “Önümüzdeki hafta Kale Park’ta şantiye kuruluyor ve düzenleme çalışmaları başlıyor. Bakın Silivri’mizin en güzel yeri Tarihi Kale Park için “3 senedir belediye başkanısınız, niye geç kaldınız” diyebilirsiniz. Bu projeler Kentsel SİT alanında olduğu için Anıtlar Kurulu’ndan onaylanması gerekiyor. Projenin onay süreci uzadı ama artık problemi yok.  Yaz mevsiminde Tarihi Kale Park’ta hep birlikte çay içeceğiz.  Kale Park artık korumasız, kendi kaderine terk edilmiş bir park olmayacak. Oraya bekçi de koyacağız. Yani gece 12’den sonra malum kişilerin uğrak yeri olmayacak. Orası kontrollü, aydınlatılmış, çok güzel ve nezih bir yer olacak. Bu müjdeyi sizlere vermek istiyorum.” dedi.

Başkan Turan, Kale Park projesi ile birlikte Mezbaha Bayırı olarak bilinen yürüyüş yolunun da düzenleneceğini ve aydınlatılacağını açıkladı.

Çöp konteynerlerinin kaldırılarak çöplerin belli saatlerde toplanması projesini bayanların tartışmasına açan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, toplantıda Silivri’deki diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Toplantı, bayanların istek ve dileklerini yöneticilere iletmeleri ve soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi. Toplantıda, Fatih Mahallesi’nden 10 bayan Kent Gönüllüleri temsilcisi olarak seçildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol