Silivri Facebook

Kaza Sonrası Silivri Birlik'ten Özeleştiri
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Birlik firmasına ait iki aracın geçtiğimiz hafta  Mimarsinan  yakınlarında yaşadığı talihsiz olay sonrası  3 ü ağır olmak üzere 27 yolcu yaralanmıştı.  . Firma yöneticileri daha vahim olayların yaşanmaması adına  kendi bünyesinde yaptığı toplantıya  Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Emniyet Müdürü Erdoğan Odabaş, Silivri Bölge Trafik Şube Müdür Kenan Yıldız, Silivri İstasyon Denetleme Amiri Yılmaz Demirel ve İETT Bölge Şefi Bahattin Sayar da davet ettiler. Sinevizyon sunumunun da yapıldığı Ünsal Düğün Salonu’nda ki toplantı da ilginç görüşler ortaya çıktı.
 
ODABAŞ “  HIRSLI DEGİL SAYGILI OLUN “
Silivri Emniyet Müdürü  Erdoğan Odabaş, geçen hafta meydana gelen kazanın kendisini çok üzdüğünü ifade ederek, sürücülerin kendi aralarındaki yolcu kapma hırsına hakim olmalarını belirterek şunları söyledi :
Önce insana saygı göstermeniz gerekir. Yolcuları duraklardan alırken kurallara mutlaka uyun.  Bu sektör hizmet sektörü  tabiî ki para kazanacaksınız. İnsanlara saygı her şeyden önce gelmeli bence.   Geçen haftaki kaza hepimizi çok üzdü. Umarım bu tür etkinliklerle kazaların oluşmasını engelleyebiliriz. Birkaç kuruş fazla kazanmak için kaza meydana geldiyse bu gerçekten çok üzücü bir olaydır. Bu açıdan şoför arkadaşlara hırslı değil de daha saygılı olmalarını öneriyorum. Bu konuda bizim üzerimize düşen bir şeyler olursa mutlaka elimizden gelen her şeyi seve seve yaparız. Bu bizim görevimizdir “ dedi.
 
TURAN “ GEREKNE ÖNLEMLERİ  BERABER ALALIM”
Katılan Toplantıya Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan'da  yaşanan olaylardan dolayı çok üzüldüğünü belirterek  şunları söyledi : "Belediye olarak size elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bu tür hatalarla kendinizi ve beni zor durumda bırakmayın. Üç buçuk yıldır bu görevdeyim. Belediye başkanlığı dönemim de ciddi manada önemli ve  büyük adımlar attık. Sizde bunları görüyor ve yaşıyorsunuz. Silivri Birliğin İETT bünyesine katılması da bunlardan biri.  Sorunları hepimiz biliyoruz. Silivri'deki hızlı  nüfus artışından dolayı ciddi anlamda trafik problemi var. Bu nedenle Silivri Birlik otobüsleri bundan sonra Çorlu Durağı bölgesinde artık bekleme yapmayacaklar. Durağı sadece yolcu alıp indirme amaçlı kullanacaklar. Kurala uymayanlara ceza kesilecek. Diğer bir konu ise otobüsçülerimiz duraklar arasında yolcu alıp,  indiriyorlar. Duraklar arasında 200 metre bile yok. Bunlar çok hoş hareketler değil. Lütfen yan yollarda bekleme yapmayın. Çok tehlike yaratıyor bu hareketler. Bize verdiğiniz sözleri yerine getirin. Son kaza hepimizi çok üzdü. Silivri'nin bu şekilde adı anılması kötü oldu. Silivri Cezaevinin tam olarak faaliyete geçmesiyle trafik daha da artacaktır. Buna da hazırlıklı olun.
 
YILDIZ “ KALKIŞ ARALIKLARI  ÇOK KISA “
Silivri Bölge Trafik Şube Müdür Kenan Yıldız ise otobüslerin kalkış sürelerinin çok kısa olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi :
Otobüslerin konforlu olunmasından bahsediliyor . Güvenlik bunların yanında birinci planda olmalı. Kaza olsun 27 kişi yaralansın, 4 yaşındaki çocuğun bacakları kopsun, kazaya sebebiyet veren cezaevine girsin, arabamız konforlu kaliteli olsun. Bunun hiçbir manası yok . Otobüslerdeki  5 dakika arayla çıkışlar demek araçların birbirini kovalaması anlamına geliyor. Bu çıkışlar 10'ar 15'er dakika aralarla olsa hiçbir şey olmayacak. Bu toplantıdan sonra yetkililerin gerekli düzenlemeyi yapacağına inanıyorum.   
 
DEMİREL  ŞOFÖRLERİ BİLGİLENDİRDİ
Silivri İstasyon Denetleme Amiri Yılmaz Demirel'de bir konuşma yaparak cezalar konusunda şoförleri bilgilendirdi. Konular hakkında Şoförlerin merak ettiği sorulara tek tek cevap veren Demirel  bir çok uyarıda bulundu.
 
SAYAR “ YARIŞ YAPMAKTAN VAZ GEÇİN “
İETT Bölge Şefi Bahattin Sayar, şoförlerin verilen süreler uymadığını belirterek "Siz kendinize verilen sürelere uyun öncelikle. Kendinize verilen sürelere uymayarak hem başka arkadaşınızın hakkını yiyiyorsunuz, hem de gereksiz bir yarışa giriyorsunuz. . Sürekli yarış halindesiniz. Siz ne kadar düzenli olarak işinizi yaparsanız meydana gelecek kazalar o kadar az olur. Biz bu konuda gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Sizlerde alınan tedbirlere uyarsanız kazalarda en aza iner" şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol