Silivri Facebook
banner88

Muhtarlar siyasete atılıyor

Haber:Müge CESUR

Yerel seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde bazı muhtarlar siyasete atıldıklarını sinyallerini vermeye başladı. Yeni Mahalle Muhtarı Mahmut Alkan siyasete atılacağını bir basın açıklaması yaparak duyururken, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Salih Yakar’ın da belediye meclisi üyeliği için aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

Salih Yakar’a Tokatlılar Derneklerinden büyük destek var 

Muhtarlar şimdiden niyetlerini belli ederken yeni adaylarında yolunun açılması için destek vermeyi de ihmal etmiyor. Siyasete atılmayı düşünüldüğü öğrenilen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Salih Yakar’ın özellikle Tokatlılar Derneklerinden yoğun bir şekilde desteklendiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre derneklerin kendi içerinde yaptıkları elemelerle de adaylarının Salih Yakar olacağı kaydedilirken, Yakar bu dönemde muhtar adayı olmayacağını söyleyerek iddiaları doğruladı. Özellikle beldelerinde Silivri’ye bağlanmasıyla beldelerdeki tokat derneklerinin Yakar için önemli bir unsur teşkil ediyor.

Mahmut Alkan belediye meclis üyeliği için aday adaylığını açıklayacak

Öte yandan 3 dönemdir Yeni Mahalle Muhtarlığı görevinde bulunan Mahmut Alkan da dün bir basın açıklaması yaparak siyasete atılacağını dile getirdi. Alkan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.
“Bu basın açıklamasını yapma sebebim muhtarı olarak bulunduğum Yeni Mahalleye önümüzdeki dönem adaylığımı koymayacağımdır. Muhtarlığa aday olmama sebebim ise çoğunluğun beni Silivri’ye ve Yeni Mahallemize daha faydalı olmak doğrultusunda siyasette görmek istemesidir. Yeni Mahallenin değerli halkı yıllardır 3 dönem boyunca karşımda güçlü adaylar olmasına rağmen beni onurlandırarak değerli oylarını vermişlerdir. Ben buradan Tüm Silivri ve Yeni Mahalleye bana vermiş olduğu destek için gerçekten kalbimle teşekkür ederim. Açıklamayı bugün yapma sebebim ise muhtar adayı olmak isteyenlerin kendilerini daha rahat tanıtıp mahallemize faydalı olabilmesi içindir. Ben yıllardır arkamdaki halk gücümü alarak mahalleme ve Silivri’ye hizmet etmişimdir ve hizmet etme gayretim sizler tarafından iyi bulunmaktadır. Siyaset nasip olur görev alma halinde siz değerli Silivrililer Silivri’ye en iyi şekilde katkı sunacağıma hiç şüpheniz olmasın. Seçim esnasında sizlere ve kamuoyuna gereken bilgilendirmeyi yapacağım.”

Muhtarların hangi partiye geçecekleri önümüzdeki süreçte belli olacak
Muhtarlar hangi partiye geçecekleri konusunda herhangi bir bilgi vermekten kaçınırken üstü kapalı olarak Ak Parti ya da CHP’nin saflarında olacaklarının da sinyallerini verdi.

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol