Silivri Facebook

Münazara Şampiyonu : Silivri Lisesi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Bu yıl, ortaöğretim okulları arasında düzenlenen münazara yarışmasında, tüm rakiplerini mağlup durumda bırakarak şampiyon olan Silivri Lisesi, il de yarışmaya hak kazandı. İlde yapılacak yarışmalarda, Silivri’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyleyen Silivri Lisesi münazara ekibi öğrencileri, ilçede kazandıkları bu başarılarını il’e de taşıyacaklarını söyledi.
 
Okulun son sınıf öğrencilerinden oluşan münazara ekibi öğrencileri Gizem Özkanlı, Melike Yıldız, Ayşe Eray, Sevil Şen ve Aslıhan Komut yarışmayla ilgili düşüncelerini dile getirdiler.
 
Gizem Özkanlı: “Münazara tanımının doğru olarak bilinmediği ülkemizde, bu yarışmaya katılmak bizi heyecanlandırdı. Ancak kendimizden çok emindik ve hala iddiamız sürüyor. Münazaralar için yaptığımız araştırmalar bize çok şey kattı. Tüm okul yöneticileri ve öğretmenlerimizden çok büyük destek alıyoruz. Bu konuda kendimizi şanslı hissediyoruz.”
 
Melike Yıldız: “Silivri’yi ilde temsil edecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. İlçede yapılan final yarışmasının, geçen seneki gibi yoğun katılımla gerçekleşmemesi bizi üzdü. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halis İşler’in yanımızda olarak, bu mutluluğumuzu bizimle paylaşmasını isterdik. Bu yüzden buruk bir sevinç yaşamış olsak da, Halis Hocamızın ilde bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Çok başarılı bir ekibiz, başarılı olacağımıza inanıyoruz.”
 
Ayşe Eray: “Münazara bize çok şey kattı. En önemlisi, her birimize büyük bir özgüven aşıladı. Keşke münazara grubuna daha önce katılsaydım diye düşünüyorum. Ekip olarak bize bu heyecanı yaşatan ve yardımlarıyla hep yanımızda olan Selahattin Tüfek’e, Ahmet Elver’e, Ferda Elver’e ve Engin Budak’a teşekkür ediyorum.”
 
Sevil Şen: “İlçe birincisi olmak çok güzel bir başarı ama hedefimiz daha da büyük. İstanbul’dan en iyi dereceyle dönmek istiyoruz.”
 
Aslıhan Komut: “Son senemizde böyle büyük bir başarı elde ettiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz. Çok çalıştık ve çaba sarf ettik. Açıkçası böyle bir başarı bekliyorduk. Bizim üzerimizde emeği geçen Edebiyat Öğretmenimiz Selahattin Tüfek başta olmak üzere, tüm edebiyat öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Ahmet Elver ve Ferda Elver’e de bizi destekledikleri için teşekkür ediyoruz. Umarız İstanbul’dan istediğimiz gibi bir sonuçla döneriz.”
Silivri Lisesi Müdürü İsmet Asan, münazara ekibinin çok çalıştığını belirterek “Öğrencilerimizin ve öğretmenlerin yoğun çalışmaları sonucu, ilçeye çok büyük bir başarı elde ettik. İnşallah bu başarımızı ile de taşıyacağız. Öğrencilerimize güveniyoruz. Tüm okul yönetimi ve öğretmenleri olarak onlarla gurur duyuyoruz.” dedi.
 
Son yıllarda yapılan yarışmalarda Silivri Lisesi’nin yükselen başarısını da değerlendiren Asan “Çok iyi bir öğretmen kadromuz var. Bütün iş öğretmenlerde bitiyor. Öğrencilerimizle birlikte çalışarak, onlara her konuda veren öğretmenlerimiz sayesinde, başarımız hızla yükseliyor.” şeklinde konuştu. 
 
Münazara ekibinin ilçe çapında göstermiş olduğu başarısının en büyük emekçilerinden olan okul Edebiyat Öğretmenlerinden Selahattin Tüfek, ekibine güvendiğini söyleyerek “Münazara ekibimizin ilçede olduğu gibi, il’de de aynı başarıyı sağlayacağına ve il’de yapılacak yarışmalarda en üst noktaya gelerek, Silivri’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.” dedi.
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol