Silivri Facebook

Silivri Atık Tesisi İçin Kenetlendi
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
B.Çavuşlu’ya yapılması düşünülen atık tesisi hakkında 29 Ekim 2007 Pazartesi günü saat 17.00’de Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda fikir alışverişinde bulunuldu. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın siyasi partilerin ilçe başkanları, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, Mahalle ve Köy Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Yerel Basına yaptığı davet üzerine gerçekleştirilen toplantıda, çarşamba günü ÇED toplantısına katılım sağlanarak tepkinin ortaya konması konusunda fikir birliğine varıldı.
 
TESİSİN İBBB İLE ALAKASI YOK, ÖZEL BİR ŞİRKET KURMAK İSTİYOR
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın yanına B.Çavuşlu Belediye Başkanı Nazım Subaşı ve Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’ı alarak yönettiği toplantıda, tesisin bölgeye zarar vereceği belirtildi.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, tesisin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi olmadığını özel bir firmanın kurmak istediğini vurguladı. “Biz duyarlılığımız göstermezsek Silivri büyük zarar görür diyen” Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın ardından konuşan B.Çavuşlu Belediye Başkanı Nazım Subaşı ise “İstanbul’un tarım ve orman arazilerini barındıran ve nefes aldıran B.Çavuşlu’ya bu tesisin yapılmak istenmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.
 
Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Silivri Belediyesi temizlik ve Çevre Müdürü Serap Tarı da yaptıkları açıklamada, tesisin tarım ve orman arazileri ile yer altı su kaynaklarına zarar vereceğini söyledi.
 
TURAN: TEPKİMİZİ GÖRÜRLERSE YAPMAKTAN VAZGEÇERLER
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, geçtiğimiz hafta içinde B.Çavuşlu’da yapılan toplantıdan bir anekdotu da katılımcılarla paylaştı. Turan, “Şirket yetkilisi, B.Çavuşlu Belediyesi ve bizim tepkimizi, siyasi farklılıklarımıza rağmen bir arada kesin tavrımızı görünce “Tepki olursa yapmaktan vazgeçeriz” dedi. Bizim birlikte hareket etmemiz üzerine bu değerlendirmeyi yaptı” diye konuştu.
 
Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş da yaptığı açıklamada, planlama sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tesisin kurulumuna olanak tanıyan planlamayı onaylamayacağını açıkladı.
 
SİLİVRİ, B.ÇAVUŞLU’DA TOPLANACAK
Katılımcıların soru ve değerlendirmeleri ile devam eden toplantıda, 31 Ekim 2007 Çarşamba günü saat 11.00’de B.Çavuşlu beldesi Yeni Mahalle Kıraathanesi’nde düzenlenecek “ÇED” toplantısına katılım sağlanması ve ortak tepkinin gösterilmesi kararı alındı.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, katılımın yüksek olması için 31 Ekim 2007 Çarşamba günü saat 09.30’da İş Bankası Silivri Şubesi önünden otobüs kaldıracaklarını açıkladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol