Silivri Facebook
banner88

Silivri Belediyesi'nde Gıda Güvenliği Seminer Yapıldı
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
SEMİNERE KATILIM YÜKSEKTİ
Fırın, Lokanta, Pastane ve Büyük Market işletmecileri ile çalışanları için düzenlenen ilk gün seminerine konuşmacı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü Veteriner Hekimleri  Dr. Veteriner Hekim Muhsin Öztürk, Veteriner Hekim Mustafa Eken ve  Veteriner Hekim Ahmet Ercan katılarak Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığının korunmasının temel ilkesi olan hijyen konusunda bilgi verdiler.
 
BAŞKAN TURAN : SİLİVRİ ESNAFIMIZA HER AÇIDAN GÜVENİYORUZ
Gıda Güvenliği Eğitim Seminerinin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan şunları söyledi. “ İnsan ve toplum sağlığını yakından ilgilendiren, Gıda Güvenliği Eğitim Seminerini organize eden Büyükşehir Belediyemiz Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne ve Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz hijyen konusu çok önemli, hem ulusal basında, hem de yerel basında zaman zaman gizli kamera görüntülerinde Türkiye’nin gündeminde yer almaktadır. Bu açıdan Büyükşehir Belediyesi ile Silivri Belediyesi bölge esnafına bu konularla ilgili eğitici ve bilgilendirici toplantılar yapmadan ceza kesmesi, tutanak tutmasının çok doğru olmayacağını düşünüyorum. İlk önce değerli esnafımıza gerekli olan bilgilendirmeyi yapmak onların uzman kişilere soracağı sorularla birlikte cevaplarını alması ve uygulamayı yerinde bu şekilde yapmaları ile ilgili bu toplantıların yapılmasının gerekli olduğunu gördük. Ve bu toplantıları Silivri Belediyesi Meclis Salonumuz da yapıyoruz. Gerek üreten, pazarlayan gerek tüketen halkımızı gıda konusunda yeterli ölçüde hijyen konusunda bilgilendirmemiz gerekir. Ama mümkün olduğu kadar hem kamu vicdanı, ticaret yapmanıza rağmen aslında kamu görevi yapmanızdan kaynaklanması nedeniyle bu açıdan sağlıkla ilgili konulara ve hijyen ile ilgili konulara özellikle önem gösterilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu nedenle biz Silivri esnafımıza her açıdan güveniyoruz. Yaptığımız denetimlerde hijyen kurallarına yüzde seksen doksan olarak uyulduğunu gördük ve görüyoruz. Geleceğin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Katılımınızdan dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
 
SEMİNER SONRASI SERTİFİKA DAĞITILDI
Gıda Güvenliği Eğitim Seminerinin ilk gününde seminere katılan fırın, lokanta, pastane ve büyük market işletmecileri ile çalışanlarına seminer sonrası sertifikaları ile birlikte günün anısına Silivri Belediyesi Ajandası ve Takvimi dağıtıldı. Seminerin İkinci Bölümü kasap, sakatatçı, balıkçı ve bakkaliye işletmecileri ile çalışanlarına 14 Mayıs 2008 çarşamba günü saat 09.00’da Meclis Salonu’nda yapılacağı açıklandı
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol