Silivri Facebook

Silivri Kadın Kent Gönüllüleri Toplantısı

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, her mahallede Kadın Kent Gönüllüleri projesi başlatarak, mahallelerden seçilen temsilcilerin Kadın Meclisi olarak toplanacağı buluşmayı başlattı. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, K.Kılıçlı’da düzenlenen ilk toplantıda AK Parti Bölge Milletvekili Lokman Ayva, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi Başkanı Bahar Turan ile birlikte çalışma hakkında bilgi verdi.

 

AYDAR, KADINLARA PROJENİN ÖNEMİNİ ANLATTI

K.Kılıçlı Muhtarı Erkan Metin ve K.Kılıçlı’da yaşayan bayanlarla buluşulan organizasyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kadın Kent Gönüllüleri’nin amacını, “Kadın Kent Gönüllüleri, gönüllü olarak çevresine, köyüne, kasabasına duyarlı insanların belediyemizle birlikte iş birliği içinde olarak çalışması demektir. Kasabanın köyünün eksiklerini, gelecekteki planlarını kuracağımız meclislerde aktarması, başkanımıza duyurması demektir.” şeklinde özetleyen AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, konuşmasında şunları söyledi: “Tabii bunun için önce çok duyarlı hanımlara ihtiyacımız var ama ben eminim ki benim köylüm çok duyarlı, hepsi çok çalışkan hanımlar. Türk ailesi biliyorsunuz ki yapımız da çok önemli. Ailenin temeli de hanımlar. Erkeklere de haksızlık etmeyelim ama onları yetiştirenler de bizleriz, öyle değil mi hanımlar. Yani erkekleri eğiten, şekillendiren yine bizleriz. Onun için önce bizim eğitimimiz çok önemli. Kendi köyüm diye söylemiyorum ama bu köy bir belediye başkanı yetiştirmiş, iki tane il genel meclis üyesi yetiştirmiş. Bir tane hanım meclis üyesi yetiştirmiş. Nasıl gurur duyulmaz bu köyden? 25 hanelik küçük bir köy ama yetiştirdiklerine bakın. Bu ailelerin hepsinin çocuklarının okuması için de çok büyük gayretler gösterdiğini çok yakından  biliyorum. Tabi kız çocuklarının da erkek çocukların da bütün insanların da eğitimi çok önemli. Her şeyden önce bir annenin ailedeki eğitimi çok önemli. Çünkü aileler toplumları oluşturur, toplumlar da devletleri oluşturur. Aydın bir devlet istiyorsak, çekirdekten, aileden başlamalıyız. Bunun içinde akıllı, duyarlı, çalışkan kadınlara ihtiyacımız var. “Yoruldum” demeyecek kadınlara ihtiyacımız var. Türk kadınları da böyledir. Erkeğimizin ne önünde ne arkasında biz erkeğimizin yanında olmak istiyoruz. Onlarla birlikte her alanda koşmak istiyoruz. Buda çok güzel bir şey. Zannediyorum bu alanda ilerleme kaydediyoruz.”

 

AYDAR: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kadınların ben isterlerse her şeyi başaracaklarına eminim. Kadın Kent Gönüllüleri’ne her köyden gönüllü olarak 10 kişi katılacak. Her köyden katılan bu 10 kişinin içinden biri o 10 kişiye başkanlık yapacak. Ayda bir biz meclisimizi oluşturacağız kendi aramızda ve orada toplanıp isteklerimizi, geleceğe yönelik planlarımızı, gördüğümüz eksiklikleri iletip sizlerle, sizlerin fikirleri ile birlikte belediyenin yapmış olduğu çalışmalara da dahil olacağız. Yani hanımlar hep birlikte kentimiz için, çevremiz için ileriye, daha ileriye gidebilmek için bayağı bir çalışma bekliyor bizi.”

 

TURAN, BAYANLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

“Gerçekten hayatımızın her anlamında kadın var. Kadın olmazsa hayat olmaz. Ancak maalesef yıllardır ülkemizde kadınlara gereken önem verilmedi.” sözleriyle konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, sosyal belediyecilik projelerinde bayanlara yönelik çalışmaları anlattı. Başkan Turan, “Kadının olduğu her yerde, her mekanda düzen var. Biz erkekler çok düzensiziz. Meclis Üyemiz İnci ablamın da söylediği gibi kadının ne önde ne arkada kadının erkekle birlikte yürümesi gerekir. Bu olduğu zamanda hayat çok daha kolaylaşıyor ve güzel oluyor.  İlk defa Silivri Belediye Meclisi’nin 15 üyesinin 5’i bayan. Ben de şanslı bir belediye başkanıyım, çünkü ilk defa Silivri Belediye Meclisi’nde bayan üye sayısı bu kadar oldu. Türkiye ortalamasına bakıldığı zaman biz çok çok üstündeyiz.

Maalesef yıllardır kadının yeri sadece mutfak olarak görülmüş ve özelikle kız çocuklarımızla ilgili “İlkokulu okusun, sonra yavaş yavaş anne olmak yönünde hazırlıklarını yapsın. Anne olsun çocuk yetiştirsin.” diye düşünülmüş. Bu çok doğru değildir. “Haydi Kızlar Okula” kampanyasının asıl sebeplerinden bir tanesi de eğer toplum gelişecekse, ileriye gidecekse bu kızlarımızla olacak bilincinin pekiştirilmesidir. Sosyal konularda hükümetimiz üzerine düşeni yapıyor, yapmaya devam edecek. Silivri Belediyesi olarak bizler kız çocuklarımızın okuması ile ilgili elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Maddi imkansızlıklardan dolayı okulu bırakan kız çocuğumuz olduğunu duyduğumuz zaman gidip evinde buluyoruz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte her türlü desteği. Değerli büyüklerim, annelerim öyle kızlar tespit ettik ki onların arasından şu anda üniversiteye gidenler bile oldu. Biz “Görevimiz değil” diyerek kenara çekilseydik o çocuklarımızın belki bir çoğu liseyi bile bitiremeden evleneceklerdi. Böyle değerli beyinlerin hayata bir katkısı olmadan sadece evde ev hanımı olarak devam edecekleri bir hayatları olabilirdi. Bu açıdan Silivri Belediyesi olarak kızlarımızın eğitimine çok büyük destek veriyoruz. Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezimiz ve Beyaz Masamız bu çalışmalarda bize çok büyük destek veriyor. Eşimin de manevi olarak başkanlığını yürüttüğü Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

TURAN: BAYANLAR, YAŞADIĞI ÇEVREYE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKIYOR

Toplu Nikah Şöleni gibi sosyal hizmetlerin yanı sıra Silivri’de devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, bayanların yaşadığı çevreye daha çok sahip çıktığını, kent yönetiminde bayanların görüş ve önerilerini beklediklerini söyledi. Başkan Turan, “3 senelik belediye başkanlığım dönemimde bayanlarımız yaşadığı çevreye daha çok sahip çıktığını gördüm. Bayanlarımız, eksiklik ve noksanlıkları çok hızlı bir şekilde bizlere yerel yöneticilere iletme noktasında çok daha duyarlılar. Bu açıdan Kadın Kent Gönülleri ile ilgili toplantılarımızın ilkine K.Kılıçlı mahallemizde başladık. Diğer mahallelerimizde de bu çalışmalar başlayacak ve devam edeceğiz. Eksiklik ve noksanlıklarımızı söylemeniz noktasında lütfen çekinmeyin. Bizler sizin içinizden geldik. Bu halkın içinden geldik ve asla geldiğimiz yerleri unutmayacağız. Sabahtan akşama kadar siz değerli hemşerilerimizle birlikteyiz.” şeklinde konuştu.

 

AYVA: MESELELERİNİZE SAHİP ÇIKIN

“Değerli arkadaşlar kadın meselesi bir oy meselesi değil. Biz hanımlarla bir araya gelirken bu amacı gütmüyoruz.” vurgusunda bulunan AK Parti Bölge Milletvekili Lokman Ayva, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bir evde kadının sadece çamaşır yıkayan, bulaşık yıkayan, kocasına özel hizmet eden bir varlık olarak algılanmasına da  isyan ediyoruz.  Biz yine evde herkesin eşit olmasını istiyoruz. Haklar bakımından eşit olması gerektiğini düşünüyoruz ama erkeğin de çocuk doğurmasını beklemiyoruz. Hanımların ezilmesine, dışlanmasına açıkca karşıyız. Kadının kadın olduğu için okullara gönderilmemesine, kadın olduğu için meslek sahibi olmamasına, çalışmak istiyorsa onu çalıştırmamasına yada çalışmak istemiyorsa zorla çalıştırılmasına tamamen karşıyız. Çünkü hanımlarımızın yüreklerinin yanması hiç birimizin arzu ettiği bir şey değildir. Bizlerin hep beraber bütün toplum olarak mutlu olmamız gerekiyor. Hepimizin mutlu olmamız gerekiyor. Hanımlarımızın, kadınlarımızın bilgili kültürlü olmasını istiyoruz. Kendi başlarına karar vermelerini istiyoruz. İrade sahibi olmalarını istiyoruz. Hani diyoruz ya “Hepiniz bizim için çok değerlisiniz.” Bunu söylemek çok kolay. Bunun edebiyatını yapmak kadar hizmetini yapmak kolay değildir. Hizmeti yapmak lazım. Çünkü yüz yıllardır alışıla gelmiş bir durum var. Hepimizin bu durumu değiştirmeye gayret göstermesi gerekiyor. Ailelerin birbiri içinde sarılmalarını, kucaklaşmalarını, çocuğun annenin babanın hep beraber sevgi yumağı oluşturmasını istiyoruz. Biz de sizin mutlu olmanız için arzu ettiğiniz hizmetleri getirmek için çalışıyoruz. Tabi hepsi de birden olmayacak. Artık arkadaşlar sizde meselelere sahip çıkın ve çözümünde işin ucundan siz de tutun.”

Toplantı, bayanların istek ve dileklerini yöneticilere iletmeleri ve soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi. Toplantıda, K.Kılıçlı’dan 15 bayan Kent Gönüllüleri temsilcisi olarak seçildi.

Kaynak : Silivri Belediyesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol